Zamknięty przez: Minty 28-12-2006, 22:06 |
[Strzelanka] Black Death |
| Autor |
Wiadomość |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 25-12-2006, 05:30 [Strzelanka] Black Death
|
|
|
Tytuł: Black Death
Gatunek: Survival
Autor: Jarl Fenrir
Grafika: Jarl Fenrir (menu, HUD), Cage (biblioteka z ToD'a)
Dźwięk: Moja prywatna kolekcja sampli
Opis:
Survival, jak survival... Innowacją jest sterowanie, które z początku może wydać się uciązliwe (bez myszy), oraz stopień trudności. Staram się, by naprawdę nie było łatwo (wersja demo jeszcze nie odzwierciedla moich zamierzeń w tym zakresie)
- Trzy rodzaje przeciwników (prawdopodobnie będzie więcej)
- Trzy rodzaje broni palnej (UMP45, FNFAL, AK-47) plus miny
- Stamina (do biegania)
- Jedno zetknięcie z przeciwnikiem jest zawsze śmiertelne: raz się zranisz, to szybko się wykrwawisz)
ScreenShoty:
http://img201.imageshack.us/img201/9765/1jo0.gif
http://img201.imageshack.us/img201/3021/2gg5.jpg
Download:
Download.
Uwagi:
Sterowanie:
Kursory - zgadnij
Spacja - Strzał
C - Połóż minę
INS (0 numeryczne) - Bieg
1,2,3,z,x - zmiana broni
Opis wrogów:
Karaluch - będzie go na planszy najwiecej. Nie podchodzi do gracza w linii prostej, czasem dziwnie się zachowuje, ale to po to, by był trudniejszym celem. Kiedy mocno oberwie, ucieka.
Zółtookie Coś - twardy, ale powolny. wysoko punktowany
Nietoperz - chroni Żółtookiego Cosia, sam z siebie raczej nie atakuje. Łatwy do zabicia, ale miny są na niego nieskuteczne
Smok - Wielkie, twarde i lata. po jego zabiciu przez chwilę będziemy dostawać więcej amunicji. |
| Ostatnio zmieniony przez jarlfenrir 28-12-2006, 19:02, w całości zmieniany 10 razy |
|
|
|
 |
draq
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
13916 Prestiż
|
Wysłany: 25-12-2006, 13:24
|
|
|
Źle zuploadowałeś, bo file error wyskakuje . |
|
|
|
 |
kubamaster93
Sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
1375 Prestiż
|
Wysłany: 25-12-2006, 13:38
|
|
|
| Archiwum jest uszkodzone. Jednej muzy nie może wypakować, ale da się grać. A co do gry, to nie lubię takich gier, więc oceniać nie będę. |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 25-12-2006, 14:03
|
|
|
| Ja mam również problem z wypakowaniem archiwum. Archiwizer pokazuje błąd, że ta mp3 jest uszkodzona. Gdy odpalam grę, to pojawia mi się tytuł i komunikat "Wystąpił błąd w programie". Proponuję poprawić grę tak, by można było grać... |
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 25-12-2006, 15:59
|
|
|
Czemu mp3 nie działa to nie wiem. A ten Error to prawdopodobnie dlatego, bo zapomniałem o bass.dll.
Zuploadowałem jeszcze raz. |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 25-12-2006, 16:15
|
|
|
| Może jakieś screeny? Tylko bez głupawych tekstów że po co jak jest download. |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 25-12-2006, 17:07
|
|
|
| Screenshoty załadowane. |
|
|
|
 |
Pentagraf
Plutonowy

6765 Prestiż
|
Wysłany: 25-12-2006, 19:45
|
|
|
| Bez urazy, ale strasznie drętwe to... rozumiem, że to demo ale taki silnik to góra 20 min. roboty; właściwie całość wygląda jakby była robiona w godzinę. Plansza prawie pusta, bohater jakiś kanciaty, niektóre kierunku animacji robali wyglądają fatalnie. Porównując ją z innymi grami tego typu, to na razie nie ma nic do zaoferowania, co mogłoby przykuć gracza chociaż na chwilę :doubt: |
|
|
|
 |
draq
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
13916 Prestiż
|
Wysłany: 25-12-2006, 22:17
|
|
|
Jak mp3 mi nie dziala, to reszta tez nie, zuploaduj jeszcze raz (wyedytuje potem posta, by nie bylo ze nabijam).
BTW. o lol, 3 osoby napisaly pod sobą posta, które w avatarze posiadają pentagram xD. |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 26-12-2006, 03:28
|
|
|
| draq napisał/a: |
BTW. o lol, 3 osoby napisaly pod sobą posta, które w avatarze posiadają pentagram xD. |
Z tą różnicą, że twój jest odwrócony.
Gierkę zuploadowałem znowu. Jeśli nadal nie będzie działać, to nie mam pojęcia, co jest grane. Nawet tą muzyczkę zmieniłem (na razie dałem cokolwiek, dopóki nie znajdę czegoś odpowiedniego). |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 26-12-2006, 13:38
|
|
|
| Troszkę to nieciekawe, rzeczywiście tgfowa rotacja tu wygląda nieciekawie. Dźwięki nawet nawet, ale nad oprawką wizualną jeszcze sporo popracuj. AI wrogów takie nijakie. Niby nas gonią a niby nie - od czego to zależy? Podoba mi się efekt spowalnianej muzy po śmierci, ale trwa on zbyt długo... |
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 26-12-2006, 17:43
|
|
|
| misieksamgame napisał/a: | | Troszkę to nieciekawe, rzeczywiście tgfowa rotacja tu wygląda nieciekawie. Dźwięki nawet nawet, ale nad oprawką wizualną jeszcze sporo popracuj. AI wrogów takie nijakie. Niby nas gonią a niby nie - od czego to zależy? Podoba mi się efekt spowalnianej muzy po śmierci, ale trwa on zbyt długo... |
Niby gonią, by nas zabić, a niby nie gonią, by unikać kul.
Efekt spwolnienia oczywiście mogę przyśpieszyć.
Czy ktoś mógłby mi np. zrobić grafę, albo powiedzieć, gdzie mogę znaleźć coś, co by pasowało? |
|
|
|
 |
Aleks
Moderator Wilczek

Główny edytor: 
28588 Prestiż
|
Wysłany: 26-12-2006, 19:22
|
|
|
| Fenrir napisał/a: |
Czy ktoś mógłby mi np. zrobić grafę, albo powiedzieć, gdzie mogę znaleźć coś, co by pasowało? |
Powiedz śmiało, czego potrzebujesz to może coś się załatwi |
_________________ ( Przystan Ocalenie | Centaurus | Skrzydlaty Pies | WWF | Nakarm Psiaka ) |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 26-12-2006, 20:14
|
|
|
| Aleks napisał/a: | | Fenrir napisał/a: |
Powiedz śmiało, czego potrzebujesz to może coś się załatwi |
- Postać gracza z bronią, aniamcja chodzenia ewentualnie upadku (śmierci)
- przerosnięty karaluch (mniej więcej wielkosci gracza, może minimalnie większy) /ewentualnie inny robal
- masywny stwór łażący na dwóch łapach (zamiast tego czarnego z żółtymi oczami)
- Nietoperzopodobny fruwak
- Większy nietoperzopodony fruwak (smok?)
Do tego może jeszcze jakieś przeszkody, albo pomysł na nową scenerię (może miejską? - wtedy bym potrzebował budynki, ławki, jakieś hydranty - chodniki i ulice juz raczej sam zrobię).
No i co jeszcze się wam w tej grafie nie podoba?
Dodaję jeszcze aktualizację do gry (minimalnie zmienione AI karalucha, dodany jeden przeciwnik, dzięki któremu łatwiej będzie o amunicję - wystarczy go zabić)
www.jarlf.republika.pl/BD2.rar |
|
|
|
 |
Fanotherpg
Porucznik I'm livin' proof

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
14370 Prestiż
|
Wysłany: 26-12-2006, 23:13
|
|
|
| A sam nie możesz zrobić grafiki.. Co do gry silnik nie zachwyca a jak już robiłeś silnik z klawiatury to mogłeś przynajmniej 32 kierunki a nie 8 i przez to gra może nie jest trudna przez przemyślenie twórcy tylko trudna przez nie przemyślenie (rozum grzecznie mówiąc nie rozsądek) twórcy... Jedyne co jest fajne to efekt tworzenia krwi ale i tak jest na niezbyt ciekawym poziomie.. |
_________________ Indie since 1997. |
|
|
|
 |
|
|