|
[Zręcznościowa] infinite runner |
| Autor |
Wiadomość |
wermi
Major Depressive Disorder

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 53 razy Posty: 1018
15752 Prestiż
|
Wysłany: 16-09-2015, 20:23 [Zręcznościowa] infinite runner
|
|
|
Tytuł: infinite runner tytuł tymczasowy ale w sumie nie potrafie nic lepszego wymyślić
Gatunek: zręcznościowa/zabijacz czasu tak zwany
Kod: worm
Grafika: worm, neoqueto, jakiś random sprite który skombinował pogromca
Dźwięk:
Muzyka:
Opis:
infinite runner to gra polegająca na bieganiu koniem i rozp...walaniu murów.
projekt został rozpoczęty dawno temu gdy adrian wydał swojego śmieciowego runnera, powiedziałem do pogromcy "zróbmy dla beki runnera będzie lepszy od adrianowego xD". projekt nigdy nie został stworzony a zalążek mfa z koniem narysowanym w paincie i platformą z trawy z shutterstocka leżał na dropboksie. w wakacje przypomniało mi się o tym projekcie, wykopałem mfa i zacząłem tworzenie silnika na wtyczce box2d.
projekt miał być dla beki, a wyszedł zbyt poważnie. ale początkowy cel został osiągnięty, zrobiliśmy lepszego runnera od tego autorstwa adriana.
Zrzuty ekranu:
http://i.imgur.com/UEguK9N.png
http://i.imgur.com/ZncBzTM.png
Download:
beta 0.1b
inb4 czemu zaprzęgasz megę do takich małych plików xD
Uwagi:
-ta gra jest słaba ale wypuszcze bete bo kto mi zabroni
-tam jest readme wiec CZYTAC GO A NIE |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 16-09-2015, 20:52
|
|
|
| worm napisał/a: | | tam jest readme wiec CZYTAC GO A NIE |
Pomimo przeczytania readme nie wiem, jak przesunąć kunia w prawo.
Kuń bardzo często zacina się o platformy tuż przy wylądowaniu. Zatrzymuje się na porozwalanych przeszkodach. Nie da się go przyspieszyć - jak się potkniesz o cegłę, przegrywasz znikając za lewą krawędzią ekranu. Przyspiesz nóżki, animacja jest IMO za wolna.
Małe niedociągnięcie przy ustawianiu koloru kunia - w pasku nasycenia "gałeczka" znika w drugiej połowie suwaka. |
|
 |
pogromca909
Głupiec

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
1212 Prestiż
|
Wysłany: 16-09-2015, 20:54
|
|
|
gut computerspiel
ołwer najn tałzand/ten
END fgor 8 is possible
trzy w tył cie ocali
displacement(drugie znaczenie) cezarińskie |
| Ostatnio zmieniony przez pogromca909 16-09-2015, 21:09, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
 |
wermi

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15752 Prestiż
|
Wysłany: 16-09-2015, 20:54
|
|
|
bo nie umiesz grac, jak dobrze staniesz na czymkolwiek to mozna sie wybic w przod
edit:
| msg napisał/a: | | w pasku nasycenia gałeczka znika w drugiej połowie suwaka |
nie potrafie zreprodukowac |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 16-09-2015, 21:12
|
|
|
| worm napisał/a: | bo nie umiesz grac, jak dobrze staniesz na czymkolwiek to mozna sie wybic w przod |
Próbowałem z przytrzymanym klawiszem w prawo (chociaż w sumie nie wiem, czy to nie kwestia "prawidłowego" wybicia) i mam małe przesunięcie w prawo, ale natychmiast zostaje zniweczone przez klocki walające się pod nogami. Przegrywam góra po 10 sekundach.
Bug z paskiem: https://youtu.be/z_x7P3Yif7w |
|
 |
wermi

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15752 Prestiż
|
|
|
|
 |
DFSTR
Dezerter

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
308 Prestiż
|
Wysłany: 16-09-2015, 22:57
|
|
|
| Wszystko fajne ale za duże to wszystko, zmniejszyłbym o połowę. |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 17-09-2015, 12:34
|
|
|
| DFSTR napisał/a: | | Wszystko fajne ale za duże to wszystko, zmniejszyłbym o połowę. |
Właśnie nie. Jedna z niewielu gier młodych ludzi tutaj, która ma grafiki poprawnego rozmiaru. Reszta robi pitu pitu graficzki, bo tak jest łatwiej .
| worm napisał/a: | | u mnie wszystko działa prosze zainwestować w lepszy komputer |
Jest na odwrót - gra wymaga daremnego komputera. U mnie sprawuje się świetnie na zintegrowanej karcie z intela, natomiast pasek psuje się na GeForce'ach. A w słabszy komputer inwestować nie będę. BTW. Miło wiedzieć, że u ciebie działa .
| worm napisał/a: | bo nie umiesz grac, jak dobrze staniesz na czymkolwiek to mozna sie wybic w przod |
Przekreślam grę, w którą potrafi grać tylko twórca, bo wie, na którym pikselu krawędzi wylądować. To nie ma sensu, jeśli nikt inny tak nie potrafi. Chyba, że się mylę, społeczności daj znać, czy dla was ta gra jest tak samo łatwa jak dla Wormiego!
=============================
| worm napisał/a: | | u mnie wszystko działa prosze zainwestować w lepszy komputer |
| worm napisał/a: | | -tam jest readme wiec CZYTAC GO A NIE |
Nie waż się publikować gier na Steam czy innej szerokiej społeczności. |
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 17-09-2015, 14:29
|
|
|
| worm napisał/a: | | bieganiu koniem i rozp...walaniu murów |
lol
konik tworzyciel wersja ekstremalnie eksperymentalna z bardzo długim filenamem.exe -> "Cannot open executable file" --Wine
infrun beta v0.1b.exe działa, ale nogi... nogi nie działają. http://i.imgur.com/fGlOe9U.png
| msg napisał/a: | | Kuń bardzo często zacina się o platformy tuż przy wylądowaniu. Zatrzymuje się na porozwalanych przeszkodach. Nie da się go przyspieszyć - jak się potkniesz o cegłę, przegrywasz znikając za lewą krawędzią ekranu. |
Tak, doświadczam. Powolne przyspieszanie, gdy pozycja X jest mniejsza niż 25% szerokości ekranu rozwiązałoby problem, inaczej gra jest trudna ze złych powodów
| msg napisał/a: | | Małe niedociągnięcie przy ustawianiu koloru kunia - w pasku nasycenia gałeczka znika w drugiej połowie suwaka. |
Nie doświadczam. Ale nie podoba mi się, że grzywa nie jest osobnym kolorowalnym (albo przynajmniej osobno barwionym) obiektem, bo nie mogę zrobić Minty: http://orig00.deviantart....asu-d6z9yf3.jpg |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 17-09-2015, 15:13
|
|
|
| Sne napisał/a: | | nie podoba mi się, że grzywa nie jest osobnym kolorowalnym (albo przynajmniej osobno barwionym) obiektem, bo nie mogę zrobić Minty |
Prawie można: http://i.imgur.com/9u3P247.jpg
Nie mam pojęcia czemu mi się ten pasek psuje, i czemu akurat ten konkretny. To nie jest tak, że jakiś inny robi jakiekolwiek problemy.
| Sne napisał/a: | | konik tworzyciel wersja ekstremalnie eksperymentalna z bardzo długim filenamem.exe -> Cannot open executable file --Wine |
Linux znany jest z tego, że nie lubi nazw dłuższych niż 8 znaków Spróbuj skrócić, bo u mnie i u wormiego działa. |
|
 |
wermi

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15752 Prestiż
|
Wysłany: 17-09-2015, 15:14
|
|
|
sne widze że się kaszani getline na wine. czy coś
a grzywę ze stałym kolorem można zrobić, daje się włosy do oka pajonka i się nie koloruje. also ma być wyłączanie w ogóle kolorowania dla konkretnych skinów, ale jestem zbyt leniwy i na razie nie będzie |
|
|
|
 |
Wackyjackie
Bohater Starszy Chorąży Sztabowy Randomu

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: nie
36332 Prestiż
|
|
|
|
 |
pogromca909
Głupiec

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
1212 Prestiż
|
|
|
|
 |
wermi

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15752 Prestiż
|
Wysłany: 18-09-2015, 20:23
|
|
|
czemu miałbym? przecież to tylko mirror, nigdzie nie napisałem że nie można do tego robić mirrorów
[ Dodano: 19-09-2015, 18:31 ]
| Sne napisał/a: | | konik tworzyciel wersja ekstremalnie eksperymentalna z bardzo długim filenamem.exe -> Cannot open executable file --Wine |
spróbuj zmienić nazwę na coś krótkiego bez polskich znaków |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 13-10-2015, 10:13
|
|
|
| worm napisał/a: | | spróbuj zmienić nazwę na coś krótkiego bez polskich znaków |
konik tworzyciel. Fajne. |
|
|
|
 |
|
|