Zamknięty przez: Minty 18-09-2006, 20:08 |
[Zręcznościówka] Tankwars |
| warto czekać? |
| tak |
|
79% |
[ 19 ] |
| nie |
|
20% |
[ 5 ] |
|
| Głosowań: 24 |
| Wszystkich Głosów: 24 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
morty
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
|
Wysłany: 04-09-2006, 11:38
|
|
|
| Zmieniłem z pewnych względów nazwę gry na Tankwars. Z perspektywy języka polskiego Tankill podobało mi się bardziej, ale dwie rzeczy zaważyły, że nie mogę gry wydać pod taką nazwą. Anyway, zaktualizowałem cztery dostępne screeny - proszę o look do pierwszego posta w temacie. |
_________________ http://gmapsapi.com - Poznaj Google Maps API |
|
|
|
 |
copperdragon
Bohater Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
55382 Prestiż
|
Wysłany: 04-09-2006, 12:44
|
|
|
No cóż, muszę przyznać, że gra zapowiada się bardzo ciekawe, ale widząc betę (którą pobrałem wcześniej) sądzę, że należałoby trochę zwiększyć dynamikę rozgrywki. Tak, wiem, że czołgi z reguły są powolne, ale... no cóż... szczegóły.
Edytor też niezły (przy czym wiem mniej więcej, jak coś takiego zrobić, nie na darmo jest się GMowcem), muszę przyznać, że daje prawie tyle możliwości, co sama gra (prawie = boss + wyniki, przynajmniej tak na razie wynika ).
Ogółem zapowiada się bardzo fajna gra.
Ps. Gdy wziąłem wzmocenienie obrony bazy, nagle przeciwnicy mi się rozdwoili, FPS gwałtownie spadł i potem utrzymał się na tym dość niskim poziomie. Wiesz, czym to może być spowodowane?
Ps2. W stanie prac powinieneś usunąć lub zmienić końcowy dopisek, bo tam nie ma co pobierać. |
|
|
|
 |
morty
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
|
Wysłany: 04-09-2006, 12:52
|
|
|
| copperdragon napisał/a: | | Ps. Gdy wziąłem wzmocenienie obrony bazy, nagle przeciwnicy mi się rozdwoili, FPS gwałtownie spadł i potem utrzymał się na tym dość niskim poziomie. Wiesz, czym to może być spowodowane? |
U mnie nie stwierdziłem takiego zachowania. Wzięcie obrony nie ingeruje w przeciwników ani nie pobiera żadnej z ich wartości, liczby etc. Więc nie wiem czemu tak się stało
A co do tej dynamiki rozgrywki - zwiększyłem prędkość pocisków, i w obecnej chwili na tyle mogę sobie pozwolić. Zwiększenie prędkości czołgów spowoduje, że zmaleje względna wartość bonusu przyspieszenia - a bonusy są po to żeby motywować do ich niestracenia |
|
|
|
 |
Jaklub
Plutonowy

4571 Prestiż
|
Wysłany: 04-09-2006, 16:58
|
|
|
Gra jest niezła, ale już jest gra o takim tytule, także w GM. :doubt:
7/10 |
|
|
|
 |
Andy
Sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
6475 Prestiż
|
Wysłany: 04-09-2006, 17:32
|
|
|
Gierka bardzo fajna. Warto czekać ja też czekam |
|
|
|
 |
Lukas
Plutonowy

Główny edytor: 
942 Prestiż
|
Wysłany: 04-09-2006, 20:45
|
|
|
Gierka bardzo fajna, podobają mi się przeważnie remake'i, powodzenia przy tworzeniu |
|
 |
ricardinho
Sierżant

Główny edytor: 
674 Prestiż
|
Wysłany: 04-09-2006, 20:56
|
|
|
| Morty Frikik to moim zdaniem najbardziej grywalna klikowa gierka... Jestes bardzo dobry w klikach ale w gmie troche gorzej ci idzie. Jakoś tak nudnawo ale wiem ze graelm w wersje beta. Powodzenia :badgrin: |
_________________ http://ligasoldat.xn.pl/
 |
|
|
|
 |
morty
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
|
Wysłany: 05-09-2006, 18:28
|
|
|
Feedback w postaci powyższych postów wskazuje mi, że gra wymaga zdecydowanego ulepszenia. Niniejszym przekładam premierę o miesiąc lub dwa, celem dopieszczenia gry (nowe tryby, opcje, poprawki i inne).
Jeśli uda mi się zrealizować plany, wszystko to co grze zostało dotąd zarzucone będzie znaaaacznie poprawione Trzymajcie kciuki.
PS1. Aha, nad nazwą gry krąży jakieś fatum i żadna się nie chce za bardzo przyjąć. Nie jest więc powiedziane, że gra zostanie wydana pod obecną nazwą.
PS2. Na razie nie będę publikował wersji beta, grę testuje w gronie osób, które dotychczas mi w tym pomagały, choć przed premierą pojawi się albo wersja RC, albo chociaż trailer |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 05-09-2006, 19:11
|
|
|
Tankihilation (Tankihilator), Tanklash, Tank Warriors, Tankombat, Panzerator, Tank-o-War... Stawiam na Tankihilation Specjalnie sprawdziłam, Gógiel nic o tym nie wie. |
|
|
|
 |
PoW
Chorąży Dziękuję, postoję.

Główny edytor: 
24468 Prestiż
|
Wysłany: 05-09-2006, 23:27
|
|
|
Problem w tym RX, że te twoje nazwy nie są chwytliwe. Wyobrażasz sobie by komuś chciało się zapamiętać Tankiblabalha? Toż zanim to wpiszemy w google to się pomylimy ze trzy razy... Z takim tytułem gra ta będzie tak popularna jak Waleczne Żuki |
_________________ Mówię po polsku, bo myślę po polsku.
Choć nie zawsze. |
|
|
|
 |
morty
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
|
Wysłany: 06-09-2006, 20:07
|
|
|
PoW zauważył dokładnie to, o co mi chodzi. Nazwa musi być nie tyle chwytliwa, co łatwa do zapamiętania i krótka, lub dająca się zapisać skrótem. Pierwszym moim pomysłem był Tankit (podobieństwo do Frikika nieprzypadkowe). Jest krótka, łatwa do zapamiętania.... Ale: zbyt kojarzy się z zestawem do opalania (ciekawskich odsyłam do słownika - tan oraz kit) |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 06-09-2006, 20:45
|
|
|
Jeżeli jakieś odwołanie nazwowe ma być do Frikika - no to musi być to po fonetycznemu, czyli coś w stylu Tenkłors (wiem, głupio brzmi) Tenkbatl, nie wiem, może jakieś Pif-Paf. |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
morty
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
|
Wysłany: 07-09-2006, 09:57
|
|
|
Chodziło o zbieżność fonetyczną nazw Frikik i Tankit, no ale to mało istotne.
Bardziej istotne są konkrety odnośnie pełnej wersji gry. Na 100% będą cztery tryby rozgrywki (nazwy podam po angielsku, bo tak mam je w grze zrobione, a jak je przetłumaczyć gładko na polski pomyślę później): Solo game, Cooperation, Deathmatch i Hold the Flag. W pierwszych dwóch można zagrać w plansze wbudowane jak i zewnętrzne. W deathmatchu i Hold the Flag grać można w zewnętrzne, wbudowane które już przeszliśmy w trybie solo lub cooperation, oraz specjalne, dedykowane dla tych trybów.
Gotowa jest także zmiana koloru czołgów - można wybrać swój kolor spośród ośmiu dostępnych kolorów, a są to: zielony, złoty, czerwony, niebieski, różowy, fioletowy, żólty i morski. Menu pod względem układu i sposobu nawigacji ulegnie przeobrażeniom, żeby pomieścić nowe opcje i nowe tryby.
Jak długo zatem czekać? Pytanie to trudne, ale szacuję, że premiera gry odbędzie się pod koniec października 2006.
UPDATE
Gra jest ukończona w 99%. Zostało do zrobienia ok. 20 etapów + strona www.
Wniosek: Premiera odbędzie się na początku przyszłego tygodnia. Nie chcę już tego bardzo przeciągać, tym bardziej że mam pomysł na kolejną grę, i potrzebujędużo czasu żeby przeprowadzić testy i symulacje czy w ogole opłaca się to robić. |
|
|
|
 |
Wirtualność
Bohater

Główny edytor: 
Pojedynki: być może
18050 Prestiż
|
Wysłany: 17-09-2006, 18:48
|
|
|
Jeżeli jeszcze myślisz nad tytułem, to może Tanks Fire (skrót TF, pierwsza litera drugiego słowa to F, czyli pierwsza litera słowa "Frikik"). |
|
|
|
 |
morty
Młodszy chorąży

6521 Prestiż
|
|
|
|
 |