|
|
|
|
[Sportowa] Bike Jump |
| Czekasz na tą grę? |
| Tak |
|
25% |
[ 4 ] |
| Nie |
|
75% |
[ 12 ] |
|
| Głosowań: 16 |
| Wszystkich Głosów: 16 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 30-07-2006, 22:00
|
|
|
Gra jest jak narazie gniotem, to fakt, ale ma pewien potencjał - jak np. Deluxe Ski Jump. Jeśli się postarasz, możesz spożytkować go w całości Nie przerywaj dalszych prac. |
|
|
|
 |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
13819 Prestiż
|
Wysłany: 30-07-2006, 23:11
|
|
|
No niby tak, ale początkujący nie powinni się na takie projekty rzucać. Zawsze jest duże ryzyko, że inni kogoś za to zjadą. Nauczy się może wiele, włoży do parcy wiele, ale efektu nie będzie takiego na jaki zasługiwał. To oczywiście nie jest reguła, tylko tak często jest. Jeśli początkujący nie poradzi sobie by przyciągnąć potencjalnych graczy silnikiem, dodatkowo też grafiką, musi szukać pomocy gdzie indziej. W prostym pomyśle, który wykona z dobrą grywalnością i wtedy grafika już nie będize taka ważna. Wiem, na początku trudno, horyzonty małe, ale warto pogłówkować i przez co wysilić się tyle samo, co przy męczeniu silnika. Po prostu inny efekt, może doświadczenie w TGF mniejsze, ale motywacja się powiększy. Udało się zrobiłem ZZ, projekt PP jest trudny, ale jak sobie z pierwszym poradziłem to i tym razem się uda.
Nie kończ projektu! Tfu... nie kończ prac nad projektem! Pracuj dalej, tylko zmnień zasady gry, jeśli za te zostalęś objechany. Nie poddawaj się tylko patrz! Według mnie przymróżenie oczy na marudzenie to zły pomysł, lepiej wyciągnąć z tego jakieś wnoski. " Hmm silnik im się nie podoba, pomysł trudny to fakt. Moge nie dać rady by był, aż tak grywalny. Trzeba więc, załozenia gry zmnienić bym sprostał wymaganiom potencjalnych graczy, co jest dodatkowo ważne, bo jak grafa im się nie podoba, to musze się nad grywalnością skupic."
Pracuj dalej, a jak będizesz miał problem nad pomysłem na zmiane tych założeń to zagadaj do mnie. Ja mam zawsze mnóstwo tych pomysłów, więc razem co wymyślimy.
Nie sztuka zbierać doświadczenie, sztuka to robić i wykorzystywać swoje umiejętności. Mówie nie możliwości programu, czyli inaczej nasze możliwości są najważniejsze, tylko jak je będziemy potrafili wykorzystać. Wtedy i początkujacy się wybije, no horyzonty jeszcze małe, ale minigierki dopracowane i grywalne robi - co najwazniejsze coraz lepsze. |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 31-07-2006, 15:32
|
|
|
Hehe. A mnie śmieszy jedna rzecz. Najpierw userzy pojechali trochę Jaworza, ale później ktoś się wstawił za nim, i teraz wszyscy go pocieszają hehe. Bardzo ciekawe zjawisko...
Co do tej "gry" to hmmm....
jeszcze nie tak dawno zrobiłeś grę labirynt, co prawda w GM ale zawsze. Po zagraniu w tą grę , stwierdziłem że nie jesteś jakiś kiepski, posiadasz pewną wiedzę - bo silnik mi się naprawdę podobał. Mimo że na ekranie nie było nic widać poza ścianami korytarzy, sufitem i podłogą z nie najlepszą grafą, to jednak gra czymś przyciągała. Można było w to zagrać - chociażby raz. Był jakiś cel - znalezienie wyjścia, jak to w labiryntach.
Teraz pokazałes nam swoją kolejną produkcję. Jak ją uruchomiłem, to miałem wrażenie że to robił jakby ktoś inny.
Może i grafika nie jest twoją dobrą stroną, ale sama gra prezentuje się naprawdę o wiele gorzej niż ten labirynt. Nie ma żadnego celu poza wyskoczeniem z wyskoczni. Żadnych trudności tu nie ma. Moim zdaniem pokazałeś nam ten projekt, chyba tylko po to żeby wszyscy to skrytykowali, a jak już w końcu ktoś zauważy że wszyscy krytykują, to zaczyna pocieszać. Jednak moim zdaniem mogłeś trochę bardziej nad tym projektem popracować - poprosić kogoś o pomoc w grafie czy silniku. Bo trafiały na to forum o wiele lepsze produkcje i też znaleźli się tacy którzy je krytykowali.
Sam z resztą jesteś już jakiś czas na tym forum.
Moim zdaniem najpierw popracuj nad jakimś projektem więcej, i dopiero potem zamieszczaj na forum, bo tak to można wywnioskować że wpadł Ci do głowy jakiś pomysł, miałeś dużo chęci aby go zrealizować i chciałeś go jak najszybciej ukończyć.
Koniec. Kropka. |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
Jaworz
Plutonowy

Główny edytor: 
302 Prestiż
|
Wysłany: 31-07-2006, 17:24
|
|
|
Nie będę zwracał Uwagi na to co inni piszą po prostu robił i robił a tu macie dodane bajery jak Kariera-Sklep itp - Aktywne Ściągnij |
|
|
|
 |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
13819 Prestiż
|
|
|
|
 |
Mateusz
Starszy chorąży GT member

Główny edytor: 
16668 Prestiż
|
|
|
|
 |
Vital
Starszy sierżant VTL

6199 Prestiż
|
Wysłany: 02-08-2006, 10:33
|
|
|
| Sorki,ale muszę przyznać że to jedna z najgorszych produkcji clickowych jakie dotąd widziałem. |
_________________ człowiek-zając rusza do boju! |
|
|
|
 |
morty
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
|
Wysłany: 02-08-2006, 11:59
|
|
|
Chyba nie grałeś w Ciapkowe produkcje |
_________________ http://gmapsapi.com - Poznaj Google Maps API |
|
|
|
 |
Slawo
Legenda

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
25566 Prestiż
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|