NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Minty
18-09-2006, 20:08
[Zręcznościówka] Tankwars

warto czekać?
tak
79%
 79%  [ 19 ]
nie
20%
 20%  [ 5 ]
Głosowań: 24
Wszystkich Głosów: 24

Autor Wiadomość
morty 
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
Wysłany: 04-09-2006, 11:38   

Zmieniłem z pewnych względów nazwę gry na Tankwars. Z perspektywy języka polskiego Tankill podobało mi się bardziej, ale dwie rzeczy zaważyły, że nie mogę gry wydać pod taką nazwą. Anyway, zaktualizowałem cztery dostępne screeny - proszę o look do pierwszego posta w temacie.

copperdragon 
Bohater
Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: GameMaker
Pojedynki: tak

55382 Prestiż
Wysłany: 04-09-2006, 12:44   

No cóż, muszę przyznać, że gra zapowiada się bardzo ciekawe, ale widząc betę (którą pobrałem wcześniej) sądzę, że należałoby trochę zwiększyć dynamikę rozgrywki. :P Tak, wiem, że czołgi z reguły są powolne, ale... no cóż... szczegóły. :P
Edytor też niezły (przy czym wiem mniej więcej, jak coś takiego zrobić, nie na darmo jest się GMowcem), muszę przyznać, że daje prawie tyle możliwości, co sama gra (prawie = boss + wyniki, przynajmniej tak na razie wynika :P ).
Ogółem zapowiada się bardzo fajna gra.
Ps. Gdy wziąłem wzmocenienie obrony bazy, nagle przeciwnicy mi się rozdwoili, FPS gwałtownie spadł i potem utrzymał się na tym dość niskim poziomie. Wiesz, czym to może być spowodowane?
Ps2. W stanie prac powinieneś usunąć lub zmienić końcowy dopisek, bo tam nie ma co pobierać. :P

morty 
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
Wysłany: 04-09-2006, 12:52   

copperdragon napisał/a:
Ps. Gdy wziąłem wzmocenienie obrony bazy, nagle przeciwnicy mi się rozdwoili, FPS gwałtownie spadł i potem utrzymał się na tym dość niskim poziomie. Wiesz, czym to może być spowodowane?

U mnie nie stwierdziłem takiego zachowania. Wzięcie obrony nie ingeruje w przeciwników ani nie pobiera żadnej z ich wartości, liczby etc. Więc nie wiem czemu tak się stało :)

A co do tej dynamiki rozgrywki - zwiększyłem prędkość pocisków, i w obecnej chwili na tyle mogę sobie pozwolić. Zwiększenie prędkości czołgów spowoduje, że zmaleje względna wartość bonusu przyspieszenia - a bonusy są po to żeby motywować do ich niestracenia :)

Jaklub 
Plutonowy

4571 Prestiż
Wysłany: 04-09-2006, 16:58   

Gra jest niezła, ale już jest gra o takim tytule, także w GM. :doubt:
7/10

Andy 
Sierżant

Główny edytor: MMF2
Drugi edytor: TGF

6475 Prestiż
Wysłany: 04-09-2006, 17:32   

Gierka bardzo fajna. Warto czekać ja też czekam ;)

Lukas 
Plutonowy

Główny edytor: TGF

942 Prestiż
Wysłany: 04-09-2006, 20:45   

Gierka bardzo fajna, podobają mi się przeważnie remake'i, powodzenia przy tworzeniu :)

ricardinho 
Sierżant

Główny edytor: MMF

674 Prestiż
Wysłany: 04-09-2006, 20:56   

Morty Frikik to moim zdaniem najbardziej grywalna klikowa gierka... Jestes bardzo dobry w klikach ale w gmie troche gorzej ci idzie. Jakoś tak nudnawo ale wiem ze graelm w wersje beta. Powodzenia :badgrin:

morty 
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
Wysłany: 05-09-2006, 18:28   

Feedback w postaci powyższych postów wskazuje mi, że gra wymaga zdecydowanego ulepszenia. Niniejszym przekładam premierę o miesiąc lub dwa, celem dopieszczenia gry (nowe tryby, opcje, poprawki i inne).

Jeśli uda mi się zrealizować plany, wszystko to co grze zostało dotąd zarzucone będzie znaaaacznie poprawione :) Trzymajcie kciuki.

PS1. Aha, nad nazwą gry krąży jakieś fatum i żadna się nie chce za bardzo przyjąć. Nie jest więc powiedziane, że gra zostanie wydana pod obecną nazwą.

PS2. Na razie nie będę publikował wersji beta, grę testuje w gronie osób, które dotychczas mi w tym pomagały, choć przed premierą pojawi się albo wersja RC, albo chociaż trailer :)

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy

33795 Prestiż
Wysłany: 05-09-2006, 19:11   

Tankihilation (Tankihilator), Tanklash, Tank Warriors, Tankombat, Panzerator, Tank-o-War... Stawiam na Tankihilation :) Specjalnie sprawdziłam, Gógiel nic o tym nie wie.

PoW 
Chorąży
Dziękuję, postoję.

24468 Prestiż
Wysłany: 05-09-2006, 23:27   

Problem w tym RX, że te twoje nazwy nie są chwytliwe. Wyobrażasz sobie by komuś chciało się zapamiętać Tankiblabalha? Toż zanim to wpiszemy w google to się pomylimy ze trzy razy... Z takim tytułem gra ta będzie tak popularna jak Waleczne Żuki :P

morty 
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
Wysłany: 06-09-2006, 20:07   

PoW zauważył dokładnie to, o co mi chodzi. Nazwa musi być nie tyle chwytliwa, co łatwa do zapamiętania i krótka, lub dająca się zapisać skrótem. Pierwszym moim pomysłem był Tankit (podobieństwo do Frikika nieprzypadkowe). Jest krótka, łatwa do zapamiętania.... Ale: zbyt kojarzy się z zestawem do opalania :P (ciekawskich odsyłam do słownika - tan oraz kit)

Tasmpol 
Bohater
young god

24606 Prestiż
Wysłany: 06-09-2006, 20:45   

Jeżeli jakieś odwołanie nazwowe ma być do Frikika - no to musi być to po fonetycznemu, czyli coś w stylu Tenkłors (wiem, głupio brzmi) :P Tenkbatl, nie wiem, może jakieś Pif-Paf. :D

morty 
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
Wysłany: 07-09-2006, 09:57   

Chodziło o zbieżność fonetyczną nazw Frikik i Tankit, no ale to mało istotne.

Bardziej istotne są konkrety odnośnie pełnej wersji gry. Na 100% będą cztery tryby rozgrywki (nazwy podam po angielsku, bo tak mam je w grze zrobione, a jak je przetłumaczyć gładko na polski pomyślę później): Solo game, Cooperation, Deathmatch i Hold the Flag. W pierwszych dwóch można zagrać w plansze wbudowane jak i zewnętrzne. W deathmatchu i Hold the Flag grać można w zewnętrzne, wbudowane które już przeszliśmy w trybie solo lub cooperation, oraz specjalne, dedykowane dla tych trybów.

Gotowa jest także zmiana koloru czołgów - można wybrać swój kolor spośród ośmiu dostępnych kolorów, a są to: zielony, złoty, czerwony, niebieski, różowy, fioletowy, żólty i morski. Menu pod względem układu i sposobu nawigacji ulegnie przeobrażeniom, żeby pomieścić nowe opcje i nowe tryby.

Jak długo zatem czekać? Pytanie to trudne, ale szacuję, że premiera gry odbędzie się pod koniec października 2006.

UPDATE

Gra jest ukończona w 99%. Zostało do zrobienia ok. 20 etapów + strona www.

Wniosek: Premiera odbędzie się na początku przyszłego tygodnia. Nie chcę już tego bardzo przeciągać, tym bardziej że mam pomysł na kolejną grę, i potrzebujędużo czasu żeby przeprowadzić testy i symulacje czy w ogole opłaca się to robić.

Wirtualność 
Bohater

Pojedynki: być może

18050 Prestiż
Wysłany: 17-09-2006, 18:48   

Jeżeli jeszcze myślisz nad tytułem, to może Tanks Fire (skrót TF, pierwsza litera drugiego słowa to F, czyli pierwsza litera słowa "Frikik"). :D

morty 
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
Wysłany: 17-09-2006, 23:39   

Tytuł Tankwars jest ostateczny. Premiera jutro :D

GRA UKOŃCZONA - KLIKNIJ TUTAJ

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi