NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/romanx/public_html/nb/includes/bbcode.php on line 315

Warning: usort() [function.usort]: The argument should be an array in /home/romanx/public_html/nb/includes/bbcode.php on line 913

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/romanx/public_html/nb/includes/bbcode.php on line 315

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Platformowa]Neo Sonic
Autor Wiadomość
Dante R. 

659 Prestiż
Wysłany: 11-07-2006, 15:37   [Platformowa]Neo Sonic

[b][size=18]Tytuł:[/size][size=15][i][color=red]Neo Sonic[/color][/i][/size][/b]

[b][size=18]Gatunek:[/size]Platformowa[/b]

[b][size=18]Autor:[/size] Rossetti[/b]
[b][size=18]Grafika:[/size] Yuski[/b]
[b][size=18]Dźwięk:[/size] Sega[/b]
[b][size=18]Muzyka:[/size] Sega[/b]

[b][size=18]Opis:[/size][/b]

Neo Sonic będzie grą platformową tybu biegnij przed siebie i skacz po platformach ( jak to sonic), z prostą fabułą. W grze będą 3 grywalne postacie (Sonic, Tails, Knuckles), każda będzie mieć inne poziomy.
Będzie można biegać po wodzie latać szybować, wspinać się po ścianach, dashować oraz robić wiele innych rzeczy.

[b][size=18]Zrzuty ekranu:[/size][/b]
[url]http://img100.imageshack.us/img100/9276/neosonik6zj.png[/url]
[url]http://img152.imageshack.us/img152/816/yntro4in.png[/url]
[url]http://img156.imageshack.us/img156/1604/neosonic4aj.png[/url]

[b][size=18]Uwagi :[/size][/b] Silnik ruchu Sonic'a jest już prawie gotowy, niedługo może wyjść jednopoziomowe demo.

Fadex 
#4; #12; #18; #20; #21; #27

51612 Prestiż
Wysłany: 11-07-2006, 15:41   

Oczywiście sonic... :)
Szkoda, że grafika nie twoja, ale pewnie zagram w tą grę.
Mam nadzieję że silnik będzie dobry :)
Tylko proszę - nie dawaj dema/bety/alpha czy czegokolwiek! Ja czekam na fulla :)

bmatrix 

2055 Prestiż
Wysłany: 11-07-2006, 15:49   

No więc... grafiki nie ocenię bo nie twoja, ale ta w tym yyy... title screenie (?) jest nieestetyczna. Tekst napisany brzydką czcionką i jeszcze te białe kulki... Co do silnika to widziałem jeszcze stary silnik, zdaje się że był na CGA, w sumie to nie był zły; tutaj będzie ten sam? Jeśli mam to podsumować to powiem ci jedno: trudno zrobić dobrą grę z Soniciem w roli głównej, zwłaszcza teraz gdy tematyka przejadła się na GBA więc będziesz musiał się postarać, żeby gra nie była tylko nudną platformówką ;).

Dante R. 

659 Prestiż
Wysłany: 11-07-2006, 15:50   

Niestety grafika nie będzie moja, bo nie umiem rysować na komputerze, tylko ręcznie, a tabletu niestety nie mam.
Mówisz żeby nie dawać dema ? Może trailer ? Zresztą jeszcze zobaczymy, może okaże się, że gra wyjdzie bardzo szybko ?

Bmatrix - Krytyki nigdy nie za wiele :) Na pewno zmienię logo, a te kulki to efekt lotu przez przestrzeń kosmiczną i nie wiadomo czy będą w ostatecznej wersji. Silnik robię swój, ale może zmienię go na inny. Jeżeli miałbym zmienić silnik to i grafikę. Jeszcze się zobaczy.

Jest możliwość, że przeniosę tą grę do TGF 2.

Fred 

3404 Prestiż
Wysłany: 11-07-2006, 17:46   

Co do Twojego podpisu, ja Cie pamiętam, bardzo dobrze :) Jak to miało, Neo Team? XD

Co do gry, nom niestety jestem bardzo na NIE ze względu na nie Twoją grafikę :/ No, ale staraj się staraj, może nadrobisz to chociaż bezbugowym silnikiem :)

PoW 
Dziękuję, postoję.

24468 Prestiż
Wysłany: 11-07-2006, 18:17   

Czemu ludzie tak nie lubą cudzej grafy? Fan-games na spritach z oryginalnych produkcji to super sprawa, mam nadzieję, że gierka będzie bardzo dobra :)

Dante R. 

659 Prestiż
Wysłany: 11-07-2006, 18:46   

Jednak zmnienię Engine gry i grafikę na tą z serii Sonic 3, Sonic & Knuckles ... i może zmienię tytuł gry ?

lookash 

1318 Prestiż
Wysłany: 12-07-2006, 00:07   

[quote="PoW"]Czemu ludzie tak nie lubą cudzej grafy? Fan-games na spritach z oryginalnych produkcji to super sprawa, mam nadzieję, że gierka będzie bardzo dobra :)[/quote]
Bo zalezy o jaka gre chodzi. jak np. domowa werja sonica to oryginalne sprity z gier SEGI to najlepsze wyjscie, ale np. jesli ktoś chce zrobić w pełni własną grę to jednak warto grafike robic samemu. Ja osobiscie nigdy nie pokazałbym gry która mialaby nie moja grafike. Ale to dlatego ze jestem grafikiem.

Vital 
VTL

6199 Prestiż
Wysłany: 21-07-2006, 18:53   

Ripowana grafika nie musi byc najwiekszym grzechem,gorzej jesli jest ona polaczona z elementami ktore nie sa "pozyczone",a wygladaja tragicznie.Dokladne odwzorowanie takiej sytulacji mamy wlasnie w tym przypadku.Ekran startowy gry skutecznie odepchnie nawet zagozalych fanow niebieskiego jeza.Widzialem juz kilka amatorskich gier stworzonych na tych sprite'ach, zadna z nich nie miala w sobie nic przyciagajacego-tak to juz jest jak nie ma sie swoich pomyslow a chce sie zrobic bog wie co :doubt: .

Odpowiedz do tematu