NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Ksiądz Mięnczysław
Autor Wiadomość
Temporal 
Podporucznik
CP user

Główny edytor: GameMaker Studio 2

383 Prestiż
Wysłany: 09-06-2016, 12:36   

Zwolniłem FaNoTheRPG, więc już nikt nie będzie mnie ograniczał w publikowaniu materiałów xD Czas na obiecany videoblog developerski:
Link

PS Przepraszam za słabe audio. Nagranie brzmi jakbym sobie seplenił, ale to wina słuchawkowego mikrofonu.

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

jarlfenrir 
Generał brygady

Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: TGF2

37283 Prestiż
Wysłany: 09-06-2016, 13:00   

Czyli tak naprawdę zacząłeś tworzyć grę sam po pół roku bezczynności i do tego ta gra już jakoś średnio pasuje do opisu z pierwszego postu...?
Może powinieneś zrobić nowy wątek, a księdza mięnczysława zostawić już w spokoju?

Temporal 
Podporucznik
CP user

383 Prestiż
Wysłany: 09-06-2016, 13:20   

jarlfenrir, no coś w tym stylu. Gra powstaje od jakiś 2 tygodni i to tylko w wolnym czasie po pracy. Cóż, faktycznie "Ksiądz Mięnczysław" był tylko żartem i pewnym nawiązaniem. Grając jednakże ostatnio "Braid" naszła mnie taka dziwne refleksja, no i zrodził się pomysł na zrobienie gry. Z tego powodu że nazwa jest mało istotna i nie mam na nią pomysłu, to nazwałem nową grę roboczo nazwą "starego" projektu. Żart się przerodził w poważny projekt.

Wątek niech zostanie, w końcu opis i tak nie był szczegółowy więc wszystko pod niego podpada :)

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

Cootje 
Legenda

Główny edytor: KNP
Drugi edytor: MMF Express

18047 Prestiż
Wysłany: 09-06-2016, 18:46   

Jak na dwa tygodnie to straszna bieda :)

wermi 
Major
Depressive Disorder

Główny edytor: TGF
Drugi edytor: TGF
Pomogła: 53 razy

15752 Prestiż
Wysłany: 09-06-2016, 19:26   

Cootje napisał/a:

nie każdy pracuje nad grą 8+ godzin dziennie i ma duży zasób umiejętności.

Temporal 
Podporucznik
CP user

383 Prestiż
Wysłany: 09-06-2016, 19:29   

Cootje napisał/a:

Może i tak. Dziękuję za uwagę.

[ Dodano: 20-06-2016, 16:00 ]
druga częśc filmiku deweloperskiego:

Link

Soundcloud

msg napisał/a:

kamiledi15 
Kapitan

Drugi edytor: MMF2

8594 Prestiż
Wysłany: 20-06-2016, 21:54   

Jeśli zeskoczysz na dół i przeciwnik zacznie w ciebie strzelać, a ty odskoczysz tak, że pociski lecą w stronę drugiego przeciwnika, to przez niego przenikają. Kiedy ty jesteś wrogiem, to wtedy pociski trafiają w drugiego wroga. Teoretycznie jest to logiczne, bo wróg nie chce zabić swojego kumpla, ale może te pociski powinny lecieć szybciej, tak żebyś nie mógł już uciec? Albo niech trafiają wroga, tylko można by to było taktycznie wykorzystać.
Ogólnie mimo tej całej trolowej otoczki gra zapowiada się naprawdę nieźle. Dość oryginalny pomysł (choć ściągnięty z Oddworlda, to jednak nie powtarza motywów, a wprowadza własne), więc może wyjść z tego niezła gra.

Temporal 
Podporucznik
CP user

383 Prestiż
Wysłany: 20-06-2016, 22:10   

kamiledi15, celne oko masz. Jest dokładnie tak jak napisałeś. Nie chcę by roboty się nawzajem zabijały, chyba że sam przejmiesz jakiegoś, to wtedy możesz niszczyć wrogie, a nawet samego siebie (tą główną postać). Co do prędkośći pocisków, to można coś pokombinować, tylko nie wiem czy nie będzie za ciężko jak strzały będą "szybsze". Już teraz jest ciężko, gdy stoimy przy wrogu i ten momentalnie zaczyna pruć do nas z serii. Jeśli masz jakieś ciekawe rady, to pisze, zawsze można coś upsrawnić na takim etapie gry, a czasami można coś zmienić przy małej ingerencji w już napisany kod.

Tak, Oddworld jest dla mnie wielka inspiracja, tak samo jak Braid. Nie chce robić totalnej zrzyny, ale napewno przejmowanie wrogów i "bezbronny" bohater to główny motyw. W dokumencie projektowym są już dawno rozpise inne roboty, które też będziemy mogli kontrolować. Mam też w planach złożyć hołd Abe'owi i dać w jakimś levelu coś na wzór "Greeter'a".

Jeszcze raz dzięki za komenta, zawsze to miło, gdy wiesz że jednak ktoś choć spojrzał na twoją pracę :P

Soundcloud

msg napisał/a:

BROO 
Pupogłowy
Wizard x-)

Pojedynki: nie

31680 Prestiż
Wysłany: 01-07-2016, 18:21   

Obiecywał trailery i co?

Temporal 
Podporucznik
CP user

383 Prestiż
Wysłany: 02-07-2016, 09:04   

Masz filmiki z samej gry, więc w czym problem? Jakbyś miał problem z przeszukaniem tego tematu, to specjalnie dla Ciebie:

Link 1
Link 2

No chyba, że chcesz pro traileru z teledyskową dynamiką i dubstepem w tle, to niestety jeszcze nie teraz :P

BTW wciąż czekam aż zaczniemy robić naszą gierkę o bijących się konsolach ;)

[ Dodano: 16-07-2016, 18:16 ]
Karikk napisał/a:
Tytuł nie zbyt przypadł mi do gustu, może że mnie prowokuje tym wszystkim. Ale mechanika gry zapowiada się ciekawie, tylko za proste. Żadnych broni typu msg tylko jakieś dziwne lasery w rękach.
Według mnie z tymi robotami przypomina pozbawienie praw. Albo jakby do nich krzyczeć w pudełku.

Nawiązujesz do czegoś, to jest jakiś slang, czy zwykły ślinotok? Pogrubiłeś parę wyrazów, ale i tak nie rozumiem co chciałeś przekazać. Możliwe że za mało czasu spędzam w internetach :(

Soundcloud

msg napisał/a:

DFSTR 
Dezerter

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: tak

308 Prestiż
Wysłany: 16-07-2016, 18:24   

Gra jest niezwykła w tym że jest niezwykła.

Odpowiedz do tematu