NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[RPG] Duster

Czy to ma prawo wyjsc?
Ta wkoncu to Temporal
50%
 50%  [ 6 ]
Raczej choc tym razem za ambitnie
8%
 8%  [ 1 ]
pol na pol
41%
 41%  [ 5 ]
Głosowań: 12
Wszystkich Głosów: 12

Autor Wiadomość
Temporal 
Podporucznik
CP user

Główny edytor: GameMaker Studio 2

383 Prestiż
Wysłany: 11-09-2007, 16:29   [RPG] Duster

Na wstepie mowie ze ta gra nie bedzie zadnym hitem a tytul mial tylko przyciagnac uwage (inaczej sie nie da )

Nazwa: Duster (lol co za nazwa nawet nie wiem czemu taka ale jak na robocza ktora na 100% sie zmieni moze byc )
Gatunek: cRPG
Grafika: Temporal
Muzyka&Dźwięki: Nie mam pojecia
Edytor Gier: MMF2

Opis: Gra cRPG osadzona w swecie Tajemnicy, jednak nie ma to byc jej kontynuacja. Tutaj nadal bedziemy natrafiac na jaszczury, anhalory, ogromne pajaki itp a takze bedzie mozliwosc uzywania czarow freeze, absorb i reszty znanych z tajemnic. To czym to sie rozni? Ano silnik nie jest zmodyfikowany ale napisany od nowa, grafa prerenderowana i fabula niedotyczaca bhaala i jego syna. Co jeszcze nowego? Coz nie mam zamiaru wychwalac czegos czego jeszcze nie zrobilem wiec nie bede wciskal bajek o tym ze swiat bedzie nieograniczony, wielka interakcja z otoczeniem, masa potworow, broni itp lepiej pochwale sie tym co juz mam: www.swarm.4.pl (tutaj jest wszystko o projekcie).

Wiedzac juz ze nie ma tutaj fajerwerkow, bajerow i innych superasnych rzeczy przedstawie pokrotce fabule (tak, tak "Duster" ma byc ukierunkowany w strone fabuly choc i tak to BG czy Fallout nie bedzie):

Pieknego, nudnego dnia jak zwykle oddaliles sie od miejsca zamieszkania by sie rozmazyc. Zawsze mazyles by o wielkich przygodach i o byciu kims znanym. Na wojownika bys sie jeszcze nadawal ale na bohatera? Zawsze byles tchorzem i nigdy nie myslales o innych. Odlatujesz coraz bardziej w myslach az nagle powracasz do rzeczywistosci za sprawa dziwnego dzwieku. Slyszysz jak ktos idze w twoja strone i kona ze zmeczenia. Nagle widzisz ta brudna, spocona twarz: lysy stary mezczyzna z pewnym symbolem na czole. Przemawia prze ciebie strach lecz zaraz on mija i czekasz na kolejny bieg wydarzen. Mezczyzna pada z sil na ziemie przed twoimi stopami, podnosi sie i mowi: ze jestes ostatnia nadzieja. Nadal nie rozumiesz co sie dzieje, czekasz i slyszysz slowa:"muisz synu zbawic ten swiat, tylko Ty mozesz tego dokonac". Nie bardzo chce ci sie wierzyc w takie brednie i dajesz starcowi do zrozumienie ze masz go za szalonego. Meczyzna wie ze jest ignorowany i wypowiada te slowa: "przepraszam cie za to". "Nic sie nie stalo starcze" odpowiadasz i widzisz jak postac sie podnosi i wypowiada nieznane ci slowa po czym czarne swiatlo otacza cie i czujesz utrate sil boisz sie i krzyczysz na starcza oczekujac na wytlumaczenie. "Jesest jedyna szansa na zbawienie tego swiata od zla wiec jestem zmuszony naklonic cie sila" - odpowiada lysy czlowiek. Ostatnimi silami wypowiada on jeszcze kilka slow dotyczacych magicznego artefaktu. Nie rozumiesz z tego wiele, nie masz zamiaru nawet w to wierzyc ale wiesz jedno twoje sily zywotne zanikaja ale jednoczesnie masz tyle sily by wykonac misje dla starca i zgodnie z jego slowami zdjac z siebie klatwe.
Nagle dobiega 7 zolnierzy i przebijaja mieczami starca, patrza sie na ciebie z dziwnieniem i postanawiaja darowac ci zycie, odchodza. Nie wiesz co sie dzieje, co to wszystko ma znaczyc powoli w umysle otrzymujesz odpowiedz na jedno pytanie "oni uznali cie za ofiare mezczyzny a nie jego sojusznika i dlatego przetrwales". Co masz teraz zrobic? Gdzie wyruszyc? Jak uniknac smierci? ...

Sorrki za brakt stylistyki itp po prostu polonista nie jestem .

Planowana Premiera: Nie mam pojecia ale nie myslcie ze to kolejna zapowiedz bez pokrycia. Po pierwsze to nie zapowiadam hitu ktory uroil sie w mojej glowie po reszte to wszystkie moje projekty klikowe konczylem, mam na koncie 2 klikowe cRPG'i, aktualnie oprocz gadki mam juz sproro zrobione no i jestem Temporal (a tak to CP mnie nie zna )

Download: Brak?
Screen'y: Niedlugo

Jak macie jakies pytania walic smialo na kazde postaram sie odpowiedziec.

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.
Ostatnio zmieniony przez Minty 16-09-2007, 13:58, w całości zmieniany 1 raz  

Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Fusion 2.5
Pojedynki: tak

14370 Prestiż
Wysłany: 11-09-2007, 17:11   

Wyjdzie bo to w końcu Temporal i w okolicy jest nie jaki Fanotherpg xD A masz racje nie będzie to sequel Tajemnicy tylko 3 część xD

Dzialo 
Starszy szeregowy

104 Prestiż
Wysłany: 11-09-2007, 18:36   

Najlepsza gra na świecie? Dlaczego w ankiecie nie ma opcji "Na pewno nie wyjdzie? -_-`

Temporal 
Podporucznik
CP user

383 Prestiż
Wysłany: 11-09-2007, 19:04   

Tytul tematu jest dla jaj by sciagac ludzi przeczytaj sam topic to dowiesz sie ze to zwykla gra a co do ankiety to wcielo mi 2 opcje i nie mam jak zeedytowac :/ .

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

Dzialo 
Starszy szeregowy

104 Prestiż
Wysłany: 11-09-2007, 20:20   

Temporal napisał/a:
Tytul tematu jest dla jaj by sciagac ludzi przeczytaj sam topic to dowiesz sie ze to zwykla gra a co do ankiety to wcielo mi 2 opcje i nie mam jak zeedytowac :/ .

Mnie tam temat "Najlepsza gra na świecie" odstrasza, gdyby to było "Najlepża gra na świecie" to wlazłbym by się pośmiać :)
Poproś moda by zedytować ankietę ;)

Dexter 
Plutonowy

Główny edytor: Construct
Drugi edytor: MMF2

650 Prestiż
Wysłany: 14-09-2007, 08:18   

Hmmmm... Co ja myślę?
Nic specjalnego nie będzie...
Przykro mi to powiedzieć, ale rozczarowałem się
Tajemnicą i Tajemnicą II. Czytając fabułe, aż
mnie zgina jak czytam wyrazy prawie w języku
polskim (typu 'mazyl'). Dodatkowo ten banał
bijący od przedstawionych wydarzeń sprawia,
że odechciewa mi się czekać na gre.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie obrazisz się za krytyke =p.
To tylko moje zdanie i w żadnym wypadku nie miałem zamiaru
zniechęcić Cię do tworzenia gry.

Temporal 
Podporucznik
CP user

383 Prestiż
Wysłany: 14-09-2007, 09:09   

Buhahah i to mialo mnie zniechecic? Przeciez tej gry nawet nie bedzie ale lubie pomidory i kaczory.

Soundcloud

msg napisał/a:

Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

14370 Prestiż
Wysłany: 15-09-2007, 17:20   

Anhalor to T3 i nie T3 :)

Jedrek 
Sierżant
wyższej techniki zawodowej cptin

1810 Prestiż
Wysłany: 30-09-2007, 01:02   

Okai, nieźle nieźle :)
Hackyou 1.0 - 100%
NukeProject - 51%
Xtra - Utracone

Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

14370 Prestiż
Wysłany: 30-09-2007, 09:14   

http://romanx.webd.pl/nb/viewtopic.php?t=2035 <- Silnik dustera :)

Jedrek 
Sierżant
wyższej techniki zawodowej cptin

1810 Prestiż
Wysłany: 30-09-2007, 14:12   

Ja to wiem, ty to wiesz, oni to wiedzą?

Co oznacza T3? Testin3?
Hackyou 1.0 - 100%
NukeProject - 51%
Xtra - Utracone

quick-fire 
Kapral

Główny edytor: Construct
Drugi edytor: GDevelop

177 Prestiż
Wysłany: 30-09-2007, 15:06   

Jedrek napisał/a:
Co oznacza T3? Testin3?
Mi się wydaje, że "Tajemnica 3" ;-)

A żeby napisać coś w temacie i żeby nie było, że Offtop:
Wyjątkowo ciekawie zapowiada się fragment, kiedy:
"Meczyzna" mówi "Jesest" xD

Temporal 
Podporucznik
CP user

383 Prestiż
Wysłany: 30-09-2007, 15:44   

Wiec tak mam troche talenta z grafy i troche glowy do kodu jednak z polaka noga wiec w tekstach wyreczy mnie ktos inny wiec w samej grze nie bedzie takich bledow. I skonczie z Tajemnica 3 bo tej gry nawet nie mam w planach.

Soundcloud

msg napisał/a:

Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

14370 Prestiż
Wysłany: 30-09-2007, 18:38   

No bo jest w zapowiedziach :)

Odpowiedz do tematu