|
Antywirus, wyrzutnia haków |
| Autor |
Wiadomość |
Rani
Szeregowy

Główny edytor: 
37 Prestiż
|
Wysłany: 22-06-2017, 16:16 Antywirus, wyrzutnia haków
|
|
|
1. Niestety mam problem z tym, że antywirus wykrywa aplikacje zrobioną w CF 2.5. Można coś zrobić żeby nie było z tym problemu? Wiem, że wystarczy wyłączyć na chwile antywirus ale to i tak jest problematyczne dla niektórych osób. Jeśli macie jakieś pomysły chętnie je sprawdzę.
2. Jestem w trakcie tworzenia pewnej gry i chciałbym dodać "broń" w sumie to nie do końca ma być broń, coś w stylu wyrzutni haków. Postać jest przyciągana w kierunku kursora, próbowałem to zrobić metodą tworzenia się obiektu w miejscu kursora ale było to strasznie zbugowane i nie mam pojęcia jak zrobić wygląd tej linki (chciałem żeby to wyglądało mniej więcej tak tworzy się ta linka po przytrzymaniu np. "x" i znika ten kawałek za postacią w trakcie przyciągania)
Mam nadzieję, że wszystko w miarę zrozumiale napisałem . Jeśli coś jest niezrozumiałe pisać |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 23-06-2017, 08:53
|
|
|
| Ad. 1 gdzieś w ustawieniach aplikacji można wyłączyć kompresję. Pamiętam, że widziałem ostrzeżenie, że właśnie ta kompresja powoduje błędne rozpoznawanie apki jako wirus. |
|
|
|
 |
Rani
Szeregowy

Główny edytor: 
37 Prestiż
|
Wysłany: 23-06-2017, 12:26
|
|
|
Wyłączyłem tak jak pisałeś, gdy będę miał okazje przetestuje czy faktycznie nie będzie wykrywana gra przy odpalaniu . Z góry dzięki |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 23-06-2017, 15:51
|
|
|
2. Przyda ci się laser.
http://romanx.webd.pl/arc...360%20Laser.zip
Co prawda jest kilka różnic, ale idea jest zbieżna: obiekt tworzy "linę" z punktu do punktu, i szczególnie z wystrzeliwanym obiektem haka powinno być dosyć prosto, bez pętli. Chodzi o zmienianie skali obiektu liny na proporcjonalną do odległości postać-hak. |
|
|
|
 |
Rani
Szeregowy

Główny edytor: 
37 Prestiż
|
Wysłany: 23-06-2017, 21:10
|
|