NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Strzelanka] [Construct] ZOUMBIE
Autor Wiadomość
Wrott12 
Bohater

Główny edytor: Construct
Pojedynki: być może

11834 Prestiż
Wysłany: 02-11-2012, 16:41   [Strzelanka] [Construct] ZOUMBIE

Tytuł: ZOUMBIE

Gatunek: Zombie Survival

Autor: wrott12

Opis:
Odkopałem na dysku dość stary projekt gry. Nazywała się ZOUMBIE i jest czystym survivalem z widokiem z góry. Nie wiem co dalej z nią robić... Kolega mówi że dość wciągająca. Oczywiście graficznie jest to tylko silnik więc czekam na oceny mechaniki i grywalności, a nie samej grafiki. Chciałbym się dowiedzieć co mógłbym do niej jeszcze dodać.

Sterowanie:
[Z] - sklepik
[Q] - stawianie miny
[PPM] - laser
[LPM] - strzelanie
[CTRL] - oddalenie widoku

ZOUMBIE

Uwagi:
W grze jest jeszcze tryb "Last Man Standing" który polega na tym że atakują Cię od razu ogromne hordy zombie ale jestem zbyt leniwy żeby wysyłać drugi raz projekt przy moim zabójczo szybkim internecie ;) Zobaczymy jak się spodoba aktualna wersja :p

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pomogła: 259 razy

33795 Prestiż
Wysłany: 03-11-2012, 13:08   

Dodaj dźwięk. Zmień sklepik z [Z] [X] na [E] albo coś, będzie bardziej ergonomicznie. Amunicja to cenny surowiec i wydaje mi się, że upgrade broni do automatycznej nie poprawia bardzo szybkostrzelności (można szybko klikać...), ale daje mniej dmg i przez to trzeba trafić więcej razy i zmarnować znacznie więcej amunicji. Szkoda, że nie ma przeszkód ani nic takiego.

Wrott12 
Bohater

Główny edytor: Construct

11834 Prestiż
Wysłany: 03-11-2012, 14:00   

Sklepik będzie dostępny pod spacją. Z amunicją chodzi o to żeby wyrównać obrażenia zadawane przez każdą bron jeżeli dobrze zrozumiałem. Akcje ogólnie chciałem osadzić w lesie i z jakimś domkiem który będzie pełnił funkcje sklepiku chociaż można też podzielić gre na kilka rund w którym każda będzie się odbywać w innym miejscu, do którego dostęp osiągniemy po przetrwaniu odpowiedniego czasu w poprzednim. Przy okazji pracuje nad rozczłonkowaniem się zombie i efekt póki co jest satysfakcjonujący ^^ Dźwięki będą, nawet mam już pozbieraną część.

Odpowiedz do tematu