|
[Strzelanka] [Construct] ZOUMBIE |
| Autor |
Wiadomość |
Wrott12
Bohater

Główny edytor: 
Pojedynki: być może
11834 Prestiż
|
Wysłany: 02-11-2012, 16:41 [Strzelanka] [Construct] ZOUMBIE
|
|
|
Tytuł: ZOUMBIE
Gatunek: Zombie Survival
Autor: wrott12
Opis:
Odkopałem na dysku dość stary projekt gry. Nazywała się ZOUMBIE i jest czystym survivalem z widokiem z góry. Nie wiem co dalej z nią robić... Kolega mówi że dość wciągająca. Oczywiście graficznie jest to tylko silnik więc czekam na oceny mechaniki i grywalności, a nie samej grafiki. Chciałbym się dowiedzieć co mógłbym do niej jeszcze dodać.
Sterowanie:
[Z] - sklepik
[Q] - stawianie miny
[PPM] - laser
[LPM] - strzelanie
[CTRL] - oddalenie widoku
ZOUMBIE
Uwagi:
W grze jest jeszcze tryb "Last Man Standing" który polega na tym że atakują Cię od razu ogromne hordy zombie ale jestem zbyt leniwy żeby wysyłać drugi raz projekt przy moim zabójczo szybkim internecie Zobaczymy jak się spodoba aktualna wersja |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 03-11-2012, 13:08
|
|
|
Dodaj dźwięk. Zmień sklepik z [Z] [X] na [E] albo coś, będzie bardziej ergonomicznie. Amunicja to cenny surowiec i wydaje mi się, że upgrade broni do automatycznej nie poprawia bardzo szybkostrzelności (można szybko klikać...), ale daje mniej dmg i przez to trzeba trafić więcej razy i zmarnować znacznie więcej amunicji. Szkoda, że nie ma przeszkód ani nic takiego. |
|
|
|
 |
Wrott12
Bohater

Główny edytor: 
11834 Prestiż
|
Wysłany: 03-11-2012, 14:00
|
|
|
Sklepik będzie dostępny pod spacją. Z amunicją chodzi o to żeby wyrównać obrażenia zadawane przez każdą bron jeżeli dobrze zrozumiałem. Akcje ogólnie chciałem osadzić w lesie i z jakimś domkiem który będzie pełnił funkcje sklepiku chociaż można też podzielić gre na kilka rund w którym każda będzie się odbywać w innym miejscu, do którego dostęp osiągniemy po przetrwaniu odpowiedniego czasu w poprzednim. Przy okazji pracuje nad rozczłonkowaniem się zombie i efekt póki co jest satysfakcjonujący Dźwięki będą, nawet mam już pozbieraną część. |
|
|
|
 |
|
|