|
[Inna] Statki |
| Autor |
Wiadomość |
Przemistrz
Kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
243 Prestiż
|
Wysłany: 16-08-2015, 16:11 [Inna] Statki
|
|
|
Tytuł: Statki
Gatunek: Planszowa
Autor: Ja(Przemistrz)
Grafika: Google images+własna
Dźwięk: Youtube
Muzyka: Brak
Opis:
Jakiś czas temu kuzyn(informatyk) rzucił mi takie wyzwanie, żebym mu w trzy dni napisał statki. Pomyślałem sobie, że mogę tu opublikować efekt swojej pracy. Gra jest prosta, na pewno każdy zna jej zasady. Ciekaw jestem waszych opinii.
Zrzuty ekranu:
Download:
http://www.mediafire.com/...zxrv/Statki.exe |
|
|
|
 |
wermi
Major Depressive Disorder

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 53 razy Posty: 1018
15752 Prestiż
|
Wysłany: 16-08-2015, 16:30
|
|
|
| grafika fuj, nie ściągnę bo granie na jednym tym samym ekranie w statki to bezsens |
|
|
|
 |
Przemistrz
Kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
243 Prestiż
|
Wysłany: 16-08-2015, 17:18
|
|
|
| worm napisał/a: | | grafika fuj, nie ściągnę bo granie na jednym tym samym ekranie w statki to bezsens |
Chyba czegoś nie zrozumiałeś... Gra się z Botem i nie widzi się jego statków(dopóki się ich nie zatopi) |
| Ostatnio zmieniony przez Przemistrz 17-08-2015, 17:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 17-08-2015, 00:06
|
|
|
No cóż, gra taka, że ciężko ją wykonać lepiej (ale też ciężko gorzej ).
Grafika jak dla mnie jest zupełnie ok.
Raz tylko nie mogłem postawić statku pomimo, że według zasad ruch był dozwolony (na dolnej linii miałem poziomo postawiony dwumasztowiec i chciałem dostawić jednomasztowiec dwa pola na lewo od niego).
Po kilku rundach zaczyna denerwować to, że jak skończy się dźwięk strzału, to jeszcze jest chwilka pauzy zanim zobaczymy efekt strzału.
Może też lepiej by się grało, jakby te boje stawiały się same - tj. jak zatopię statek, to wiadomo, że w odległości 1 pola od niego nie ma nic, więc równie dobrze gra sama mogłaby te pola oznaczyć bojami. |
|
|
|
 |
wermi
Major Depressive Disorder

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 53 razy Posty: 1018
15752 Prestiż
|
Wysłany: 18-08-2015, 10:33
|
|
|
| Przemistrz napisał/a: | | Gra się z Botem i nie widzi się jego statków(dopóki się ich nie zatopi) |
no to tym bardziej nie ściągnę |
|
|
|
 |
Mateusz
Starszy chorąży GT member

Główny edytor: 
16668 Prestiż
|
Wysłany: 26-08-2015, 01:25
|
|
|
Zagrałem, zdobyłem 724 punkty i wygrałem
Sympatyczna gra. Grafika jest kiepska ale nie taka straszna, natomiast paskudnie rozegrałeś menu. Ten czerwony na niebieskim tle wody nie pasuje za cholerę. Aż się prosi o wstawienie tam drewnianego tła, deski, no cokolwiek, bo to co jest teraz, jest po prostu nieczytelne.
Dobre udźwiękowienie, tyle razy te same sample, ale mnie one nie męczyły. Dobrze dobrane.
Brakuje mi opcji gry we dwóch. Mogłeś się pokusić. Fajnie rozegrałeś komputerowego bota, byłem pewien, że te strzały jego są całkowicie losowe, ale widać, że komputer sprawdza okoliczne pola po zaliczeniu trafienia. Duży plus!
Ogólnie, gdyby nie te fatalnie ułożone menu, to całkiem nieźle Gratuluje. |
_________________ http://romanx.webd.pl/kli...tle=Mateusz9206 Mój profil na Klikipedii.
 |
|
|
|
 |
|
|