|
NIGHTHAW-X3000 |
| Autor |
Wiadomość |
Nikas
Kapral

Główny edytor: 
294 Prestiż
|
Wysłany: 08-07-2015, 14:30 NIGHTHAW-X3000
|
|
|
Gatunek: Shmup
Autor: Wszystko poza muzyką robione jest przeze mnie.
Dźwięk: BFXR póki co.
Muzyka: Do Nothing Club
Opis:
Poczuj klimat lat 80 w stylowym shmupie o wartkiej akcji gorętszej niż
dziewczyny na plaży w Miami i oprawie graficznej ładniejszej niż z kasety VHS na którą
jeszcze nikt nic nie nagrywał! Oprawa dźwiękowa sprawi, że ubierzesz się w kolorowe
ciuchy i zaczniesz szukać dyskoteki w której jeździ się na wrotkach! W pełnej wersji
będziesz mógł kupować i modyfikować bronie, statki, i powerupy - wszystko to dostarczy
Ci hipis patriota za odpowiednią ilość dolców. Różnorodne lvle, bossowie oraz tryb
single/coop aby zabawa była jeszcze lepsza!
Zrzuty ekranu:
Tutaj jeszcze link do filmiku:
GAMEPLAY
Download:
DOWNLOAD
Mam nadzieję, że się spodoba oraz czekam na uwagi co dodać, a co usunąć. B) |
|
|
|
 |
Neoqueto
Moderator Akcelerator

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
7976 Prestiż
|
Wysłany: 08-07-2015, 19:56
|
|
|
| Pretty darn impressive. Zasysam i wypowiem się obszerniej. |
_________________ Jeśli otrzymałeś pomoc - pamiętaj o przyznaniu punktu Pomógł! |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 08-07-2015, 20:20
|
|
|
Trzy zastrzeżenia:
1. dlaczego ta gra jest różowa/
2. skoro w menu poruszam się strzałkami, dlaczego podczas gry muszę przestawiać się na WASD? Uważam, że wygodniej by było latać strzałkami, a strzał/zmiana mogłyby być Z/X
3. Mam wrażenie, że muzyka jest w lepszej jakości, niż efekty dźwiękowe. Trochę to się gryzie.
Poza tym gra się zapowiada całkiem fajnie. |
|
|
|
 |
Cootje
Legenda

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
18047 Prestiż
|
Wysłany: 08-07-2015, 21:46
|
|
|
Obejrzyj kung fury to zrozumiesz czemu gra jest w takich kolorach.
Ja wolę WSAD-a. |
_________________ Mój klucz publiczny PGP |
|
|
|
 |
Nikas
Kapral

Główny edytor: 
294 Prestiż
|
Wysłany: 08-07-2015, 21:58
|
|
|
| Dokładnie, polecam Kung Fury. Co do sterowania, będzie opcja do zmiany także na strzałki. Problem polega na tym, że mam klawiaturę za jakieś 20 cebulionów i mi się blokują strzałki, więc nie mogłem sprawdzić czy wszystko śmiga dobrze. W następnej wersji ten problem będzie już rozwiązany. |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 08-07-2015, 22:00
|
|
|
Widziałem kung fury, ale nie widzę związku między filmem, a tą grą.
Moja klawiatura też jakaś wypasiona nie była, ale 3 przyciski naraz jest w stanie obsłużyć - a więcej w tej grze nie trzeba. |
|
|
|
 |
Nikas
Kapral

Główny edytor: 
294 Prestiż
|
Wysłany: 08-07-2015, 22:09
|
|
|
No dobrze, kurde, tak naprawdę to kłamię i zrobiłem to na złość... :X
Pieprzy mi się przy wciśnięciu np. 2 strzałek i przycisku strzału, nic na to teraz nie poradzę. |
|
|
|
 |
Malin
Młodszy chorąży

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
4748 Prestiż
|
Wysłany: 08-07-2015, 22:32
|
|
|
Bardzo fajne, uwielbiam połączenie różowego i błękitu (inspirowane Hotline Miami?) Czemu strzał to jest akurat L? Osobiście, wydaje mi się że te chmury średnio pasują do pikselowych statków i innych przeszkód. Są zbyt... jakby to powiedzieć... nie bitowe. Ale całość jest świetna, i czekam na pełną wersję
(Mój rekord: 1460) |
|
 |
Nikas
Kapral

Główny edytor: 
294 Prestiż
|
Wysłany: 08-07-2015, 22:53
|
|
|
Nie jest inspirowane HM, jednak HM to najbardziej wyrazista gra w klimatach lat 80, wiecie, neonki, palemki, miami nights, kasety vhs i muzyka synth pop. Trochę podchodzi pod Vaporwave i te sprawy jak ktoś śledzi te klimaty.
Sterowanie będzie można zmienić w nowszych wersjach, jednak w tej jest jedno domyślne bo jak pisałem wyżej mam zesraną klawiaturę i będe musiał zainwestować w nową.
PS. Malin, nie zamieściłeś może pozytywnej recki Top Hat na Steamie? Bo ktoś o takim nicku właśnie ją dodał. |
|
|
|
 |
wermi
Major Depressive Disorder

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 53 razy Posty: 1018
15752 Prestiż
|
Wysłany: 08-07-2015, 22:56
|
|
|
Kurde nie wstawiaj gifów, mamy XXI wiek. Istnieją dużo lepsze formaty jak webm
Serio, ten gif co wstawiłeś waży więcej niż sama gra
EDIT2
Uwagi o samej grze:
Wrogie stateczki potrafią się spawnować na tych czerwonych promieniach co niezbyt dobrze wygląda.
Przycisk escape IMO lepiej jakby wyświetlał menu pauzy a nie od razu zamykał grę, natomiast następne kliknięcie escape w menu pauzy zamyka grę (lub przenosi do menu głównego, w którym kliknięcie escape zamyka grę, zrób jak wolisz). Kliknięcie przycisku enter lub dowolnego innego służącego do sterowania by wznawiało grę. Tylko jak takie coś zrobisz nie zrób przypadkiem żeby zapauzowanie gry kiedy przykładowo klawisz do poruszania się w lewo jest wciśnięty skutkowało natychmiastowym odpauzowaniem.
Gra zbytnio nie ma celu. Można po prostu trzymać przycisk strzału i omijać wrogie pociski, gra nie stawia żadnego wyzwania.
Bardzo podoba mi się stylistyka, aż przypomniało mi się logo mojego studia tworzącego gry które istnieje tylko teoretycznie. Mimo że jedyny związek to obrys: http://i.imgur.com/zMqLSrU.png |
| Ostatnio zmieniony przez wermi 08-07-2015, 23:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Nikas
Kapral

Główny edytor: 
294 Prestiż
|
Wysłany: 08-07-2015, 23:34
|
|
|
| Ok, dzięki za protipy! |
|
|
|
 |
Malin
Młodszy chorąży

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
4748 Prestiż
|
Wysłany: 09-07-2015, 09:00
|
|
|
| Nikas napisał/a: |
PS. Malin, nie zamieściłeś może pozytywnej recki Top Hat na Steamie? Bo ktoś o takim nicku właśnie ją dodał. |
Tak, to byłem ja. Dalej nie udało mi się przejść tego drugiego bosa, trochę trudny xD
Edit:
Przed chwilą zauważyłem, (nie wiem z jakich przyczyn) ale w grze nie było muzyki, a były same dźwięki. Nie wiem czemu, dziwne... |
|
|
|
 |
Aha
TenKtóregoImieniaNie WolnoWymawiaćDobrze

Główny edytor: 
Pomogła: 9 razy Posty: 340
18611 Prestiż
|
Wysłany: 09-07-2015, 15:47
|
|
|
| Gif jest efektowny, przyciąga uwagę |
|
|
|
 |
Wojownik21
Plutonowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
451 Prestiż
|
Wysłany: 09-07-2015, 18:56
|
|
|
| Całkiem fajna gierka. Tylko trudna jak cholera. Ale nie frustruje. A to już sukces. Btw. czy zabicie bossa jest możliwe? :-D |
|
|
|
 |
Nikas
Kapral

Główny edytor: 
294 Prestiż
|
Wysłany: 09-07-2015, 19:17
|
|