|
[Fusion] Ruch skoczka narciarskiego, Array vs INI |
| Autor |
Wiadomość |
Tomaszovsky
Kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
349 Prestiż
|
Wysłany: 25-06-2017, 11:25 [Fusion] Ruch skoczka narciarskiego, Array vs INI
|
|
|
1. Robię grę o skokach narciarskich. I mam pytanie jakiego movementu dla skoczka lepiej używać, czy PMO czy Physics Movement Platform. I jeżeli to drugie to proszę o jakiś przykład, bo nie mogę tego znaleźć.
2.Czy lepiej zapisywać wartości ataku i zdrowia kart w arrayu czy w Ini(chodzi o dosyć dużą ilość wartości) |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 25-06-2017, 14:39
|
|
|
1. Nigdy nie robiłam podobnej gry, ale wybrałabym to drugie. Nie przywiązuj do tej opinii większej wagi
2. Array. Zdecydowanie.
3. Nazywaj stosownie tematy - poprawiłam. |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 26-06-2017, 10:55
|
|
|
| 2. Array będzie raczej wygodniejszy. Jeśl iw ini zamierzasz zrobić tak, jak sobie wyobrażam (nazwa grupy - nazwa karty, wartosci w grupie to statystyki karty), to potrzebowałbyś zewnętrznej listy kart, bo w ini chyba nie da się wylsitować grup. |
|
|
|
 |
Tomaszovsky
Kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
349 Prestiż
|
Wysłany: 30-06-2017, 18:16
|
|
|
| Odkurzam temat, gdyż nie mogłem znaleźć tutka na temat zmiany kątów w Physics Movement. Mam z tym tyle problemów, że pomału myślę, aby wrócić na PMO, bo nie było tam błędów. Może ktoś z was umie zmieniać kąty bez błędów. Jeżeli tak bardzo proszę o wysłanie/wytłumaczenie itp., itd. tego sposobu |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 30-06-2017, 18:23
|
|
|
| Skoro miałeś rozwiązanie w PMO, to może lepiej się tego trzymać. Szczególnie, że zajrzałam i PMP i wygląda mniej sterownie, niż mi się wydawało. |
|
|
|
 |
|
|