Wysłany: 08-08-2007, 13:36 Ocenianie prac w bitwach
Nie wiem, pod jakimi kryteriami są oceniane prace, dlatego też napisałem szablon jak można oceniać sprawiedliwie gierki żeby każdy mógł się wykazać oryginalnością lub graficzną stroną projektu
Ocenianie prac wyglądałoby mniej więcej tak:
1. Oryginalność – 25 punktów
2. Grafika - 25 punktów
3. Grywalność – 25 punktów
4. Możliwości (stopień zaawansowania) – 10 punktów
5. Muzyka/udźwiękowienie – 15 punktów
Razem daje 100 punktów do zdobycia
Jeśli któraś batalia będzie specyficzna to można ułożyć specjalny zarys punktów albo zostawić tak jak jest, czyli 0/10
Jak w jury będzie więcej osób można podzielić punkty przyznawane przez nich żeby uzyskać średnią
Szablon:
Kod:
[b][i]User[/i][/b] - [URL=http://adres.jp]Link[/URL]
Opis
Gatunek: [b]zręcznościowa[/b]
[b]Oryginalność – 25[/b] punktów
[b]Grafika - 25[/b] punktów
[b]Grywalność – 25[/b] punktów
[b]Możliwości (stopień zaawansowania) – 10[/b] punktów
[b]muzyka/udźwiękowienie – 15[/b] punktów
Oj imfo sprawiedliwiej byłoby przyznawać maks 15 pkt za grafikę, a 25 za muzykę - umiejętność dobierania odpowiednich utworków jest częściej spotykana niż artystycznego mazania w paintcie. Poza tym, w Bitwach TG najistotniejszym elementem przy ocenie wydaje mi się być zaawansowanie silnika gry i to ten element chyba powinien dawać największą pulę punktową..
_________________ the preacher man says its the end of time
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum