Zamknięty przez: Minty 24-06-2006, 09:12 |
[Bitwa NB] 7 |
| Autor |
Wiadomość |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
33795 Prestiż
|
Wysłany: 12-06-2006, 17:45 [Bitwa NB] 7
|
|
|
Ogłaszam siódmą BITWĘ NUKEBOARDS! Tematem jest najlepsze INTRO lub TRAILER gry dowolnego typu, czyli animacja zapowiadająca grę! Podpisane prace należy umieścić na serwerze do dnia 23.06, godziny 23:59. Macie 11 dni na wykonanie! Następnie odbędzie sie trwające 3 dni plebiscytowe głosowanie na nagrodę publiczności.
UWAGA! Jeśli znalezienie hosta na pracę sprawiałoby komuś problemy służę własnym. Wystarczy tylko umieścić ją na np. http://www.uploadsend.com i podać mi w mailu linka lub przesłać całą grę mailowo: romanx@o2.pl . Można też skorzystać z ogłoszenia hostingu.
Po zakończeniu prac link do pracy należy umieścić w wiadomości w tym temacie. Post taki powinien oczywiście zawierać nazwę pracy. Zakwalifikowanie zależy od daty wysłania postu. UWAGA! Tylko pierwszy post się liczy, o ile jury nie zadecyduje inaczej (jedynie specjalne okoliczności).
Wytyczne:
- animacja musi trwać minimum 30 sekund, górnego limitu nie ma (im więcej, tym lepiej),
- praca może składać się z jednej jak i z większej ilości ramek,
- kod musi być tworzony przez tylko jedną osobę,
- praca musi być tworzona specjalnie na Bitwę,
- dozwolone programy: TGF i MMF,
- limit wielkości pracy: 3,5 MB,
- limit ilości zdarzeń: brak!
- maksymalny rozmiar ekranu to 800x600,
- praca musi być zapisana bez instalatora, ale jako odblokowane exe i powinnna być zarchiwizowana,
- jeśli używasz DMC2 plik bass.dll musi być dołączony,
- pliki CNCS32.dll (w przypadku TGF) i CNCS232.dll (MMF) muszą być dołączone,
- wszystkie niestandardowe rozszerzenia użyte w pracy muszą być dołączone.
Przewidywane nagrody:
- Zaszczyt i chwała!
- Punkty rankingowe!
- Ranga specjalna mówiaca o wygranej Bitwie!
Do Bitwy, gotowi... START!
P.S. Proszę trzymać się wytycznych - inaczej pracy grozi dyskwalifikacja! |
|
|
|
 |
Xaus
Plutonowy LOL?!

2392 Prestiż
|
Wysłany: 12-06-2006, 18:18
|
|
|
Może i wezme udział. Jeśli napadnie mnie jakiś naprawde dobry pomysł Poczekamy - zobaczymy |
|
|
|
 |
ciapek
Sierżant

1663 Prestiż
|
Wysłany: 12-06-2006, 18:40
|
|
|
| Biorę udział w Batali na CP wię niewiem czy tu wezmę. TGF mam tylko demo, ale mam zamiar zarejestrować. |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 12-06-2006, 19:48
|
|
|
Chyba wezmę udział, ale nie mam narazie pomysłu :doubt: . Najgorsze jest to, że nie można używać innych programów jak TGF czy MMF . Chyba że można zobić film i zmontować go, dodać muzykę, efekty, i inne pierdoły w programie jakimś tam, zapisać go w formacie powiedzmy "avi" i umieśćić go w folderze z tym trailerem (np. w formie prezentacji TGF) . Odp. RX czy można tak.... |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
Sebol
Bohater

Główny edytor: 
5905 Prestiż
|
Wysłany: 12-06-2006, 20:18
|
|
|
To ma być taki filmik nie? Mam narazie wizje co by tu zrobić hehe musze jeszcze wymyślieć co i jak Fajny temacik przynajmniej jakaś Nowość. |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
33795 Prestiż
|
Wysłany: 12-06-2006, 20:43
|
|
|
Av: Filmik w AVI nie może być jedynym elementem To ma być na bazie TGF'a! |
|
|
|
 |
Sebol
Bohater

Główny edytor: 
5905 Prestiż
|
Wysłany: 12-06-2006, 21:03
|
|
|
Aha no to extra robie w TGF teraz właśnie grafe do tego filmiku. Mam fajny pomysł W filmiku bedzie nizła akcja i moze będzie Dubbing czy cuś . |
|
|
|
 |
Fanotherpg
Porucznik I'm livin' proof

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
14370 Prestiż
|
Wysłany: 14-06-2006, 17:35
|
|
|
Hmm coś data chyba jest zła RomanX 23 luty.... ??
/Ups ; RomanX/ |
| Ostatnio zmieniony przez Minty 14-06-2006, 18:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mathew
Plutonowy

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
4238 Prestiż
|
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 14-06-2006, 20:45
|
|
|
| Czy gam może być poprzeplatany avikami? Chodzi mi np. że 1 lvl jest coś normalnie w TGFie robione, a w następnym jest Avikowy napis. |
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
33795 Prestiż
|
Wysłany: 14-06-2006, 20:50
|
|
|
| Tak, takie coś jest jak najbardziej poprawne. |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 15-06-2006, 01:31
|
|
|
Wykonałem prackę. Jest to zapowiedź jednego z moich planów na grę:
Virtwar - wirtualna wojna.
http://ultrashare.de/f/7838/virtwar.zip
Myślałem mniej więcej, że chodzi tu o wzajemne zwalczanie się w sieci przez hakerów.
Praca wyszła mi wyjątkowo skromna, ale mam nadzieję, że ostatni nie będę. :roll:. Robótkę wykonałem w TGF. W tle bardzo znana muzyczka .
Użyte rozszerzenia to Display Properties i DMC2. Mam nadzieję, że umieściłem prawidłowe pliki.
EDIT: Czas trwania: 1:30.
EDIT2: zrezygnowałem jednak z tych avików . |
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 15-06-2006, 14:50
|
|
|
Obie dotychczas prace, są moim zdaniem na rónym poziomie. Praca mathew'a jest bardziej ukoloryzowana, ma fajniejsze effekty wizualne - np. wybuchu, z kolei wszystko jest takie zbyt "proste" - grafika. Widać nie dopracowania - np. przy wystrzale kuli z armaty, nie leci w takim kierunku w jakim jest ustawiona armata. Ogólnie trochę mało pokazujące możliwości gry. Chyba że gra bedzie wlasnie polegac, na wystrzelaniu z armaty kul do zamku i to wszystko!
Praca MSG.... hmm.... Muzyka jest oczyiście znana . I ładnie jest zsynchronizowana ze scenami w całym projekcie. Ale trochę za bardzo robione na wzór - tego z czego wziąłeś tą muzyczkę ---->>> YOU ARE MIGHTY <<<---- :doubt: . Ogólnie, 2 kolory to trochę mało. Taką muzyczkę to bym wykorzystał do czegoś "lepszego". |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
Kaytek
Chorąży

6902 Prestiż
|
Wysłany: 15-06-2006, 15:51
|
|
|
MSG: Jak już musisz używać OCH, to używaj rapidshare. Niby najgorszy, bo trzeba czekać itd., ale ściąga się normalnie.
/NEVAH! ; RomanX/ |
| Ostatnio zmieniony przez Minty 15-06-2006, 16:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Cruise
Plutonowy Mechwarrior

Główny edytor: 
998 Prestiż
|
Wysłany: 15-06-2006, 22:52
|
|
|
Praca MSG bardzo mi sie podoba tym bardziej że wielbie ten kawałek co w tle leci ;]..
Co do pracy Mathewa to.. podoba sie również ale już mniej.. mniej klimatowo
Mysle ze skusze sie na zrobienie swojej pracy..
btw Mathew... "Już w krótce" ? Łot daz it min? |
|
|
|
 |
|
|