NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Fred
03-09-2006, 12:13
Ciapek vs RomanX

Kto twoim zdaniem najlepiej wykonał swoją pracę?
RomanX
68%
 68%  [ 13 ]
ciapek
31%
 31%  [ 6 ]
Głosowań: 19
Wszystkich Głosów: 19

Autor Wiadomość
copperdragon 
Bohater
Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: GameMaker
Pojedynki: tak

55382 Prestiż
Wysłany: 30-08-2006, 12:04   

No cóż, niekwestionowanym mistrzem jest tu RX. Po prostu Ciapek potraktował sprawę byt niepoważnie. Poza tym co to ma być? Taka krótka gra? :lol:
Tutaj (czyt. z uhumorowianiem) Ciapek po prostu zdeczko przesadził. ;) Poza tym za często są powtórzenia. Mógłbyś jakoś nazwać skrótowo te ugrupowania, bo takie ciągłe pisanie o ludziach wyznających "krem do paznokci z witaminą B i C do smarowania drewna" czy jak to tam szło przestaje bawić.

RomanX: najlepsze było wysłanie fotonów o sekundę po powstaniu wszechświata. :badgrin: Ci naukowcy zapewne zapomnieli zaznaczyć "Relative" przed ich wysłaniem. No cóż, scenariusz calkiem niezły (od paradoksów głowa nie boli ;) ), całkiem logiczne wyjaśnienia. Chyba wiadomo, na kogo oddam głos.

Fred 
Bohater

Główny edytor: TGF

3404 Prestiż
Wysłany: 30-08-2006, 12:57   

Jak narazie zostało oddanych 5 głosów. Mi scenariusz RX'a też bardzo się spodobał, chodź nie grałem w gry typu Warhammer 40,000. Dobra robota Romanie ;) Ciapek, Tobie gratulujemy odwagi :)

Cruise 
Plutonowy
Mechwarrior

Główny edytor: MMF2

998 Prestiż
Wysłany: 30-08-2006, 13:38   

Heh Ciapek chyba zdawałes sobie sprawe z tego ze nie masz szans :P ? Jeszcze w takiej tematyce to wogole.. (nie traktuj tego powaznie, Twoj scenariusz też jest... ciekawy)

Co do Rx'a.. no wiec tak szefie:
Fabuła bardzo ciekawa, szczegółowo opisane i trzyma sie kupy. Oto chodziło.
Ale..
Nie podobał mi sie zbytnio motyw miłosny (?) na koncu.. i ogolnie IMO koncowka moglaby byc inna, lepsza.
Po drugie akcja zbyt szybka przeszla do laboratorium. Powinno być conajmniej jeszcze 2 misje zwiazane ze zbieraniem sie do kupy po nagłym ataku. No... moze przesadzilem.. jedna wystarczy.

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może

33795 Prestiż
Wysłany: 30-08-2006, 14:03   

Hah! Pierwsza osoba narzeka na końcówkę. Jest skonstruowany w pewien sposób: możesz usunąć ten tandetny dialog i rozjaśnianie/ zaciemnianie ekranu obok, a reszta będzie nadal spójna :)

Cytat:
Następuje misja w podniszczonym mieście Enilemit. (...) Dookoła są porozrzucane, przypalone kokony (...). Po kilku chwilach otwierają się i wychodzą z nich Wojownicy. Po pokonaniu wszystkich przeciwników (...)

Nigdzie nie napisałam, ile pokonanie wszystkich będzie trwać. To zależy tylko od projektanta poziomów, bo można zrobić np. labirynt z budowli. Chociaż i tak nie byłoby to dłużej niż kilka minut... można jeszcze zrobić etap z biegiem do garażu pod ostrzałem :)

Lukas 
Plutonowy

942 Prestiż
Wysłany: 30-08-2006, 14:28   

fakt faktem, scenario RomanXa wygrywa bezkompromisowo, nawet porównania nie ma, ale Ciapek miał chyba świadomośc takeigo obrotu sprawy, jak swoją pracę oddawał ;)

Panowie, proszę bez takich, Bedziu, pokazujesz po raz kolejnym jakim n00bem jesteś w taki beznadziejny sposób jadąc po Ciapku. Ciasto, Ty też od Bedzie nie odstajesz, nie sądzicie, że nieco za ostro?

Ciapek, najwyraźniej zabrakło Ci weny, nie martw się, w przyszłości pokażesz an co Cię stać ;)

kuber24 
Plutonowy

616 Prestiż
Wysłany: 30-08-2006, 17:28   

Ciapek, ale pokręcony scenariusz, ale mnie się podobał :D

ciapek 
Sierżant

1663 Prestiż
Wysłany: 31-08-2006, 10:43   

Do Bedzia

Bedziu napisał/a:
Ciapek nie wiedział z kim zadziera

I tu się mylisz! Jaki sens miałby pojedynek między dwoma słabymi w pisaniu scenariuszy? Jeśli niemasz poczucia humoru to tego niepojmiesz. Wybrałem RomanXa, bo jest bardzo dobry (moim zdaniem najlepszy na PSK) w tej dziedzinie. Pomyślałem, że fajnie byłoby się zmieżyć. Zawsze trzeba mieć nadzieję

O moim tworze:

Gdy coś piszę to zawsze z humorem i w tym stylu. Jeśli ktoś niema poczycia humoru to tego nie zrozumie. Coś tego stylu piszę właśnie na Bitwą Artystyczną NB.

Mr Knife 
Bohater

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: TGF
Pojedynki: tak

13819 Prestiż
Wysłany: 31-08-2006, 18:22   

Oddałem głos na RX! Wybór dość łatwy, bo fabuła o wiele ciekawsza, ale nie jest tak źle jak pisze Bedziu. Mnie dobijały w niej te powtórzenia, po prostu nudne to się robi, gdy znowu czytam: "Drewniane młotki do wbijania kołków..." lub 2 razy " Jest rok 3000. Planeta Ziemia nie istnieje..." :neutral:

Fred 
Bohater

3404 Prestiż
Wysłany: 03-09-2006, 12:13   

Wynik głosowania:

RomanX: 13 głosów
Ciapek: 6 głosów

łącznie oddanych głosów: 19

Wsztrzymało się (:P): 0

Bitwę wygrał RomanX, temat zostaje zamknięty.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi