|
|
|
|
Sonda 132 |
| Czym piszesz? |
| Długopisem za 10 groszy |
|
38% |
[ 16 ] |
| Długopisem z promocji (od lekarza, z urzędu, banku) |
|
23% |
[ 10 ] |
| Wypasionym, profilowanym długopisem |
|
9% |
[ 4 ] |
| Piórem za 3,50 |
|
0% |
[ 0 ] |
| Piórem markowym (Parker, Zenith, Pelikan) |
|
7% |
[ 3 ] |
| Mazakiem lub markerem |
|
2% |
[ 1 ] |
| Ołówkiem |
|
4% |
[ 2 ] |
| Kredkami |
|
0% |
[ 0 ] |
| Hipsterpisakiem (pióro gęsie, rysik i tabliczka, pędzelek) |
|
2% |
[ 1 ] |
| SwiftKey, Logitech? Już nie pamiętam, jak się pisze odręcznie... |
|
11% |
[ 5 ] |
|
| Głosowań: 42 |
| Wszystkich Głosów: 42 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Steam: 
33795 Prestiż
|
Wysłany: 11-04-2015, 13:24 Sonda 132
|
|
|
| Czym piszesz? Piórem/ byle jakim długopisem/ Zenithem... |
| Ostatnio zmieniony przez Fadex 08-02-2016, 21:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Steam: 
33795 Prestiż
|
Wysłany: 11-04-2015, 13:40
|
|
|
Jeśli o mnie chodzi: kiedyś pisałam piórami Parker i Waterman (nie pamiętam modeli)--trwało to najdłużej i miałam opory, ale ostatecznie przerzuciłam sięna wyspecjalizowany długopis, by krótko powrócić do Parkera, potem do długopisów promocyjnych (te z Academy of Finland są zrobione z jakiejś masy drzewnej. Superlekkie ). Obecnie piszę markerami. Serio. Nienawidzę ołówków. |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
Steam: 
51612 Prestiż
|
Wysłany: 11-04-2015, 16:38
|
|
|
Długopisem z promocji.
Na nasz wydział zjeżdża co roku mnóstwo firm informatycznych i każda daje promocyjne długopisy. Najfajniejsze są od Bank of America, a Google daje takie fajne wielokolorowe. Reszta też pisze całkiem dobrze. Długopisów nie brakuje |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Cootje
Legenda

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
18047 Prestiż
|
|
|
|
 |
pogromca909
Głupiec

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Steam: 
1212 Prestiż
|
Wysłany: 11-04-2015, 16:56
|
|
|
| Kradziony długopis |
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 11-04-2015, 18:43
|
|
|
Kubełek na długopisy na każdym biurku musi być pełny! Na szczęście mam tylko dwa biurka do obstawienia . Na każdym z nich ma być dostęp do pisadła w kilku kolorach i najlepiej pisak do CD. Różnorodność wskazana. Czasem przejdę się do sklepu, gdzie wiem, że mają różne rodzaje pisadeł i dobiorę kilka.
Bardzo dobrze pisze mi się Zenithem. Jest trwały i na długo starcza. Ogóle preferuję długopisy piszące grubo i prowadzące się lekko, wręcz ślisko. Twarde, wąziutkie odpadają. Kryteria te doskonale ostatnio spełnił Claro CR-45, ze swoimi wkładami 1mm, szkoda, że na tak krótko wystarczają...
Pisać nadal umiem, nie zapomniałem jak się to robi, w niewielu już sytuacjach, ale nadal czasem wolę coś zapisać ręcznie. Np. w pracy żadna metoda robienia list to do nie sprawdziła się tak, jak kwadratowe karteczki w folii/folderze podzielonym na 6 części (pewnie ze względu na ilość tasków i ich niewielką czasochłonność). |
|
 |
Neoqueto
Moderator Akcelerator

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
7976 Prestiż
|
Wysłany: 11-04-2015, 19:02
|
|
|
Nie wiem, co mam zaznaczyć, bo w sumie zależy.
Tak domyślnie, to mam swój typ nawet, jest to UMA Gel Pen SI, rebrandowany jako Herlitz Gel Click. Tani (5 zł?), pisze się bardzo płynnie (czasem chrupnie), nie wylewa, żelowy, 0.7 mm, trzyma się pewnie, gumowa nakładka nie schodzi, klips solidny, miałem już z 20 takich. Fantastyczny do rysowania lineartu i wypełniania. Czarny, oczywiście. Tylko czarny. Nie akceptuję niebieskich długopisów. http://www.droffice.ro/cs..._1356615730.jpg
Inny to Cello Techno Tip/Cello Techno Tip XS. Czasem bywa w papierniczych. Też tani, cieniutki bardzo (0.6 mm/0.5 mm), ale ja wolę z mechanizmem, a nie z nakładką. Czarny, oczywiście. To jest podsegment "premium" z segmentu "za 10 groszy".
http://www.theschoolmart....no_tip_xs_1.jpg
Jak nie ma innego, to promocyjne, albo setki tysięcy innych długopisów, które się zebrało przez lata. Te dwa konkretne lubię, bo jak się pisze, to nie przerywają na zasadzie, że wydaje się, że papier jest tłusty, czy coś takiego. A tak właśnie jest z Bicami i innymi no-name.
Pióro wieczne mam jedno. Waterman Allure czarny, stalówka M. Używałem raz, może dwa, nie lubię piórami pisać, ale może się przydać do wysyłania listów miłosnych itp. (n-nie że to ja byłem, Fadex senpai!)
Teraz cienkopis. Rystor Cienkopis RC-04 faworyt, cieniutki, fajnie się rysuje, a co najważniejsze - długo trzyma końcówka, nie jak w Stabilo, nie stępia się ani nie strzępi. Preferowany czarny, ale jak ktoś już chce rysować cienkopisami, to jest masa kolorów. http://rystor.nazwa.pl/wo...q-rc-04-00A.jpg
Ołówki automatyczne są spoko, nawet na najtańszym wyjdzie się zazwyczaj lepiej, niż na 10 randomowych drewnianych, chociaż jest jeden wyjątek - Faber-Castell GRIP 2001, z gumką lub bez. Dobre HB i 2H, nie łamią się, łatwo się temperują no i tam można powiedzieć, że wygodne w trzymaniu. Wyglądają tandetnie/czadersko (kto co woli), ale są faktycznie bardzo dobre. Chyba każdy zna, albo każdy widział: https://ilovepens.files.wordpress.com/2012/09/faber-castell-grip-2001-pencil.jpg
Jak markery, to najlepiej takie do płyt CD, w sumie wychodzi na to samo, co Sharpie, tylko 2 razy taniej . |
_________________ Jeśli otrzymałeś pomoc - pamiętaj o przyznaniu punktu Pomógł! |
|
|
|
 |
Wackyjackie
Bohater Starszy Chorąży Sztabowy Randomu

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Steam: 
36332 Prestiż
|
Wysłany: 12-04-2015, 01:52
|
|
|
| Piszę tym co mam pod ręką, bez szczególnego wskazania co to jest :u. |
|
 |
Cootje
Legenda

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
18047 Prestiż
|
|
|
|
 |
Wackyjackie
Bohater Starszy Chorąży Sztabowy Randomu

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Steam: 
36332 Prestiż
|
Wysłany: 12-04-2015, 02:51
|
|
|
Ok. O ile da się tym coś napisać w sposób umiarkowanie przyjemny. Lepiej? |
|
 |
Halamix2
Ahegao

Główny edytor: 
Steam: 
1086 Prestiż
|
|
|
|
 |
307
Dezerter

Główny edytor: 
2307 Prestiż
|
Wysłany: 12-05-2015, 15:28
|
|
|
Ja tam piszę co mam pod ręką |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|