NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Platformowa] Hajsowniczy symulator 3000
Autor Wiadomość
Herrios 
Sierżant

Główny edytor: MMF2 Dev
Drugi edytor: MMF2 Dev

5532 Prestiż
Wysłany: 18-07-2015, 05:48   [Platformowa] Hajsowniczy symulator 3000

Tytuł: Hajsowniczy Symulator 3000

Gatunek: Platformowa

Autor: Herrios
Grafika: Herrios
Dźwięk: Soundcloud
Muzyka: Kanye West,Riccardo Pascucci,Julian Calor,BURNS

Opis:
Gra na grupę Hajsowników, robiona w 7 dni ;-;

Zrzuty ekranu:

Download:
http://www63.zippyshare.com/v/4fXK8RlJ/file.html

Uwagi:
Skan : https://www.virustotal.co...sis/1436407797/

Aha 
TenKtóregoImieniaNie WolnoWymawiaćDobrze

Główny edytor: Fusion 2.5
Pomogła: 9 razy

18611 Prestiż
Wysłany: 18-07-2015, 09:39   

Weź ty mi wyjdź stąd z hajsownikami...

Malin 
Młodszy chorąży

Pojedynki: tak

4748 Prestiż
Wysłany: 19-07-2015, 09:29   

Sterowanie mega lipne. Jak można skok dać na "S"?! Sama gra mogła by być fajna, ale z tym sterowaniem po prostu wyłączyłem grę, bo się grać nie da... Zmień to :P

kamiledi15 
Kapitan

Główny edytor: TGF
Drugi edytor: MMF2

8594 Prestiż
Wysłany: 19-07-2015, 11:19   

Sterowanie nie jest takie złe, ale faktycznie średnio wygodne. Grafika jest dość ładna, choć animacje za skromne - nie ma np. animacji skoku.
Pierwszy poziom jest nieźle wykonany. Prawie wszystkie elementy otoczenia można rozwalić, choć tak naprawdę nie ma to celu. Dźwięki dawały niezły klimat i były dobrze dobrane (jest takie jakby echo, które pasuje do otoczenia podziemi zamku), może z wyjątkiem dźwięku zbierania monet - trochę dziwny. Minimapa chyba jest lekko zbugowana i wyświetla naszą pozycję o jedno pole niżej, niż powinno (więc gdy jesteśmy na samej górze to pokazuje, że jesteśmy na przedostatnim polu, a gdy jesteśmy na samym dole, to jesteśmy POD minimapą). Fajne były te duchy - nieruchome, a gdy podejdziemy nagle atakują z efektownym dźwiękiem, a potem znów się zatrzymują. Dość ciekawy pomysł.
Do minusów mogę doliczyć to, że kamera czasami wariuje, gdy klocek, na który włazimy, jest na przełomie dwóch ekranów.
Drugi poziom już mniej mi się podobał. Dość długo łazimy po mapie, zbieramy skrzynki i mięso z krów i świń. Pierwszy minus, to brak wyjaśnionego sterowania - atak i skok bez zmian, ale nie wyjaśniłeś, jak zbierać skrzynki (klawisz w górę), jak zmieniać bronie (numery 1-3), jak jeść mięso. Musiałem to sam odkryć, ale tego ostatniego nie udało mi się znaleźć. Poziom jest dość prosty, bo gdy przychodzi noc, to wystarczy wskoczyć na wystający kwadrat tak, żeby zombiaki musiały do nas doskakiwać - wtedy tylko trzymam przycisk ataku i nic mi nie mogą zrobić. Mam wrażenie, że ta broń strzelająca wcale w nich nie trafia i pociski przez nich przenikają. Ogólnie ten poziom to dość ubogi klon Minecrafta.
Trzeci poziom - chyba nie jest dokończony. Włącza się jakieś intro, stoją dwie postacie, które coś gadają, ale kiedy skończą - nie mogę się ruszyć z miejsca. Mogę strzelać, ale pociski pojawiają się kilka metrów PRZED moją postacią. I tyle - nic się nie da zrobić.
Generalnie gra jest jakby zbiorem kilku mniejszych gier. Każdy poziom jest inny, ma inne cele, inny gameplay, inną pracę kamery. Czy to dobrze, czy źle - trudno powiedzieć, bo w trzeci poziom nie da się zagrać.
Nie rozumiem sensu ustalania tych pasków przed każdym poziomem. Nie wiem, co to daje, czy jest tylko dla picu, czy faktycznie ma jakieś znaczenie.
Fabuła jest trochę dziwna - jest sobie jakiś Gimper, który robi gry i wrzuca z nich filmy na Youtube. My jesteśmy postacią z tych gier. To uzasadnia, dlaczego każdy poziom jest inny. Po każdym poziomie dostajemy komentarze, które dość dobrze oddają mentalność przeciętnych polskich youtubowych komentatorów.
Nie wiem, czy sklejanie kilku gier w jedną to dobry pomysł. Jak naprawisz trzeci poziom lub podasz do niego sterowanie (bo może działa, tylko nie umiem w niego grać - instrukcji oczywiście brak), to będę mógł coś więcej napisać. Na razie gra nie porywa, bo każdy poziom jest dość przeciętny - na plus wybijają się te duchy z pierwszego poziomu, grafika i dźwięki.

Malin 
Młodszy chorąży

4748 Prestiż
Wysłany: 19-07-2015, 11:36   

Zgadzam się z tobą - lecz jednak to sterowanie mógłby poprawić. W beczkach które można rozwalić, możesz zrobić aby z niektórych wypadały np. hajsy a z drugich jacyś przeciwnicy - czy coś.

kamiledi15 
Kapitan

8594 Prestiż
Wysłany: 19-07-2015, 11:38   

Można rozwalić nawet te półki z książkami, ale też nic to nie daje.

Malin 
Młodszy chorąży

4748 Prestiż
Wysłany: 19-07-2015, 11:40   

Niech wypadają książki xDD

Herrios 
Sierżant

Główny edytor: MMF2 Dev
Drugi edytor: MMF2 Dev

5532 Prestiż
Wysłany: 19-07-2015, 15:40   

@Kamiledi Mógłbyś podać screena z 3 poziomu? Rozmowe przewijasz Enterem a skok i atak jest jak w innych grach. Tak od ustawienia pasków jest zależność w jakiej rozdzielane są punkty na subskrypcje ;-;

kamiledi15 
Kapitan

8594 Prestiż
Wysłany: 19-07-2015, 15:45   

Dziwne, jak teraz włączyłem ten poziom to zaczął działać normalnie.
W tym poziomie już wcale nie ma wyzwania, bo mamy nieśmiertelnego pomocnika, który robi wszystko za nas. Wygrywa się bardzo szybko, po czym następuje koniec gry. Najfajniejszy był pierwszy poziom, pozostałe niestety coraz słabsze. Gdyby te pozostałe 2 poziomy trochę rozbudować to mogłoby wyjść ciekawie.

Odpowiedz do tematu