|
|
|
|
Upadek Tytanów |
| Autor |
Wiadomość |
Nessa
Kapral

Główny edytor: 
567 Prestiż
|
Wysłany: 25-12-2015, 01:38
|
|
|
Sama gra nie będzie jakimś ambitnym projektem. Zrobię raczej góra 5/6 bossów, lokacje po której będzie można swobodnie się poruszać (to też nie trzeba będzie każdego bossa po kolei zabijać), no i kilka duszków i zaklęć dla Bohatera.
Mechanika gry jest prosta. Mamy te duszki, które za nami podążają (w demo jest na razie jeden tylko) i to właśnie one atakują przeciwników. Naszym zadaniem jest w głównej mierze unikanie ataków wroga. Jak już pisałem wyżej, prawdopodobnie pojawią się też te zaklęcia, by bohater sam mógł coś zrobić, a nie polegać tylko na duchach. To też sama gra przyjmie trochę gatunek RPG, bo z tym pojawi się także levelowanie postaci.
Co do sterowania - to przepraszam. Jak może będę wydawał kolejną wersję (chyba że wstrzymam się i zrobię już w całości grę), to na 100% poprawię ten błąd który popełniłem.
Generalnie zabrałem się za ten projekt troszkę bardziej poważnie, i poprawiam wszystko co mi tu wypisujecie (głównie zajmuję się tymi efektami, by nie przeszkadzały aż tak bardzo). Cóż, sama gra, znacznie się zmieni od tego, co widzicie w tej wersji demonstracyjnej/filmiku (ale czy na dobre jej to wyjdzie, to zobaczymy).
Nie, to jest osobny projekt. |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8594 Prestiż
|
Wysłany: 26-12-2015, 11:01
|
|
|
| Lubię mieć pełną kontrolę nad postacią, co można zauważyć w mojej grze, więc poleganie na automatycznym ataku duchów nie do końca mi odpowiada, ale zobaczymy, może uda ci się to ciekawie rozwiązać. Ta druga gra zapowiada się jak dla mnie znacznie ciekawiej, sądząc po innych twoich filmikach to się chyba nazywa Dziennik Bohaterów? |
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 |
|
|
|
 |
Nessa
Kapral

Główny edytor: 
567 Prestiż
|
Wysłany: 26-12-2015, 12:53
|
|
|
Rozwiązałem już ten problem z "pełną władzą nad postacią". Te duszki będą robić teraz tylko za pomocników/towarzyszy, a sam Bohater będzie uczył się coraz to lepszych zaklęć. Myślę że takie ustawienie będzie lepsze, od poprzedniego.
Co do drugiej gry, to tak. Jest to Dziennik Bohaterów - mój w zasadzie pierwszy taki poważny projekt. |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8594 Prestiż
|
Wysłany: 27-12-2015, 22:11
|
|
|
| Chyba tak będzie lepiej, ale oczywiście nie musisz robić gry pode mnie, może innym osobom będzie pasować poprzednia wersja. |
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|