NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Minty
04-05-2006, 20:09
[RPG] Tajemnica 2 - trailer
Autor Wiadomość
copperdragon 
Bohater
Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: GameMaker
Pojedynki: tak

55382 Prestiż
Wysłany: 14-05-2006, 09:08   

[topic]
No cóż. Zauważyłem, że najpierw Temporal koncentruje się na swego rodzaju antyreklamie. Dosyć ciekawe podejście psychologiczne, a niektórych bardziej zachęca niż np. "Heej! Zagrajcie w tę gierkę, bo ona jest super!". Dosyć ciekawe, bo nietrudno się domyślić, że chodzi o podejście psychologiczne, ale jednak mimo tej wiedzy nie zawsze będzie łatwo się oprzeć, by sprawdzić, co to za chłam. ;)
Ja na T2 czekam. Głównie dlatego, że Temporal zapomniał dodać w trailerze "To będzie zupełnie niegrywalne" (czyżby celowy zanik pamięci, Temporalu?). Bo ja nie zwracam uwagi zbytnio na oprawę audiowizualną (owszem, ma jakieś znaczenie, ale ono nie urasta do pokaźnych rozmiarów). Mi chodzi o grywalność. Widziałem też spis potworków na stronie Temporala i przyznaję, że ciekawie się zapowiada (najbardziej spodobał mi się skrót "CoB" ;) ). Pozostaje tylko czekać, aż produkcja zostanie dokończona.
[/topic]

[offtopic]
Tasmpol napisał/a:
Zrozum, nie ma człowieka, który ocenia coś przez pryzmat autora.

Z tym to bym trochę polemizował. Są tacy ludzie, wiem, bo niekiedy sam widziałem, jak inni mieszali z błotem twórczość pewnej osoby tylko dlatego, że ona sama "ośmieliła się" źle ocenić ich (po)twory. Tylko, że ta osoba uzasadniała ocenę, a tamci pisali teksty w stylu "Dno! 1/10" czy "Słabe. 0/10". Poza tym zdarza się, że jak ktoś nie lubi autora, to wtedy szuka dziury w całym (znacie takie powiedzenie? "Widzi źdźbło trawy w oku bliźniego, a nie widzi belki w oku swoim" czy jak to szło).
Nie, nie oskarżam konkretnych osób i nikogo z tych, co tutaj pisali, nie miałem na myśli. To naprawdę nie ma żadnego przesłania odnośnie któregoś z forumowiczów. Jest to tylko przesłanie dla wszystkich forumowiczów.
Temporal napisał/a:
Jeśli wy wolacie oceniać obiektywnie to weźcie się za subiektywizm bo jakoś niszczycie twórczośc.

Hmm... nie do końca wiem, o co tu chodzi, rozumiem to na dwa sposoby:
1. Obiektywne ocenianie nie wychodzi, bo i tak jest nieco zniekształocne przez subiektywizm.
2. Nie należy oceniać tego, co pewne (tytuł, nick autora), tylko to, co jest odczuciem oceniającego, czyli między innymi grywalność. Szczególnie, jeśli ocenianie tego pewnego wiąże się i tak z drobnymi subiektywizmami (ocena za znanie tytułu czy dobre kojarzenie autora).
Nie wiem, czy o to chodziło. Nie należy traktować tego jako to, co Temporal chciał przez to powiedzieć (chyba, że sam to potwierdzi). To tylko moja interpretacja.
PoW napisał/a:
Klikowiec jest pewnym negatywnym sterotypem i przez to sama nazwa nabiera negatywnego ładunku.

W sumie też prawda. To mniej więcej jak ze stereotypem polityka jako oszusta. :P
I w sumie ten stereotyp powstał przez "pseudoklikowców", tak samo, jak przez niektórych kibice są bezpośrednio wiązani z "pseudokibicami". To chyba działa na tej samej zasadzie.
Pepe9donkey pisał chyba właśnie o takich "pseudoklikowcach", co udają klikowców, nimi nie są, a tylko tym prawdziwym przynoszą złą sławę, tworząc ten stereotyp. :(
Nie, nie mam zamiaru mówić o "pseudopolitykach". Nawet ci politycy, którzy potwierdzają ten stereotyp, są jednak politykami. ;)

A na koniec: Nienawidzę pseudoklikowców, a czy PSK, to nie wiem. ;)

[/offtopic]

pepe9donkey 
Bohater
Strup Parzyłapa

Główny edytor: MMF2 Dev

18099 Prestiż
Wysłany: 15-05-2006, 22:36   

Nie no gra wypas pełen full :D . O grafice już pisałem ale jest to właściwie jeden poważny minus gry. Pozostałe to ruch postaci oraz język. Gdyby te elementy były dopracowane gra naprawdę byłaby SUPER! a tak jest niestety tylko super. Na początku bardzo łatwo się zniechęcić a bardzo trudno połapać co i jak, ale jak się już wkręci to gra się świetnie! Wczoraj siedziałem chyba ze 3 godziny i grałem w T2, dzisiaj też z godzinkę pograłem i byłem już na bodajże 8 levelu (miałem miecze i magię ognia na full), ale niestety przez jakiś dziwny błąd skasował mi się sejf :( .

Rada dla Temporala: przy produkcji T3, załatw sobie jednego rzetelnego grafika :D

Slawo 
Legenda

Główny edytor: MMF2
Pojedynki: nie

25566 Prestiż
Wysłany: 15-05-2006, 23:09   

No i polazłem na serwis ZergSwarm pobrać tworczość Temporala i sobie przypomniałem dlaczego nie znam tej tfórczości - nie mam ochoty pobierać 3 x50MB, wolę pobrać jakieś ciekawsze 700MB w tym czasie :D

Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
Od 2001 w hiscoresach na www

http://pograjmy.webd.pl/typer/ (typuj wyniki Mundialu)
Czytam: http://kontrowersje.net

Temporal 
Podporucznik
CP user

Główny edytor: GameMaker Studio 2

383 Prestiż
Wysłany: 16-05-2006, 16:42   

Pepe o tych błędach wiem i postaram się je poprawić i dać w ostatecznej wersji (ta to tylko beta). Co do sejwu to także zdarzyło mi się że save się skopał a co podejrzewam błędy z kodowaniem i rozkodowywaniem. Dla większego bezpieczeństwa zalecam wychodzić z gry exitem a nie alt+f4. Nie będe się jakoś specjalnie tłumaczył bo duża część błędów to moja wina dlatego postaram się poprawić błędy słowne jak i silnikowe. Co do grafy to wiecie jak jest. Ale jeśli mogę polegać na sobie to i tak jest szansa na to że w T3 będzie lepsza grafa. Jak to? Ano ostatnio wziąłem za grafike 3d i w T3 planuje zrobić coś takiego jak miało mieć miejsce w T2. Tiger mnie zlał więc próbuje teraz sam nabyć takie umiejętności.

Slawo wiem że lubisz żeby wszystko się kreciło wokół twojej osoby ale jak piszesz coś w temacie to nie rób off topu. Przecież jeśli masz T2 gdzieś i nawet jej na oczy nie widziałeś to po co piszesz coś w tym topicu? Co mnie to obchodzi że wolisz coś co zajmuje 700mb? Takie coś to pisz na SB albo w temacie co lubisz sciągać.

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

Odpowiedz do tematu