|
[Fusion] Obiekty w frame'ach |
| Autor |
Wiadomość |
ZakapiorMor [Usunięty]
0 Prestiż
|
Wysłany: 20-05-2017, 13:31 [Fusion] Obiekty w frame'ach
|
|
|
| Witam. Czy da się zrobić w CTF 2.5 tak że będę miał 2 frame'y że w pierwszym frame będą różne obiekty takie jak postać, okienka, ekwipunek, przyciski z menu a w drugim będzie tylko plansza z gry a jak się będzie grało to ekwipunek itd. będą widoczne mimo że są w innym frame? |
|
|
|
 |
wermi
Major Depressive Disorder

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 53 razy Posty: 1018
15752 Prestiż
|
Wysłany: 20-05-2017, 13:47
|
|
|
obiekt sub-application
jednakże zalecam zrobić to wszystko w tej samej ramce, zadanie może ułatwić użycie oddzielnych warstw |
|
|
|
 |
ZakapiorMor [Usunięty]
0 Prestiż
|
Wysłany: 20-05-2017, 17:15
|
|
|
| worm napisał/a: | obiekt sub-application
jednakże zalecam zrobić to wszystko w tej samej ramce, zadanie może ułatwić użycie oddzielnych warstw |
W tym samym nie bo jak mam 15 lvlów to w kazdym z nich musialbym robic ekwipunek, okienko statystyk itd
Sprawdzilem subaplication i nie o to mi chodzi. Chodzi mi raczej o to
https://youtu.be/hk6nIW9Hi9Y (Pobierz mfa tej gry z opisu) Nie mam pojecia jak on to zrobił a bardzo mi zalezy sie tego dowiedziec... |
|
|
|
 |
Oskar1101
Sierżant

Główny edytor: 
Pojedynki: być może
928 Prestiż
|
Wysłany: 20-05-2017, 21:58
|
|
|
| No zrobił zapewne tak jak każdy, normalnie w jednym frame. |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 21-05-2017, 00:41
|
|
|
| Oskar1101 napisał/a: | | normalnie w jednym frame. |
HUD jest w osobnej warstwie pod postacią obiektów aktywnych, ukrywanych i pokazywanych na żądanie. |
|
 |
Oskar1101
Sierżant

Główny edytor: 
Pojedynki: być może
928 Prestiż
|
Wysłany: 21-05-2017, 02:07
|
|
|
| W niemal każdej mojej grze robię w ten sposób hud czy inny interfejs. Warstwy sprawiają, że wszystko jest czytelne, wygodne i spełnia swoje zadanie. |
|
|
|
 |
wisnia_pc
Sierżant

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
2356 Prestiż
|
Wysłany: 21-05-2017, 14:32
|
|
|
| Oskar1101 napisał/a: | | W niemal każdej mojej grze robię w ten sposób hud czy inny interfejs. Warstwy sprawiają, że wszystko jest czytelne, wygodne i spełnia swoje zadanie. |
Tak powinno się robić HUD, tylko że jego problem tkwi w tym, że zrobił kilkanaście ramek zamiast wszystko zrobić w jednej, zapewne ma lvl oddzielnie w każdej ramce inny. Teraz jedyne wyjście to zrobić zdarzenia w jednej ramce i skopiować je do kolejnych. Albo przebudować cały silnik od nowa. |
_________________ Prawdopodobnie najbardziej zaawansowany RTS jaki powstaje w klikach.
 |
|
|
|
 |
|
|