NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Sportowa] Bike Jump

Czekasz na tą grę?
Tak
25%
 25%  [ 4 ]
Nie
75%
 75%  [ 12 ]
Głosowań: 16
Wszystkich Głosów: 16

Autor Wiadomość
Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy

33795 Prestiż
Wysłany: 30-07-2006, 22:00   

Gra jest jak narazie gniotem, to fakt, ale ma pewien potencjał - jak np. Deluxe Ski Jump. Jeśli się postarasz, możesz spożytkować go w całości :) Nie przerywaj dalszych prac.

Mr Knife 
Bohater

Drugi edytor: TGF
Pojedynki: tak

13819 Prestiż
Wysłany: 30-07-2006, 23:11   

No niby tak, ale początkujący nie powinni się na takie projekty rzucać. Zawsze jest duże ryzyko, że inni kogoś za to zjadą. Nauczy się może wiele, włoży do parcy wiele, ale efektu nie będzie takiego na jaki zasługiwał. To oczywiście nie jest reguła, tylko tak często jest. Jeśli początkujący nie poradzi sobie by przyciągnąć potencjalnych graczy silnikiem, dodatkowo też grafiką, musi szukać pomocy gdzie indziej. W prostym pomyśle, który wykona z dobrą grywalnością i wtedy grafika już nie będize taka ważna. Wiem, na początku trudno, horyzonty małe, ale warto pogłówkować i przez co wysilić się tyle samo, co przy męczeniu silnika. Po prostu inny efekt, może doświadczenie w TGF mniejsze, ale motywacja się powiększy. Udało się zrobiłem ZZ, projekt PP jest trudny, ale jak sobie z pierwszym poradziłem to i tym razem się uda.

Nie kończ projektu! Tfu... nie kończ prac nad projektem! :) Pracuj dalej, tylko zmnień zasady gry, jeśli za te zostalęś objechany. Nie poddawaj się tylko patrz! Według mnie przymróżenie oczy na marudzenie to zły pomysł, lepiej wyciągnąć z tego jakieś wnoski. " Hmm silnik im się nie podoba, pomysł trudny to fakt. Moge nie dać rady by był, aż tak grywalny. Trzeba więc, załozenia gry zmnienić bym sprostał wymaganiom potencjalnych graczy, co jest dodatkowo ważne, bo jak grafa im się nie podoba, to musze się nad grywalnością skupic."

Pracuj dalej, a jak będizesz miał problem nad pomysłem na zmiane tych założeń to zagadaj do mnie. Ja mam zawsze mnóstwo tych pomysłów, więc razem co wymyślimy.

Nie sztuka zbierać doświadczenie, sztuka to robić i wykorzystywać swoje umiejętności. Mówie nie możliwości programu, czyli inaczej nasze możliwości są najważniejsze, tylko jak je będziemy potrafili wykorzystać. Wtedy i początkujacy się wybije, no horyzonty jeszcze małe, ale minigierki dopracowane i grywalne robi - co najwazniejsze coraz lepsze.

Avenged 
Młodszy chorąży
A7X fan!

925 Prestiż
Wysłany: 31-07-2006, 15:32   

Hehe. A mnie śmieszy jedna rzecz. Najpierw userzy pojechali trochę Jaworza, ale później ktoś się wstawił za nim, i teraz wszyscy go pocieszają :P hehe. Bardzo ciekawe zjawisko...

Co do tej "gry" to hmmm....
jeszcze nie tak dawno zrobiłeś grę labirynt, co prawda w GM ale zawsze. Po zagraniu w tą grę , stwierdziłem że nie jesteś jakiś kiepski, posiadasz pewną wiedzę - bo silnik mi się naprawdę podobał. Mimo że na ekranie nie było nic widać poza ścianami korytarzy, sufitem i podłogą z nie najlepszą grafą, to jednak gra czymś przyciągała. Można było w to zagrać - chociażby raz. Był jakiś cel - znalezienie wyjścia, jak to w labiryntach.

Teraz pokazałes nam swoją kolejną produkcję. Jak ją uruchomiłem, to miałem wrażenie że to robił jakby ktoś inny.
Może i grafika nie jest twoją dobrą stroną, ale sama gra prezentuje się naprawdę o wiele gorzej niż ten labirynt. Nie ma żadnego celu poza wyskoczeniem z wyskoczni. Żadnych trudności tu nie ma. Moim zdaniem pokazałeś nam ten projekt, chyba tylko po to żeby wszyscy to skrytykowali, a jak już w końcu ktoś zauważy że wszyscy krytykują, to zaczyna pocieszać. Jednak moim zdaniem mogłeś trochę bardziej nad tym projektem popracować - poprosić kogoś o pomoc w grafie czy silniku. Bo trafiały na to forum o wiele lepsze produkcje i też znaleźli się tacy którzy je krytykowali.
Sam z resztą jesteś już jakiś czas na tym forum.

Moim zdaniem najpierw popracuj nad jakimś projektem więcej, i dopiero potem zamieszczaj na forum, bo tak to można wywnioskować że wpadł Ci do głowy jakiś pomysł, miałeś dużo chęci aby go zrealizować i chciałeś go jak najszybciej ukończyć.
Koniec. Kropka.

Jaworz 
Plutonowy

Główny edytor: TGF

302 Prestiż
Wysłany: 31-07-2006, 17:24   

Nie będę zwracał Uwagi na to co inni piszą po prostu robił i robił a tu macie dodane bajery jak Kariera-Sklep itp - Aktywne Ściągnij ;)

Mr Knife 
Bohater

Drugi edytor: TGF
Pojedynki: tak

13819 Prestiż
Wysłany: 31-07-2006, 20:09   

Dalej słabo :neutral: Jaworz proponuje zajrzeć do Batalii EFR#7 i przeanalizować prace Konfighter'a -> http://tinyurl.com/7vpr7/b7/Konfighter.zip

Mateusz 
Starszy chorąży
GT member

16668 Prestiż
Wysłany: 31-07-2006, 20:12   

Mr Knife napisał/a:
Dalej słabo

Nom... Ale... nie, lepiej nie będzie, nie ma co kłamać xD

Vital 
Starszy sierżant
VTL

6199 Prestiż
Wysłany: 02-08-2006, 10:33   

Sorki,ale muszę przyznać że to jedna z najgorszych produkcji clickowych jakie dotąd widziałem.

morty 
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
Wysłany: 02-08-2006, 11:59   

Chyba nie grałeś w Ciapkowe produkcje :P

Slawo 
Legenda

Główny edytor: MMF2
Pojedynki: nie

25566 Prestiż
Wysłany: 02-08-2006, 12:25   

morty napisał/a:
Chyba nie grałeś w Ciapkowe produkcje :P

Nie znam Ciapkowych, ale znam na pewno lepsze od Ciapkowych i Jaworza.

TO WYMIATA !!!

Darmowe gry i programy internetowe

Zagrajcie koniecznie w gry: BULA i Miernik czasu reakcji :D Hicory !!!

Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
Od 2001 w hiscoresach na www

http://pograjmy.webd.pl/typer/ (typuj wyniki Mundialu)
Czytam: http://kontrowersje.net

Odpowiedz do tematu