NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Program] Skel
Autor Wiadomość
Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy

33795 Prestiż
Wysłany: 06-08-2014, 20:58   

Znaczy, coś jak klikibaza wtedy, kiedy jeszcze nie była na Chomiku i była bardziej funkcjonalna, ale to mimo wszystko archiwum i wtedy jeszcze nie było lepszego miejsca, żeby niskim kosztem je przechowywać i udostępniać? :P

Robiłam wielki update KB oparty na własnym hostingu i dostosowanym skrypcie. Nie wyszło, bo czas ;_;

Mr Knife 
Bohater

Drugi edytor: TGF
Pojedynki: tak

13819 Prestiż
Wysłany: 08-08-2014, 00:26   

Chyba prostszym sposobem na realizacje takiego programu będzie po prostu zbieranie linków, a nie wgrywanie gier w całości na serwer. Przyspieszy to proces dodawania produkcji, więc może ktoś się skusi na taką promocję swojego tytułu. Rozumiem, że to ma skłonić użytkowników do korzystania z tego programu? Lista gier zebrana w jednym miejscu? Bo problemu z wrzuceniem gry do neta raczej nie ma. Oczywiście przy takim rozwiązaniu pojawią się problemy z nieaktywnymi linkami, ale wszystko jest do rozwiązania. Z darmowego serwera FTP dla swoich gier na pewno też ktoś skorzysta. Póki co czcionka faktycznie niezbyt czytelna...

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Drugi edytor: Construct
Pomogła: 259 razy

33795 Prestiż
Wysłany: 08-08-2014, 18:00   

Nieaktywne linki to coś, co może być poprawiane na bieżąco przez kogoś, kto robi archiwum. Wystarczy przecież tylko przycisk zgłaszania bad linków, a można nawet lepiej: specjalna podstrona z listą gier poszukiwanych, nie tylko do dyspozycji adminów, ale publiczna!

Neoqueto 
Moderator
Akcelerator

Drugi edytor: MMF2

7976 Prestiż
Wysłany: 09-08-2014, 00:02   

Znaczy, żeby wybrać osoby, które magazynowałyby te wszystkie gry i były odpowiedzialne za ciągłe sprawdzanie aktywności linków? msg już się tym zajmuje niemalże zawodowo. To w sumie chyba najlepsze rozwiązanie.

Nadal jednak lepiej dodatkowo. podkręcić wymagania co do hostingu, wybrać czarną listę (np. beznadziejne polskie hostingi), listę proponowanych hostingów, a jeśli ktoś zdecyduje się podać link do chmury, to musi też umieścić grę w jakimś miejscu bez rejestracji. Kto wie, czy nagle zabraknie mu miejsca i kompletnie zapomni o tym, że gdzieś kiedyś jakąś grę umieszczał.

Baza gier ma być na zawsze, dla wszystkich, to jest główne założenie.

zetcom 
Młodszy chorąży
2D Artist

Główny edytor: Inny
Drugi edytor: Fusion 2.5 Dev
Pojedynki: nie

3194 Prestiż
Wysłany: 03-09-2014, 22:37   

Jeśli pomysł jest aktualny, chętnie pomogę w stronie wizualnej bądź technicznej. Podoba mi się to :) a może pobieranie gier poprzez torrent?

wermi 
Major
Depressive Disorder

Główny edytor: TGF
Pomogła: 53 razy

15752 Prestiż
Wysłany: 03-09-2014, 23:00   

Torrent to zły pomysł, bo polaki cebulaki nie będą seedować.

zetcom 
Młodszy chorąży
2D Artist

Główny edytor: Inny

3194 Prestiż
Wysłany: 03-09-2014, 23:10   

Worm napisał/a:
Torrent to zły pomysł, bo polaki cebulaki nie będą seedować.
Grupa odpowiedzialna za projekt powinna się tym zajmować. A reszta już w geście wsparcia. Nie widzę problemu. Gorzej tylko że by trzeba było zbadać kto faktycznie korzysta z takiej formy pobierania plików.

PvPGames 
Szeregowy

Główny edytor: MMF2 Dev
Drugi edytor: TGF2

38 Prestiż
Wysłany: 04-09-2014, 19:42   

Fajnie ale w sklepie można będzie kupywać gry użytkowników?

Cafe_Game 
Kapral

Główny edytor: Fusion 2.5

247 Prestiż
Wysłany: 12-10-2014, 15:16   

Nie nie będzie sprzedaży. Sory że nie odpisuje na komentarze cały czas robię to bardzo ciężko mi to idzie więc jeszcze jeszcze oto jak wygląda już sklep:
https://www.dropbox.com/s.../Sklep.jpg?dl=0
Pracuje teraz nad poprawieniem "moje gry". Zaczynam się martwić co do miejsca na ftp jeśli ktoś ma dobry darmowy hosting to prosze podesłać. A i skończyłem prace nad updaterem wygląda o tak:
https://www.dropbox.com/s...pdater.jpg?dl=0
Coraz bardziej się boje że nie wypali :( Ale robię to dla was. Dzięki że jesteście i że mnie wspieracie.
Od strony wizualnej mogę powiedzieć zetcom że jest dobrze może potem cię poproszę o pomoc.

Dzięki jeszcze raz. :P

[ Dodano: 12-10-2014, 15:19 ]
A i jeszcze projekto dawcą jestem tylko ja Kawa_Game to tylko jeden programista czyli ja Grzegorz i nikt więcej.

[ Dodano: 12-10-2014, 15:19 ]
A i jeszcze projekto dawcą jestem tylko ja Kawa_Game to tylko jeden programista czyli ja Grzegorz i nikt więcej.

[ Dodano: 12-10-2014, 15:27 ]
Jak połączyć się przez ftp z klikbazą albo z chomikuj.pl ?

[ Dodano: 12-10-2014, 15:38 ]
Albo dropbox

wermi 
Major
Depressive Disorder

Główny edytor: TGF
Pomogła: 53 razy

15752 Prestiż
Wysłany: 12-10-2014, 18:53   

Nie da się.

Cafe_Game 
Kapral

247 Prestiż
Wysłany: 12-10-2014, 20:23   

Znalazłem hosting 4GB.

Sasiacz 
Plutonowy

Główny edytor: MMF2 Dev

6603 Prestiż
Wysłany: 19-11-2014, 17:59   

Czy projekt jest wciąż kontynuowany? Czy jednak z powodu problemów technicznych porzucony?

Cafe_Game 
Kapral

247 Prestiż
Wysłany: 22-12-2014, 16:27   

Sasiacz napisał/a:
Czy projekt jest wciąż kontynuowany? Czy jednak z powodu problemów technicznych porzucony?
Tak :D

creesee 
Młodszy chorąży

Drugi edytor: GameMaker Studio 2

12224 Prestiż
Wysłany: 23-12-2014, 15:56   

Neoqueto napisał/a:
Znaczy, tutaj konkretne serwisy akurat są bardzo dyskusyjne, bo jak wiemy trzeba by było przeszperać wśród wielu różnych darmowych hostingów plików bez rejestracji jakie posiadają najlepsze warunki.

Wątpię, żeby jakikolwiek darmowy hosting się sprawdził. Większość ma narzuconych milion limitów. Limit wagowy to akurat mniejszy problem, ale tydzień trzymania klikowych gier na serwerze też nie leczy.
Jeśli myślałoby się o tej aplikacji na całkiem poważnie, roczny wydatek rzędu 40 PLN za 20 GB miejsca na dysku to niezbyt wygórowana kwota, przy limicie 200 GB, gdzie średnia waga gry klikowej niższej klasy - bo nie oszukujmy się, przy standardach polskiej sceny - cóż...

FTP z własnym uploadem odpada. Po prostu. Masz się czymś zająć na serio to zajmij się tym sam lub skombinuj zaufanych i ogarniętych w temacie ludzi.

Program wygląda beznajdziejnie pod względem wizualnym, ale pomysł wydaje mi się ciekawy.

Cafe_Game 
Kapral

247 Prestiż
Wysłany: 29-01-2015, 15:09   

Jeśli nie chcecie to już tego nie robię. KONIEC POSTU !!! PS: Dziękuję za aktywność :(

Odpowiedz do tematu