NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Minty
07-04-2006, 15:38
[Wyniki Bitwy NB] 4

Kto twoim zdaniem najlepiej wykonał swoją pracę?
Fadex
68%
 68%  [ 11 ]
Liquid Silk
25%
 25%  [ 4 ]
mateusz209
6%
 6%  [ 1 ]
Głosowań: 16
Wszystkich Głosów: 16

Autor Wiadomość
Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może

33795 Prestiż
Wysłany: 22-02-2006, 21:09   [Wyniki Bitwy NB] 4

Oto oficjalne wyniki Czwartej Bitwy NukeBoards!

1. miejsce: Fadex (Aquanoid)
2. miejsce: Liquid Silk (Montezuma)
3. miejsce: mateusz209 (Comandos)

Poza konkursem:
Mr Knife (Kokoban, Sonar, Teknoman) - tylko Kokoban byłby liczony; Sonar nie ma 3 grywalnych etapów (tj. ma 5, ale zupełnie identyczne - nie ma żadnych zmian - czyli jeden etap) - gdyby miałby być liczony, to tylko na siłę. Teknoman podobnie. Kokoban byłby na 4 miejscu, bo ma jeszcze więcej bugów niż Comandos (nie da się przejść gry liniowo). Przykro mi!

Poniżej minirecenzje prac i ich oceny (skala 0-10):

Aquanoid (Fadex):
Gra jest typowym klonem arkanoida, jednak bardzo dobrze wykonanym. Grafika, jak to w remake'u, to retro, jednak dziwi nieco wygląd fali po rozbiciu klocka - odstaje jakością od reszty. Jest dużo dźwięków i pasują one do sytuacji na ekranie. Muzyka również pasuje idealnie i świetnie brzmi. Technicznie nie można się do niczego przyczepić, nie widać błędów. Jest dużo ciekawych bonusów. Nic, tylko grać :) a jest w co, bo gra długa.
Gatunek: arkanoid
OCENA: 9/10

Montezuma (Liquid Silk):
Remake platformówki Montezuma's Revenge, przodka Tomb Raider. Grafika jest dobra i zróżnicowana, animacje są bardzo ładne. Dźwięków jest dużo, ale muzyki - wcale. Szkoda, że ruch postaci jest standardowy - postać często się zacina. Jednak poza tym plansze są ciekawie zaprojektowane i są całkiem duże, więc jest to całkiem dobry remake :)
Gatunek: platformówka
OCENA: 7/10

Comandos (mateusz209):
Prosta, jednoplatformowa gierka, w której tylko się strzela i skacze, żeby unikać cudzych strzałów. AI nie unika, więc ginie. Grafika wygląda nieco dziwnie - postacie są w wyższej rozdzielczości, niż rozmyte tło. Style są pomieszane. Dźwięków prawie nie ma, słyszę dwa - strzał gracza i zgon przeciwnika. Dla odmiany- muzyka jest całkiem niezła. Jednak to nie wystarcza, aby przeważyć nad błędami. Gra da się przejść biegnąc ciągle w prawo i strzelając. Kiepsko :(
Gatunek: platformówka
OCENA: 2/10

*Błędy krytyczne gier:
Comandos (mateusz209) - właściwie nie widać błędów krytycznych, ale ta masa innych, mniejszych błędów działa podobnie.

Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: nie

51612 Prestiż
Wysłany: 22-02-2006, 21:13   

YEAH! :D
Nareszcie pierwszy... :)
Byłem tak rozgoryczony po 3 miejscu w tamtej batalii (a pracowałem strasznie długo), że sobie przyrzekłem, że w tej będe pierwszy :)
Ach! Jakie to uczucie :D

Jakim 
Młodszy chorąży
Mjuzik Mejker

Główny edytor: GameMaker
Pojedynki: tak

21763 Prestiż
Wysłany: 22-02-2006, 21:17   

No to gratulacje dla Michała (ups, Fadeksa :) )! Dla reszty też :) .

Tak właściwie, to wolę Fadexa :) / Fadex

Kodarth 
Sierżant

3319 Prestiż
Wysłany: 22-02-2006, 21:47   

Spoko... II miejsce dla łanhałera :P Nie powiem żeby mnie to nie zadowoliło :DTo tylko łanhałer :D Następną Batalię proszę o grę z zagadkami to nie rozwiążencie żadnej :P

Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27

Pojedynki: nie

51612 Prestiż
Wysłany: 22-02-2006, 21:53   

Trochę nie na temat:
Cytat:
to nie rozwiążencie żadnej :P

Nie rozwiążemy żadnej, jak np. tylko ty będziesz znał klucz do głównego sejfu :D
Zagłosowałem na Montezume, bo na siebie nie chcę, a na Comandos z oczywistych względów/błędów nie oddam swego cennego głosu :)

PS: Jak ładnie wygląda napis bohater bitwy NB#4 :D

Cellstar 
Starszy kapral

2241 Prestiż
Wysłany: 22-02-2006, 21:59   

Ja bym się zastanawiał nad pierwszym miejscem... Aquanoid jest bardzo żetelnie zrobiony tzn. błędów nie zauważyłem. Gra obsadzona jest także w dobrą oprawę graficzną jak i muzyczną. Natomiast gra Montezuma Liquida Silka jest dość grywalna oraz utrzymana w starym stylu... w każdym bądź razie gratulacje dla Fadexa za "odwalnie dobrej roboty". 8)

Wos209 
Starszy sierżant
Woś Entertainment

Główny edytor: MMF2
Drugi edytor: TGF

2946 Prestiż
Wysłany: 22-02-2006, 23:16   

I`m UNHAPPY!! :doubt:

Temporal 
Podporucznik
CP user

Główny edytor: GameMaker Studio 2

383 Prestiż
Wysłany: 23-02-2006, 15:29   

No miałem mały dylemacik ale zagłosowałem na Fadex'a. Montezuma także jest fajną gierką i trochę przy niej czasu straciłem. Zauważyłem jeden taki błąd: idąc lewo można wypaść :doubt:. Comandos mateusz ładnie wygląda (ach te ripy :P ) ale sama gra jest niedopracowana. Idę do przodu strzelam, strzelam i wrogów mam z głowy. Grając w tą gierę nieodczuwam żadnej satysfakcji. Przeszedłem całą ale co z tego? Przjeście takiej gry to żadne wyzwanie a szkoda.

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

Fred 
Bohater

Główny edytor: TGF

3404 Prestiż
Wysłany: 23-02-2006, 16:23   

Ja także zagłosowałem na Fadexa. Bardzo fajna gierka. Niezła grafa, ciekawe dzwięki i miła muzyczka. Gratuluje pierwszego miejsca w 4 bitwie NB! :)

Kurczak 
Starszy sierżant

Główny edytor: TGF

9364 Prestiż
Wysłany: 23-02-2006, 16:42   

Oddałem głos na Fadexa. Aquanoid bardzo mnie wciągnął. :D Gratuluję wszystkim uczestnikom.

...

Aethera 
Bohaterka

Drugi edytor: Inny

10120 Prestiż
Wysłany: 24-02-2006, 00:14   

Wahałam się między Aquanoidem a Montumezą. Oba grywalne. Ale wygrała gra bardziej dopracowana. Aquanoid to świetny remake breakouta/arkanoida, grywalny i estetyczny. Gratuluję! :D I gratuluję wygranej :) Można sobie pograć, bonusy nieźle obmyślone, np. ta ochrona na dole, czy "pijana kulka" ;) Gratulacje :)

Mr Knife 
Bohater

Drugi edytor: TGF

13819 Prestiż
Wysłany: 24-02-2006, 13:22   

No to Fadex masz mój głos, o ile necik mi na to pozwoli. I moje gratulacje. RX 3in1 należy liczyć jako jedną grę, a nie 3 stąd twe liczenie etapów odpada. Wszystko miało być w jednym gamie, ale nie przykładałem się do tej podpuchy. Ops... za dużo powiedziałem, dobra jak już zaczełem to dokończe. Otóż 3in1 to wielka podpucha! Wydaje mi się, że udana. Tak naprawdę to są to jakieś stare projekty, można to rozpoznać po dacie utworzenia Sonaru ( zapomniałem exe jeszcze raz zrobić ). Dodałem tylklo muzyke, ale miałem problem z przerobieniem jej na mp3 - coś mi kompletnie system podupadł. Dlatego też nie brałem udziału w bitwie.

Prawdziwa gra, którą robiłem na bitwe i poszła z ze scandiskiem. Temat w pomocy to też podpucha. Idziemy do sedna sprawy -> jakieś 2tyg. temu wszedłem w 3D, ten temat w pomocy to tylko sprawdzenie zainteresowaniem tą wtyczką i udowodnienie, że nie znam się na niej. No dobra no to nieźle was nabrałem, a teraz na serio chcecie zagrać w odbudowaną grę gry na bitwe :D Aktualnie mam wersje dopiero 0.3, ale najważniejsze już jest zrobione.

Moro 
Sierżant

538 Prestiż
Wysłany: 24-02-2006, 22:35   

Ja zaglosowalem na Liquida - uwielbiam Montezume! A on zawaliscie to zrobil!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi