Zamknięty przez: Minty 13-10-2006, 16:10 |
Chopka |
| Autor |
Wiadomość |
sulge
Sierżant

3935 Prestiż
|
Wysłany: 23-05-2006, 12:41 Chopka
|
|
|
Tytuł: Zaproponujcie jakiś.
Dźwięki: z gry Driver
Grafa: Paint szukam pomocnej ręki
Data wydania: 30 lipiec
Autor: Sulge??
Opis: To będzie już bardziej zaawansowana gra którą już widzieliście w temacie:sialla mini gra
Nowości w tej wersji gry będzie bardzo wiele i też wiele rund. Tak na marginesie wcześniejsza wersja tej gry miała być swego rodzaju prowokacją, ale o dziwo nie zostałem zbesztany, a gra spodobała się choć tak bardzo niedopracowana więc postanowiłem to rozbudować. Szukam grafika od tła. W tej grze nie będzie praktycznie animacji więc chodzi tu tylko o osobę która ładnie rysuje nie musi w ogólne umieć animować. W grze przewidziane jest 40 rund. Wyniki online, powtórki jak również rozgrywka dla dwóch graczy na podzielonym ekranie to wszystko i jeszcze wiele więcej.
Proszę o propozycję tytułu i jeszcze jakieś podpowiedzi co do rozgrywki. Będę ogromnie wdzięczny. |
| Ostatnio zmieniony przez Minty 23-05-2006, 15:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
koko
Kapral

2460 Prestiż
|
Wysłany: 23-05-2006, 15:15
|
|
|
HopRace lub JumpCar a może SulgeRace
a to propozycja bryczki :-P
http://uppit.com/dl/odxBd05L |
_________________ "Człowiek uczy sie przez całe życie, oprócz lat szkolnych"
Zapraszam na moją stronkę |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 23-05-2006, 15:18
|
|
|
Proponuję:
DRAG - jak największa prędkość i zatrzymanie się przed linią. (trzeba samemu zmieniać biegi itp.)
ZAKRĘTY - czyli musisz wziąć jak najładniej zakręty (wyhamować, i nie strącić słupków/nie zniszczyć samochodu w jak najkrótszym czasie)
I ja bym dorobił (to ci się może nie spodobać ) championship, kasę, tuning aut i większą kasę :-P
(mogę pomóc przy grafice)
A tytuł...? Może "Street results"? ("uliczne wyniki/rekordy") |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 23-05-2006, 17:27
|
|
|
tytuł: może "Crazy Driver" albo 'Mad Car" (szalone auto) albo tez "Flying wheels"
Możesz zrobić, karierę. Że jak będzie się osiągać dobre wyniki, to będziemy dostawać do dyspozycji lepsze auta, które będą lepiej hamować, szybciej się rozpędzać itp. Pomysł z zarabianiem kasy nie jest zły. Może być też konkurencja taka, żeby jak najdłużej utrzymać maksymalną prędkość przed wyhamowaniem przed linią. Możesz wprowadzić "wiatr', że jak mocno wieje w przeciwną stronę do kierunku jazdy, to auto
wolniej jedzie, krócej skacze, albo coś w tym stylu. |
| Ostatnio zmieniony przez Fadex 23-05-2006, 18:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
PoW
Chorąży Dziękuję, postoję.

Główny edytor: 
24468 Prestiż
|
Wysłany: 23-05-2006, 21:19
|
|
|
A czemu nie może zostać tytuł "Chopka" ("Hopka")? Bardzo fajny Ja bym to widział to tak: kilka lub kilkanaście etapów polegających na skakaniu różniących się mocą silnika, grawitacją, dystansem, długością rozbiegu, ukształtowaniem terenu (wyboje, górki, totalnie prosta trasa i takie tam), ach i jeszcze siłą hamulców. To daje mnóstwo kombinacji. |
_________________ Mówię po polsku, bo myślę po polsku.
Choć nie zawsze. |
|
|
|
 |
sulge
Sierżant

3935 Prestiż
|
Wysłany: 24-05-2006, 12:33
|
|
|
Dzięki wszystkim za spoko podpowiedzi.
Bryka spoks na 100% znajdzie się w grze.
Fadex co do DRAG to spoko pomysł z tym zmienianiem biegów.
Co do zakrętów to ten silnik raczej na to nie pozwala trzeba by zrobić widok z góry.
championship, kasa, tuning aut to spoko pomysły.
Jeśli mógłbyś po móc w grafice to spoko odezwę się do ciebie kiedy będę miał chwilkę wolnego. czyt. piątek
Wiatr to dobre rozwiązanie bo może się zmieniać i w ten sposób wprowadzać losowość do rozgrywki. Rozwinięcie maksymalnej prędkości to dobry pomysł tylko miałem zamiar wprowadzić to jako dodatkowe punkty.
@PoW
Właśnie tak ja to sobie wyobrażałem, ale koledzy podrzucili mnóstwo fajnych pomysłów, pewnie wszystkie było by trudno zrealizować, ale kto wie.
Dzięki wam za podpowiedzi i czekam na więcej. A odnośnie nazwy gry to wszystkie zaproponowane są spoko no może oprócz SulgeRace i właśnie w tym jest problem. Czekam na inne pomysły bo trzeba obrać już konwencję, nie zmieniając jej później i zacząć tworzyć.
Oczywiście koła aut bedą się kręcić
http://members.lycos.co.uk/sulge2/chop.zip |
| Ostatnio zmieniony przez sulge 30-05-2006, 11:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Slawo
Legenda

Główny edytor: 
25566 Prestiż
|
Wysłany: 25-05-2006, 15:25
|
|
|
Best Car Jumping
(nie wiem czy to forma poprawna), skoro jest Best Ski Springer to by pasiło właśnie to: Najlepsze Skoki Samochodowe ! |
_________________ http://pograjmy.webd.pl - gry z rankingami graczy i turniejami - miejsce również na Twoje gry klikowe
Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
Od 2001 w hiscoresach na www
http://pograjmy.webd.pl/typer/ (typuj wyniki Mundialu)
Czytam: http://kontrowersje.net |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 25-05-2006, 15:47
|
|
|
hehe też fajna nazwa Slawo . Fajnie by było jakbyś wprowadził odgłos silnika, zmieniający biegi zależnie od prędkości, odgłos hamowania - na trawie np. taki szum niski, a na asfalcie - pisk opon. To by było super .
Jeśli chodzi o rozgrywkę- to dodał bym zniszczenia samochodu. Że po takich wysokich i dalekich skokach auto się coraz bardziej psuje i trzeba je co jakiś czas naprawiać.
Możesz wprowadzić mały tuning (raczej wewnętrzny) - typu nitro- przyśpieszające osiągnięcie max. prędkości. Albo że można dokupować lepsze hamulce itp. Wtedy można by było zrobić tak że na początku kariery wybiera się jeden samochód, i potem nim gra, go ulepsza, albo że można go sprzedać i zamienić na inny. Mogę pomóc w grafice- auta, tła itp. Powodzenia!!! |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
sulge
Sierżant

3935 Prestiż
|
Wysłany: 27-06-2006, 14:05
|
|
|
Prace nad Chopką (to nie tytuł ) zostaną rozpoczęte 30 czerwca. Zakończyłem sesje (oczekuje jeszcze tylko na wynik ostatniego egzaminu) i do dzieła.
Gra naprawdę wciąga (opinie beta testerów sprzed tygodnia) cały silnik jest już praktycznie gotowy, czas na testy i plansze.
Życzcie mi powodzenia |
|
|
|
 |
Slawo
Legenda

Główny edytor: 
25566 Prestiż
|
|
|
|
 |
sulge
Sierżant

3935 Prestiż
|
Wysłany: 06-10-2006, 13:59
|
|
|
| Poniedziałek 6 październik 2006 to premiera "Chopki" taka nazwa zostaje. Było wiele testów gry i większość opini testerów sprowadzała się do faktu że niepodoba się im menu, więc oficjalnie informuję że niezostanie ono zmienione (z braku czasu i pomysłu). Oczywiście nie któży testeży ofiarowywali się że moga projekt menu wykonać, ja przyjmowałem to z entuzjazmem i czekałem na te projekty, ale się nie doczekałem więc wydaję grę (no bo ile można czekać). Grę robiłem miesiąc a na projekty menu czekałem też miesiąc, i jeden tylko Bóg wie czy bym się kiedykolwiek doczekał. Tak pare osób na tym forum mają 0% poczucia jakiejś odpowiedzialności za swoje słowa no ale co tam. |
|
|
|
 |
|
|