Zamknięty przez: Fred 03-09-2006, 12:13 |
Ciapek vs RomanX |
| Kto twoim zdaniem najlepiej wykonał swoją pracę? |
| RomanX |
|
68% |
[ 13 ] |
| ciapek |
|
31% |
[ 6 ] |
|
| Głosowań: 19 |
| Wszystkich Głosów: 19 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
copperdragon
Bohater Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
55382 Prestiż
|
Wysłany: 30-08-2006, 12:04
|
|
|
No cóż, niekwestionowanym mistrzem jest tu RX. Po prostu Ciapek potraktował sprawę byt niepoważnie. Poza tym co to ma być? Taka krótka gra? :lol:
Tutaj (czyt. z uhumorowianiem) Ciapek po prostu zdeczko przesadził. Poza tym za często są powtórzenia. Mógłbyś jakoś nazwać skrótowo te ugrupowania, bo takie ciągłe pisanie o ludziach wyznających "krem do paznokci z witaminą B i C do smarowania drewna" czy jak to tam szło przestaje bawić.
RomanX: najlepsze było wysłanie fotonów o sekundę po powstaniu wszechświata. :badgrin: Ci naukowcy zapewne zapomnieli zaznaczyć "Relative" przed ich wysłaniem. No cóż, scenariusz calkiem niezły (od paradoksów głowa nie boli ), całkiem logiczne wyjaśnienia. Chyba wiadomo, na kogo oddam głos. |
|
|
|
 |
Fred
Bohater

Główny edytor: 
3404 Prestiż
|
Wysłany: 30-08-2006, 12:57
|
|
|
Jak narazie zostało oddanych 5 głosów. Mi scenariusz RX'a też bardzo się spodobał, chodź nie grałem w gry typu Warhammer 40,000. Dobra robota Romanie Ciapek, Tobie gratulujemy odwagi |
|
|
|
 |
Cruise
Plutonowy Mechwarrior

Główny edytor: 
998 Prestiż
|
Wysłany: 30-08-2006, 13:38
|
|
|
Heh Ciapek chyba zdawałes sobie sprawe z tego ze nie masz szans ? Jeszcze w takiej tematyce to wogole.. (nie traktuj tego powaznie, Twoj scenariusz też jest... ciekawy)
Co do Rx'a.. no wiec tak szefie:
Fabuła bardzo ciekawa, szczegółowo opisane i trzyma sie kupy. Oto chodziło.
Ale..
Nie podobał mi sie zbytnio motyw miłosny (?) na koncu.. i ogolnie IMO koncowka moglaby byc inna, lepsza.
Po drugie akcja zbyt szybka przeszla do laboratorium. Powinno być conajmniej jeszcze 2 misje zwiazane ze zbieraniem sie do kupy po nagłym ataku. No... moze przesadzilem.. jedna wystarczy. |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
33795 Prestiż
|
Wysłany: 30-08-2006, 14:03
|
|
|
Hah! Pierwsza osoba narzeka na końcówkę. Jest skonstruowany w pewien sposób: możesz usunąć ten tandetny dialog i rozjaśnianie/ zaciemnianie ekranu obok, a reszta będzie nadal spójna
| Cytat: | | Następuje misja w podniszczonym mieście Enilemit. (...) Dookoła są porozrzucane, przypalone kokony (...). Po kilku chwilach otwierają się i wychodzą z nich Wojownicy. Po pokonaniu wszystkich przeciwników (...) |
Nigdzie nie napisałam, ile pokonanie wszystkich będzie trwać. To zależy tylko od projektanta poziomów, bo można zrobić np. labirynt z budowli. Chociaż i tak nie byłoby to dłużej niż kilka minut... można jeszcze zrobić etap z biegiem do garażu pod ostrzałem |
|
|
|
 |
Lukas
Plutonowy

Główny edytor: 
942 Prestiż
|
Wysłany: 30-08-2006, 14:28
|
|
|
fakt faktem, scenario RomanXa wygrywa bezkompromisowo, nawet porównania nie ma, ale Ciapek miał chyba świadomośc takeigo obrotu sprawy, jak swoją pracę oddawał
Panowie, proszę bez takich, Bedziu, pokazujesz po raz kolejnym jakim n00bem jesteś w taki beznadziejny sposób jadąc po Ciapku. Ciasto, Ty też od Bedzie nie odstajesz, nie sądzicie, że nieco za ostro?
Ciapek, najwyraźniej zabrakło Ci weny, nie martw się, w przyszłości pokażesz an co Cię stać |
|
 |
kuber24
Plutonowy

616 Prestiż
|
Wysłany: 30-08-2006, 17:28
|
|
|
Ciapek, ale pokręcony scenariusz, ale mnie się podobał |
|
 |
ciapek
Sierżant

1663 Prestiż
|
Wysłany: 31-08-2006, 10:43
|
|
|
Do Bedzia
| Bedziu napisał/a: | | Ciapek nie wiedział z kim zadziera |
I tu się mylisz! Jaki sens miałby pojedynek między dwoma słabymi w pisaniu scenariuszy? Jeśli niemasz poczucia humoru to tego niepojmiesz. Wybrałem RomanXa, bo jest bardzo dobry (moim zdaniem najlepszy na PSK) w tej dziedzinie. Pomyślałem, że fajnie byłoby się zmieżyć. Zawsze trzeba mieć nadzieję
O moim tworze:
Gdy coś piszę to zawsze z humorem i w tym stylu. Jeśli ktoś niema poczycia humoru to tego nie zrozumie. Coś tego stylu piszę właśnie na Bitwą Artystyczną NB. |
|
|
|
 |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
13819 Prestiż
|
Wysłany: 31-08-2006, 18:22
|
|
|
| Oddałem głos na RX! Wybór dość łatwy, bo fabuła o wiele ciekawsza, ale nie jest tak źle jak pisze Bedziu. Mnie dobijały w niej te powtórzenia, po prostu nudne to się robi, gdy znowu czytam: "Drewniane młotki do wbijania kołków..." lub 2 razy " Jest rok 3000. Planeta Ziemia nie istnieje..." :neutral: |
|
|
|
 |
Fred
Bohater

Główny edytor: 
3404 Prestiż
|
Wysłany: 03-09-2006, 12:13
|
|