|
[Kolejna platformówka] Bananana... |
| Autor |
Wiadomość |
noxx
Młodszy chorąży

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
7107 Prestiż
|
Wysłany: 01-02-2006, 18:26 [Kolejna platformówka] Bananana...
|
|
|
Tytuł: Bananana
Gatunek: Platformówka
Autor: noxx
Grafika: noxx
Dźwięk: brak
Muzyka: brak
Opis:
Zaczynam tworzyć grę platformowa o bananie-mutancie
Fabuła: Sorka, nie chciało mi się przepisywać, to zrobiłem skana rękopisu. Mam nadzieję, że się doczytacie: Klik
Zrzuty ekranu:
brak
Download:
Link do demka menu i pokazu postaci: mój folder na rapidzie.
Uwagi:
To przyczepianie się postaci do ścianek to zaleta Można to zastosować jako wspinanie się
I jak?
/Poprawione; RomanX/
/Tak się to robi! ; RomanX/
Ok dzięki. Nowy link do rękopisu oraz wersja tekstowa fabuły
| Cytat: | Bananana...
W laboratorium jakiegoś idioty (czyt. Wynalazcy) miały miejsce badania nad roślinami. Ich celem było zmodyfikowanie ich tak aby mogły spełniać jego zachcianki (służyć mu).
Gdy ktoś na niego doniósł kazano zniszczyć laboratorium i dokumentacje,a jego właściciela zamknąć za parę innych przestępstw (kradzieże, napady i wyrywanie kobietą torebek ).
Proces modyfikacji roślin został przerwany i stały się one „nie dorobione” .
Po zamknięciu ich w czymś co przypominało słojik stwierdzono, że gniją i zostały wyżucone przez pewno praktykanta, który był pod wpływem...
Gnijące rośliny trafiły na pobliskie wysypisko śmieci. TE ROŚLINY NIE GNIŁY, TYLKO PRZEŻYWAŁY TRANSFORMACJĘ. Rośliny przemieniły się na “nie dorobione” i kąpletne.
I zaczął się między nimi FIGHTcik.
Nasz bohater oczywiście reprezętuje “nie dorobów”, którzy po porażce z kąpletnymi, podzielili się na kilka odłamów. Banany zostały odrzucone od reszty roślinnego społeczeństwa, ponieważ nie miały zapachu, a co za tym idzie trudno było je identyfikować.
No, wątek fabularny mamy za sobą...
|
|
| Ostatnio zmieniony przez noxx 01-02-2006, 21:10, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Kaytek
Chorąży

6902 Prestiż
|
Wysłany: 01-02-2006, 18:37
|
|
|
| Z "czterystaczwóki" nie za wiele da się odczytać... |
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 01-02-2006, 18:59
|
|
|
Pokaz był prawie zerowy. Co tam jest oprócz nieżółtego banana i jego ruchu platformowego? Poza tym: ten skan rękopisu albo przepisz, albo zmień nazwę pliku na niezawierającą polskich znaków, bo serwery wysiadają.
EDIT:
Fabuła wyjaśnia nieżółć banana. Wyjaśnia też sporo innych rzeczy mam nadzieję, że w grze pojawią się równie "urozmaicone" dialogi lub chociaż monologi |
|
|
|
 |
noxx
Młodszy chorąży

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
7107 Prestiż
|
Wysłany: 22-02-2006, 11:20
|
|
|
Witam!
Jest już nie oficjalna wersja gry (bez muzyki), może się jeszcze tam dużo zmienić!
Na rapidzie Bananana |
|
|
|
 |
Darth Vader
Starszy kapral

1448 Prestiż
|
Wysłany: 19-04-2006, 14:36
|
|
|
666KB
Grafika nawet fajna, ale niekótóre postacie można by poprawić , np. "Jabłkowego agenta". Gra się przyjemnie . |
|
|
|
 |
|
|