Opis:
Ostatnio dręczy mnie pewien pomysł i chcę go zrealizować. Ma być to gra zręcznościowa, ze światem w szczegółach z klasyków filmowych. Gracz jako bohater ma stawić czoło np. gangowi albo innemu typu zagrożenia w pikselowym świecie. Gracz do wyboru będzie miał postaci przypominających tych ze starych filmów akcji. Gra umożliwi graczowi szybką i dynamiczną akcję i rozwój swojej postaci wedle jego uznania. Bronie będą ważnym aspektem gry i też będą odzwierciedlały dobrze zapamiętane przez nas klasyczne giwery albo blaszki z filmów o których nie da się zapomnieć.
Spoiler:
Jako hołd dla klasycznych filmów, gra będzie zawierała subtelnie nawiązujące do nich materiały, gdzie może pojawić się postać, broń, lokacja albo historia z jakiegoś filmu.
Grafika ma być pikselowa, ale nie kwadratowa i symetryczna. Gra ma wyglądać jak najlepiej w najmniejszej rozdzielczości grafiki.
Gra ma polegać na szybkiej, dynamicznej rozgrywce. Będzie możliwość zmiany cech bohatera, broni którą zbierze, rozwijania postaci, broni i innych rzeczy prowadzących do bonusów.
Tło fabuły ma się wiązać z wybraną postacią. Niektórzy zabijają dla pieniędzy, niektórzy dla zemsty inni dla zabawy albo inni dla władzy lub z przymusu. Gracz ma odegrać rolę bohatera, który ma swoje cechy specjalne i swój własny charatker.
Główny edytor:
Drugi edytor: Pomógł: 82 razy Posty: 1731
37283 Prestiż
Wysłany: 20-08-2015, 09:11
Co znaczy, ze grafika będzie pikselowa, a nie kwadratowa?
Na razie ciężko po tym demie coś powiedzieć poza tym, że ciężko się skacze do góry i mam wrażenie, że kałach strzela trochę za wolno...
Główny edytor:
Pojedynki: być może Pomógł: 1 raz Posty: 206
22306 Prestiż
Wysłany: 20-08-2015, 13:41
Niektóre gry robią kwadratowe głowy, prostokątne ciała itp. My chcemy zrobić grafiki w większych rozdzielczościach i postarać się, żeby nie były figurami geometrycznymi.
Co do błędu w ankiecie, jak mogę edytować odpowiedź?
_________________ Communities so toxic i forgot to take my hazmat gear off.
Główny edytor:
22306 Prestiż
Wysłany: 01-10-2015, 23:30
Pewnie będzie brzmiało banalnie... Szkoła, brak czasu itp.. Nie porzucam projektu, dam narazie silnik drugiej osobie, która mi pomoże w paru rzeczach. Będzie update za pare dni.
Główny edytor:
Drugi edytor: Pomógł: 8 razy Posty: 864
8594 Prestiż
Wysłany: 03-10-2015, 15:15
Opisałbym wrażenia ze strzelania... Gdybym wiedział, jak się strzela. Sprawdziłem chyba wszystkie możliwe klawisze i żadnym nie da się podnieść broni.
Piszesz, że gra będzie dynamiczna, ale jak na razie wydaje się być dość powolna. Choć te swobodnie latające ręce wyglądają dość ciekawie.
Trudno coś więcej napisać, silnik wygląda nieźle, ale nie bardzo sobie wyobrażam go jako dynamiczną strzelaninę.
Główny edytor:
22306 Prestiż
Wysłany: 06-10-2015, 19:25
lpm na broni - podnosisz.
[ Dodano: 04-11-2015, 13:54 ]
Wiadomość z ostatniej ręki - Potrzebuję grafików i muzyków!
Grafika - Pixelart, postacie, teren otoczenia itp.
Muzyka - Szybka, skoczna, dynamiczna, utrzymująca rytm, filmowy klimat i dynamiczny styl gry.
Chcę przejść przez greenlighta, do tego potrzebuję ładnej prezentacji. Silnik jest, ale nie jest oprawiony.
(i proszę o przeniesienie do zapowiedzi)
Kerov [Usunięty]
0 Prestiż
Wysłany: 07-11-2015, 10:26
Kiedy ta gra zostanie wybrana do dystrybucji dzięki Greenlight oraz będzię już dostępna na Steam, to ile tak z grubsza będzie kosztować i czy będzie tryb wieloosobowy (DeathMatch, Team DeathMath)?
Główny edytor:
22306 Prestiż
Wysłany: 07-11-2015, 22:46
Kerov, gra która nie jest na piratach, nie jest warta grania .
Multiplayer to daleka przyszłość, pierwszo trzeba dokończyć jedynkę, ale kiedy będzie możliwość, rozgrywka multiplayer była by dodatkiem i polegała na zwyczajnym dmie między graczami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum