|
|
|
|
[logiczna] Brak nazwy ( jeszcze ) - ukonczone |
| Autor |
Wiadomość |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
13819 Prestiż
|
Wysłany: 01-03-2006, 20:47 [logiczna] Brak nazwy ( jeszcze ) - ukonczone
|
|
|
Tytuł: Brak!
Gatunek: Logiczna
Autor: Mr Knife
Opis:
Ewentualne uwagi (opcjonalnie) Witam! Parce nad ISIS nadal zawieszone,ale wchodzimy w 3D, więc niestety będą opóźnienia. Nie wiem jakie, ale napewno znaczące. In plus z terminem i jakością oczywiście. W między czasie, postanowiłem porobić troche mniejszych gier, aby zapełnić swoje konto. Po ok. 20 przeciętniakach czas zrobić coś większego, ale ISIS to byłą lekka przesada. Rozwijałem się z tą grą... ambicje też rosły, no i wyszło jak zawsze. Zostawmy jednak ISIS i przejdźmy do mojej nowej produkcji.
Oglądaliście kiedyś Naruto?? To takie niezłe anime, wiem sam nie przepadam za mangą, ale jakoś przypadkiem na to trafiłem. I spodobało mi się, jak diabli. Fabuła, humor i klimat, czyli mamy wszystko co potrzebne. Z braku motywu, postanowiłem " nieco " zaczerpnać z tego by wykorzystać je do mojej gry logicznej.
Zasady są banalne, mamy pole składające się z 25 kwadracików ( 5 x 5 ), nasze zadanie jest bardzo proste. Dwa różne kolory, musimy zdecydować się na jeden i całą planszę " zapełnić " tym kolorem. Jak to zrobić? Równie prosto, wystarczy wybrać odpowiedni kloceki swcisnąć SPACJE ( można też Enter, CRTL itp. ), a kolor zamieni się. Aby nie było jednak zbyt łatwo występuje jedno drobne utrudnienie. Sąsiednie klocki ( te przy ściankach ), również zmienią kolor. Nie muszę chyba mówić, że to skłoni nas do niemałego wysiłku intelektualnego. Oczywiście gdzieś tak od 30 etapu
Pod względem graficznym gra powinna dobrze się prezentować, o ile ktoś nie ma alergi na mange ( ja już się chyba wyleczyłem ). Grafa pochodzi prosto z anime Z dźwiękiem podobnie... zresztą co ja będę się rozpisywać, ściągnijcie zwiastun i zobaczcie jak oprawa prezentuje się w grze.
Zwiastun:
http://mrknife.ovh.org/zwiastun.part1.rar
http://mrknife.ovh.org/zwiastun.part2.rar
http://mrknife.ovh.org/zwiastun.part3.rar
Download:
Demo niebawem!
Uwagi:
Gre mam skończoną równo w 50%, pod koniec marca premiera.
PS. Ściągnijcie sobie to anime, ja znalazłem odcinki, które miały tylko 17MB, więc na próbe w sam raz. Proponuje 1,2,3,4,5,6 w szczególności 3 ostatnie, ten egzamin jest niezły. |
| Ostatnio zmieniony przez Mr Knife 05-03-2006, 20:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Fred
Bohater

Główny edytor: 
3404 Prestiż
|
Wysłany: 01-03-2006, 20:55
|
|
|
Gdy zobaczyłem zwiastun, szczęka upadła mi tak nisko, jak tylko nisko upaść mogła! Świetny zoom i przesuwanie kamery, rozgrywka będzie napewno bardzo wciągająca i grywalna. Czekam z niecierpliwością na demo... Jedynym minusem jest zrripowana grafika, ale nie powinno to stanowić problemu. W takich grach najważniejsza jest rozgrywka! Życze powodzenia w kontynuuacji gry |
|
|
|
 |
Kodarth
Sierżant

Główny edytor: 
Pojedynki: być może
3319 Prestiż
|
Wysłany: 01-03-2006, 21:16
|
|
|
| spoko... możesz powiedzieć co to za muzyczka gra w tym trainerze ? |
|
|
|
 |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
13819 Prestiż
|
Wysłany: 01-03-2006, 21:50
|
|
|
| Liquid Silk napisał/a: | | spoko... możesz powiedzieć co to za muzyczka gra w tym trainerze ? |
Owszem moge -> prosto z anime
Za pare dni dam demo, jak oczywiście uda mi się je wrzucić ( 10MB ). Nad wysłaniem tego zwiastunu męczyłem się od niedzieli, bo silnik gry pochodzi z tej co na bitwe robiłem, a mi ją scandisk pożarł. Chciałem upamiętnić to zdarzenie. Jak zawsze pech mnie nie opuścił. Dobrze, że nie musiałem trzeci raz robić tego samego :? Teraz mam kopje na dwóch kompach i jak jeszcze coś się stanie... bez komentarza. A wy oczywiście komentujcie |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|