Przesunięty przez: Minty 15-06-2006, 18:30 |
[Program] Windos D |
| Autor |
Wiadomość |
Darth Vader
Starszy kapral

1448 Prestiż
|
Wysłany: 14-04-2006, 12:27 [Program] Windos D
|
|
|
Tytuł: Windos D
Gatunek: Program
Autor: Darth Vader
Grafika: Darth Vader
Dźwięk: Internet
Muzyka: Internet
Opis:
Jest to program imitujący system operacyjny Windows. Program posiada stworzony przezemnie emgine, o bardzo dużych możliwościach, takich jak np:
- zmiana tapety, w tym dodanie własnej
- zmiane koloru interface'u
- zmiana koloru czcionki na pulpicie
- konfigurację przy pierwszym uruchomieniu
- Panel Administracyjny za pomocą, którego możemy zarządzać różnymi opcjami
- Linia komend, którą podobnie jak Panielem Admina możemy zarządzać różnymi opcjami
i wiele więcej , na dodatek każdą z opcji użytownik może edytować samemu, nawet z poziomu Windowsa.
Program Windos X zawierać będzie kilka gier i kilka programów (postaram się by było ich jak najwięcej ). Obecnie wydane były już dwie wersje programu - beta1 oraz beta2, trwają prace nad wersją beta3 (ta wersja jest tylko dla beta-testerów).
Zrzuty ekranu:
Windos X build 8
Panel Administracyjny, Windos X build 6
Przeglądarka internetowa, Windos X build3
Download:
Windos X beta2 build4
Uwagi:
Program jest 16-bitowy. Jakby ktoś miał problem z jakąś funkcją niech przeczyta plik read_me.txt starłem się tam opisać jak najwięcej "sytuacji awaryjnych", w ostatecznośći piszcie na PW . |
| Ostatnio zmieniony przez Darth Vader 19-06-2006, 22:41, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 14-04-2006, 17:46
|
|
|
Program jest 32-bitowy, bo MMF jest aplikacją 32-bitową.
| Cytat: | | Program Windos X zawierać będzie kilka gier i kilka programów |
Dobrze by bylo, gdybyś dodał obsługę dodawania nowych programów w formie plików MMF.
No i nie działa - jest tylko czarny ekran
I po kiego instalator? |
|
|
|
 |
Darth Vader
Starszy kapral

1448 Prestiż
|
Wysłany: 14-04-2006, 19:22
|
|
|
Ta wersja ma tylko instalator, nad dodawanie plików foratu *.mmf można pomyśleć , a co do czarnego ekranu to słyszałem o tym, ale wiem też, że niektórym działa , może to wina tego instalatora . Zapomniałem napisać także, że lista beta-testerów jest ponownie otwarta, ale tylko do 17.04.2006r. Wszstkich chętnych prosze o napisanie w tym temacie chęci bycia beta-testerem .
edit:
Jakby ktoś chciał:
http://xthost.info/windos...uild1_beta1.rar
Windos X beta1
zawiera mniej funkcji, ale technicznie prawie nie odbiega od beta2 . |
|
|
|
 |
k@rgul
Sierżant

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
3999 Prestiż
|
Wysłany: 16-04-2006, 16:24
|
|
|
| Mam pytanie czy jest jakiś sens robienia takich imitacji systemu operacyjnego ?? |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 16-04-2006, 16:52
|
|
|
K@rgul: Jest. Edukacja, rozrywka dla siebie i ciekawostka dla innych. W tworzeniu zawsze jest sens!
Vader: Download bety 1 nie działa, a beta 2 zatrzymuje się na czarnym ekranie. Zbadaj tą sprawę, bo może się okazać, że połowie ludzi Windos nie będzie działać! |
|
|
|
 |
Darth Vader
Starszy kapral

1448 Prestiż
|
Wysłany: 16-04-2006, 18:05
|
|
|
Z tego co wiem beta3 też źle działa nie którym, ale od jednej z osoby dowiedziałem, się że brakuje jakiegoś plugina , już dodałem go do programu
Plugin: http://xthost.info/windosd/kcpica.cox |
|
|
|
 |
|
|