[Symulator] Underground Lord |
Autor |
Wiadomość |
Rediee
Starszy szeregowy

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
52 Prestiż
|
Wysłany: 25-08-2017, 14:42 [Symulator] Underground Lord
|
|
|
Tytuł: (roboczy)Underground Lord
Gatunek: Survival / Symulator
Autor: Ja
Opis:
Gra survivalowa w której jedynie gdzie możemy się poruszać, są podziemia. Gra, jak każdy survival będzie polegała na przetrwaniu, pod koniec dodam do gry określony cel. Perspektywa lekko przypomina "Dungeon Keeper"... Niestety jestem ułomkiem graficznym, dlatego na razie wszystko jest kwadratowe.
Vid:
https://youtu.be/05-wGB0qfJM
Uwagi:
W grze już jest dużo więcej opcji, ale jak na razie nie są dokończone, dlatego nie pokazuję ich na wideo, zostaną zaprezentowane w następnych update, filmach.
[ Dodano: 25-08-2017, 15:46 ]
Właśnie zauważyłem że mój komputer to taki złom że mimo 30 fps w grze, na nagraniu jest ich baaardzo mało |
_________________ [|-------------------] 5% Underground Lord
 |
|
|
|
 |
wermi
Major Depressive Disorder

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pomogła: 53 razy Posty: 1015
15748 Prestiż
|
Wysłany: 25-08-2017, 19:55
|
|
|
co do nagrywania:
1. nie nagrywaj całego monitora, znacznie wydajniejsze jest game bądź window capture
2. zmień encoding preset na ultrafast i ustaw bitrate na bardzo wysokie (10-20k powinno wystarczyć)
3. (w ostateczności) nie używaj OBSa, to narzędzie przeznaczone głównie do streamingu, a nie lokalnego przechwytywania wideo |
|
|
|
 |
Rediee
Starszy szeregowy

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
52 Prestiż
|
Wysłany: 25-08-2017, 21:32
|
|
|
Dzięki za rady, było to szybkie użycie obs zaraz po zainstalowaniu (nie dawno miałem formata)
[ Dodano: 29-08-2017, 09:23 ]
https://youtu.be/T2IWOIfwf4I jakoś ten ekwipunek zaczyna wyglądać, choć wiem że mogłem go zrobić lepiej.... |
_________________ [|-------------------] 5% Underground Lord
 |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8519 Prestiż
|
Wysłany: 18-12-2017, 15:43
|
|
|
Wygląda na grę, w której bardzo łatwo się zgubić. Pewnie będzie jakaś minimapa? Skąd wiadomo, które ściany rozwalić? Pewnie będzie to jakoś ograniczone? |
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 |
|
|
|
 |
|