NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Tajemnica 3: Przeznaczenie
Autor Wiadomość
Temporal 
Podporucznik
CP user

Główny edytor: GameMaker Studio 2

383 Prestiż
Wysłany: 18-04-2006, 20:25   Tajemnica 3: Przeznaczenie

Umieściłem temata w planach bo nie mam zamiaru zapowiadać gry gdy nie mam nawet jej zaczętej :P . Więc po co w ogóle zakładam? Ano po to by uświadomić wszystkich że T2:HDM nie będzie ostatnią z serii Tajemnic. Cały czas chce rozwijać swoje umiejętności w klikach lecz niestety z kilku powodów nie opłaca mi się wdrążać nowych technologii do T2 więc użyje jej w T3 która prędzej czy później bęzdzie musiała powstać by wyjaśnić cała fabułe Tajemnicy. Żeby premiery T2 nie przeciągać zmiany pozostawiam dla trójeczki a w tej chwila zapowiadam to co wiem na dzień dzisiejszy co się w niej znajdzie. Więc oprócz tego że T3 będzie kontynuacją serii to będzie w pseudo 3d (miałobyć w T2 no ale byłem zależny od innych ludzi teraz już nie jestem) i będzie prawdobodobnie zrobione w TGF2(jeśli oczywiscie będe go miał) albo w MMF. Ograniczenia TGF'a związane z wartościami globalnymi A, B i C a także ilość zdarzeń w grupach globalnych spowodowały że T2 jest grą do której czasochłonne byłoby stworzenie dodatków które dawałyby nowe itemy i czary więc w T3 które nie będzie robione w TGF tego problemu nie będzie i to będzie charakterystyczne dla T3. W T3 zamierzam zbudować nowy silnik który pozwoli na łatwiejsze pobieranie parametrów broni jak i czarów co właśnie pozwoli na wydawania dodatków z nowymi bajerami (itemki, czary, klasy i rasy). Planuje także w T3 dać jakieś przerywniki w postaci filmików.

Proszę tego posta nie traktować jak nieralną zapowiedź lecz jako mój przyszłościowy plan kontynuowania serii T.

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

ciapek 
Sierżant

1663 Prestiż
Wysłany: 22-04-2006, 15:21   

A może spróbowałbyś zrobić to w GM, albo zrobiłbyś taką małą minigrę Tajemnica 1/2 w GM?

/Poprawione; RomanX/
/A może spróbowałbyś zajrzeć do słownika?; RomanX/
Ostatnio zmieniony przez Minty 22-04-2006, 17:50, w całości zmieniany 1 raz  

copperdragon 
Bohater
Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: GameMaker
Pojedynki: tak

55382 Prestiż
Wysłany: 22-04-2006, 16:31   

ciapek napisał/a:
A może sprubował byś zrobić to w GM'ie, albo taką małą minigrę tajemnica1/2 zrobił byś w GM'ie

To dla Temporala byłoby chyba czymś takim jak bycie wegetarianinem pracującym u rzeźnika, tak się bowiem składa, że on nie lubi minigierek. A co do programu, to ja się nie wtrącam, bo to w końcu Temporala gra. ;)

Temporal 
Podporucznik
CP user

383 Prestiż
Wysłany: 22-04-2006, 16:36   

A czemu w GM'ie? No a co do mini gier to odpada. Wsumie Copperdragon wyjaśnił czemu :D .

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

ciapek 
Sierżant

1663 Prestiż
Wysłany: 03-05-2006, 22:52   

Cytat:
Chyba mam manię na punkcie kulek

Raczej masz.

Temporal 
Podporucznik
CP user

383 Prestiż
Wysłany: 03-05-2006, 23:18   

Prosze bez off topu.
Właśnie sobie tak pomyślałem że w T3 zrobie takie sklepy gdzie oprócz kupienia można spylić itemy.

Soundcloud

msg napisał/a:

Odpowiedz do tematu