|
(Przygodowa, sandbox, akcja) Nie wiem który tytuł wybrać :P |
| Autor |
Wiadomość |
Matrixar
Plutonowy

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
201 Prestiż
|
Wysłany: 06-04-2015, 16:10 (Przygodowa, sandbox, akcja) Nie wiem który tytuł wybrać :P
|
|
|
Tytuł: Jak w temacie
Autor: Ja!
Gatunek: W skrócie, wszystko co najlepsze
A więc o co chodzi z tą grą? Otóż to zamierzam zacząć tworzyć grę platformową, która ma zawierać wszystkie najfajniejsze gatunki, lub raczej wybrane części z każdego. Mam zamiar zrobić tak aby byo w niej wszystko co zazwyczaj sprawia nam w grach radość np: Levelowanie i rozdawanie skilli, ulepszanie naszej postaci, kupowanie rzeczy, otwarty świat itp., czy te rzeczy nie sprawiają wam przyjemności w grach? Można nawet powiedzieć że to będzie taka Terraria z fabułą i skillami Co sądzicie o takim pomyśle? A teraz wracając do tytułu, mam pomysłów od groma i mam nadzieje, że pomożecie mi wybrać, lub wymyślicie lepszy. Myśle nad czymś w stylu: Perfect World, Uniworld, Uniwersal World, Every Perfect, albo coś w tym stylu, nie będe tu wszystkiego pisał bo tego za dużo Ale niektóre raczej odpadają... Mam plan aby to był mój głowny projekt, i trzymię kciuki żeby mi się nie znudził tak szybko ;-; Mogę nawet wziąść kogoś do pomocy, jeśli ktoś pomorze mi w wyborze tytułu wstawie go w creditach albo gdzieś tam. Czekam na wasze opinie i hejty! Kurde zapomniałbym o najważniejszym, które rzeczy w grach sprawiają wam największą przyjemność? |
_________________ Kiedyś coś tu będzie |
| Ostatnio zmieniony przez Matrixar 06-04-2015, 17:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Malin
Młodszy chorąży

Główny edytor: 
4748 Prestiż
|
Wysłany: 06-04-2015, 16:55
|
|
|
Mam nadzieję że uda Ci się projekt dokończyć, a nie jest to łatwe. Nie pomogę wymyśleć nazwy bo sam z tym mam problem. Nie opiszę gry bo nic z niej nie widziałem, ale trzymam kciuki |
|
 |
Matrixar
Plutonowy

Główny edytor: 
201 Prestiż
|
Wysłany: 06-04-2015, 17:02
|
|
|
Wkrótce postaram się wstawić tutaj postępy mojej pracy
[ Dodano: 06-04-2015, 17:30 ]
Przepraszam za duble-posta, ale zapomniałem zapytać się o najważniejsze, które rzeczy w grach sprawiają wam najwięcej przyjemności? |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 06-04-2015, 17:33
|
|
|
| Spójna, obszerna i zaskakująca linia fabularna. Niekoniecznie musi być wiele ścieżek fabularnych, jedna liniowa, jeśli jest dobra - wystarczy. |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Matrixar
Plutonowy

Główny edytor: 
201 Prestiż
|
Wysłany: 06-04-2015, 17:37
|
|
|
Kiedy będę tworzył fabułę przypomnę sobie twoje słowa Od dzisiaj jesteś człowiekiem który przysłużył się do tworzenia tej gry, gratulacje B| Czy twoja osoba ma jakies prawa autorskie?
A czy fabuła w takiej grze platformowej też ci przyjdzie do gustu? |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 06-04-2015, 17:50
|
|
|
Fabuła akurat nie bardzo zależy od gatunku gry, może być wszędzie |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Matrixar
Plutonowy

Główny edytor: 
201 Prestiż
|
Wysłany: 06-04-2015, 17:56
|
|
|
Ciekawe co z tego wyjdzie... Ale nie wiem jaki to ma miec klimat i mechanikę... A może zrobić realistyczne modele 2D ludzi, i będzie sie tam naparzać Machingunami i będzie fabuła jak w battlefieldzie tylko ze 2D? Nie no to raczej cos w stylu terrarii będzie, jakies magiczne skille itd... Albo taki Skyrim 2d ze smokami xd |
|
|
|
 |
Malin
Młodszy chorąży

Główny edytor: 
4748 Prestiż
|
Wysłany: 06-04-2015, 18:05
|
|
|
| Planując grę miej na uwadze swoje umiejętności. Nie wymyślaj super rozbudowanego projektu, bo przyjdzie moment w którym go porzucisz, bo najzwyczajniej cię przerośnie... Wymyśl to, co jesteś w stanie zrobić. |
|
 |
Matrixar
Plutonowy

Główny edytor: 
201 Prestiż
|
Wysłany: 06-04-2015, 18:14
|
|
|
Niestety zdaje sobie z tego sprawę, ale na razie to tylko projekt
[ Dodano: 07-04-2015, 13:00 ]
Hmm... Jeśli mają być skille, to gracz musiał by być jakimś magiem, ale musze tez dać możliwość wyboru... Może dam trzy drzewka rozwoju skilli? |
|
|
|
 |
|
|