|
...:::Stick Matrix:::... (strzelanka z efektami matrix'owymi |
| Autor |
Wiadomość |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 15-04-2006, 20:40 ...:::Stick Matrix:::... (strzelanka z efektami matrix'owymi
|
|
|
Zapowiadam Wam grę mojego autorstwa pt.: Stick Matrix. (nazwa do ostatecznego uzgodnienia).
Będzie to strzelanka, w której głównym bohaterem będzie koleś kreskowy- Stickman.
-Animacje będą na jak najwyższym poziomie, zarówno bohatera, jak i przeciwników.
-Będzie dużo funkcji- chodzenie, bieganie, kucanie, skok normalny, skok matrix'owy: tzn. spowolniony skok z możliwością strzelania na wiele kierunków, strzelanie z różnych broni: pistolet, uzi, karabin, bazooka itp. , wspinanie się po drabinach, bicie- 4 rodzaje uderzeń- prawy sierpowy, lewy, kopniak i kopniak z pół obrotu (tzw. Chucka Norris'a ).
-Możliwość spowalniania czasu - w tym uniki strzałów ze strony przeciwników, dłuższe i dalsze skoki z udziałem broni, i wiele innych.
-Wstawniki filmowe pomiędzy misjami będą nam towarzyszyć do samego końca- ukończenia gry:D
-Muzyka będzie osadzona w klimatach rock'a, punk rock'a i metalu- uznałem że ten rodzaj najbardziej pasuje do takich klimat:D. Oczywiście będzie można podmienić tą muzykę na własną .
-Udźwiękowienie będzie też na jak najwyższym poziomie- programy takie jak- Fruity Loops.
A wszystko to będzie zrobione w progamie: The Games Factory v1.06
-Screenów narazie nie daję.
-Czas ukończenia: początek wakacji (mniej więcej)
Komentujcie co myślicie na ten temat!!!!! |
|
|
|
 |
bmatrix
Starszy sierżant

Główny edytor: 
2055 Prestiż
|
Wysłany: 15-04-2006, 20:43
|
|
|
Proponuję przenieść do działu Plany... jak narazie za mało informacji. Gra może wyjść świetnie albo blado... to zależy jak sobie z tym poradzisz, liczę jednak na to pierwsze . |
|
|
|
 |
Jakim
Młodszy chorąży Mjuzik Mejker

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
21763 Prestiż
|
Wysłany: 15-04-2006, 20:47
|
|
|
Hmm, ciekawe. Ale: Fruity Loops? Mp3 zajmują bardzo dużo. Lepsze są mody (ja chyba umiem ględzić tylko o tym ) i xmy, które możesz ściągnąć z modules.pl, modarchive.com czy modulez.org.
A teraz dziennikarskie pytania:
Kiedy będzie premiera? Będzie tryb misji? Będzie tryb survival? Ile będzie broni? Będzie można się bić wręcz? |
|
|
|
 |
k@rgul
Sierżant

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
3999 Prestiż
|
Wysłany: 15-04-2006, 20:55
|
|
|
| bmatrix napisał/a: | | Gra może wyjść świetnie albo blado... |
Może też w ogóle nie wyjść.... |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 15-04-2006, 21:05
|
|
|
Wyjdzie wyjdzie spoko. Tylko że miała wyjść już dawno, ale jakoś chęci nie miałem.| Jakim napisał/a: | | Hmm, ciekawe. Ale: Fruity Loops? Mp3 zajmują bardzo dużo |
Mp3 to będzie tylko muzyka. A z tego programu będą poszczególne dźwięki, uderzeń, strzałów itp. zapisane jako wav.
| Jakim napisał/a: | | Kiedy będzie premiera? Będzie tryb misji? Będzie tryb survival? Ile będzie broni? Będzie można się bić wręcz? |
1- Data premiery nie jest jeszcze ustalona. 2- Tryb misji? W jakim sensie?? 3- Być może będzie survival :]. 4- broni ... w demie 3, a w pełnej wersji może z 10 . 5- Tak będzie można się bić wręcz. Napisałem o tym pod tematem.
A co do premiery, to najpierw wyjdzie demo- też w postaci bety- czyli że zmienię co nieco jak się coś nie spodoba. Demko wyjdzie prędzej czyli może za jakieś 2-3 tyg. A pełna wersja tak mniej więcej w czerwcu. Screenów narazie żadnych nie daję bo jestem na etapie robienia animacji i dobierania odpowieniej muzyki. W Demie będzie mniej wstawe-filmów. |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
k@rgul
Sierżant

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
3999 Prestiż
|
Wysłany: 15-04-2006, 21:11
|
|
|
| Avenged napisał/a: |
A z tego programu będą poszczególne dźwięki, uderzeń, strzałów itp. zapisane jako wav.
. |
Ale pliki wav zajmują o wiele więcej niż mp3. Dlatego dźwięki polecam przekonwersować do formatu mp3, a jeżeli chodzi o muzykę to zawsze możesz MODów pościągać.... |
|
|
|
 |
Kaytek
Chorąży

6902 Prestiż
|
Wysłany: 15-04-2006, 21:29
|
|
|
| k@rgul napisał/a: | | przekonwersować |
Przekonwertować chyba... |
|
 |
Jakim
Młodszy chorąży Mjuzik Mejker

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
21763 Prestiż
|
Wysłany: 15-04-2006, 21:31
|
|
|
Z trybem misji chodzi mi o to, że np.
Cel 1:
- znajdź pistolet
Cel 2:
- strzel do tarczy
I później przechodzisz do następnej planszy, gdzie czekają na Ciebie nowe, trudniejsze cele . |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 16-04-2006, 00:33
|
|
|
Aaa... no to całkiem możliwe że będzie coś takiego . Z tymi dźwiękami to się pomyśli . |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 16-04-2006, 18:10
|
|
|
| Ja osobiście wolę mp3 od modów. No ale fakt wav'y zamienić na mp3. Więcej się nie wypowiem bo zadużo infa nie ma. |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 16-04-2006, 23:15
|
|