|
[horror] Labinth |
| Autor |
Wiadomość |
Kyogi
Starszy sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
2933 Prestiż
|
Wysłany: 01-11-2016, 03:07 [horror] Labinth
|
|
|
Tytuł: Labinth
Gatunek: Horror
Autor: Kyogi
Grafika: Kyogi
Dźwięk: Głównie internet
Muzyka: Jest tylko jedna piosenka - SUIJIN'16
Opis:
You have got lost in the forest.
You found a house and you went inside of it.
Someone closed the door you have came through.
So now you have to find a way to get out.
Trajlerek: https://youtu.be/fECsckOAeUg
Download: GameJolt download od wersji 1.0 albo wyżej nie będzie ogólnie dostępny
Uwagi:
1. Motyw ze skrzynkami jest tymczasowy. Do momentu aż zaimplementuję fabułę w rozgrywkę.
2. Nie klikajcie milion razy w jedną skrzynkę. Spowoduje to zbugowanie tam dźwięku |
_________________ wracam tu co parę lat |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 01-11-2016, 12:10
|
|
|
| Chyba rozbolałaby mnie głowa od tej grafiki. |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 01-11-2016, 12:18
|
|
|
| Przeciskanie się przez drzwi jest mało wygodne. Chyba są po prostu za ciasne. |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8594 Prestiż
|
Wysłany: 01-11-2016, 13:38
|
|
|
| Dziwna jest ta gra. Jak zaczyna mnie gonić duch, to czasami blokuje się w ścianie, a czasami przechodzi przez nie bez problemów i łazi sobie swobodnie po całej planszy (duch, nie moja postać). Nie wiem, jak przed nim uciec, jak już się na nas rzuci, a przez brak minimapy nie wiadomo, gdzie on jest. Gra jest lepsza niż Slender, ale jak mam już otwarte 5 z 8 skrzyń i nagle pojawia się duch i ginę, a nie wiem, jak temu zapobiec, to powtarzanie poziomu nie jest czymś, o czym bym marzył. |
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 |
|
|
|
 |
Kyogi
Starszy sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
2933 Prestiż
|
Wysłany: 02-11-2016, 14:17
|
|
|
| Jeżeli masz nadzieje że w horrach znajdziesz minimapę to się mylisz. Duch się nie blokuje w ścianach, on może się jedynie w niej na chwilę zatrzymać. Duch goni cie tak długo jak długo jesteś w zasięgu jego wzroku. Czyli - duch cie gonił 5 sekund, po czym uciekłeś za ścianę, ale duch będzie cie gonił do momentu jak nie minie ponownie 5sec (czas nie odlicza się jak duch jest w ścianie aby nie zbugował się w niej). Morał jest taki, staraj się podczas uciekania unikać zakrętów, aby duch który jest troche od ciebie wolniejszy, nie przeszedł do ciebie przez ścianę |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8594 Prestiż
|
Wysłany: 02-11-2016, 21:21
|
|
|
Ten duch pojawia się zbyt niespodziewanie - teraz łaziłem sobie, nagle usłyszałem dźwięk i po pół sekundy byłem martwy. Przydałoby się chociaż jakieś ostrzeżenie, że jest blisko.
A minimapy w horrorach może i nie ma zwykle, ale jest często zwykła mapa. Wyobrażasz sobie granie w Silent Hilla bez mapy? Tutaj może obszar nie jest jakiś bardzo duży, ale i tak łatwo się zgubić, zwłaszcza jak trzeba tego ducha jeszcze unikać. |
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 |
|
|
|
 |
Kyogi
Starszy sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
2933 Prestiż
|
Wysłany: 03-11-2016, 18:26
|
|
|
Nie wiem jak ty to robisz. Ale większość graczy dawała sobie radę
[ Dodano: 05-11-2016, 04:24 ]
Pracuję nad nowym update. Implementuję fabułę, zrobiłem że nasza postać ładnie wchodzi w drzwi i ogółem zrobiłem poprawki sterowania dla "ułomnych" |
|
|
|
 |
|
|