|
Megaclite |
| Autor |
Wiadomość |
Ishimura
Chorąży

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: nie
4531 Prestiż
|
Wysłany: 16-10-2015, 14:00 Megaclite
|
|
|
Tytuł: Megaclite
Gatunek: Platformowa
Autor: Ishimura
Grafika: Ishimura
Dźwięk: Ishimura (jakiś tam syntezator przeglądarkowy)
Muzyka: w sumie nie ma
Opis:
Jesteś kosmicznym poszukiwaczem skarbów, trafiasz na ślad niespotykanie potężnego źródła energi, którym jest krzyształ Ununqadium. Ślady prowadzą cię na jeden z księżyców Saturna, Megaclite. Wszystko na tej planecie chce cię zabić. Twoim jedynym zadaniem jest znalezienie kryształu.
Narazie apka ma jeden przykładowy poziom. Chciałbym rozbudować grę o nowe stwory, jakieś przejścia, drzwi, ruchome platformy, schody, może nawet jakieś bossy.
Zrzuty ekranu:
Download:
http://speedy.sh/7xtEk/Megaclite.exe |
|
|
|
 |
duur
Starszy sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
19 Prestiż
|
Wysłany: 18-10-2015, 12:30
|
|
|
kawał dobrej, porządnej roboty... aż dziw, że nikt tu nie pisze. ciekawa paleta kolorów, fajne animacje, stworki, niespotykany dodatek do skoku wydobywany jednorazowo z "nafaszerowanej skały" (malutki bug: jak ginę bezpośrednio w trakcie trwania animacji "wzmocnienia", to pozostaje obiekt nakładki gdy już bohatera sprite dawno nie ukazuje się oczom) ///// gra trudna, zacięcie próbowałem przechodzić od masztu do masztu... ale już poległem na czterech zawieszonych brickach, nad którymi kolce... część daje się przejść jakby z biegu.. ale w ostatnią spadam. zawsze. więc na tym zakończyłem podbój, daleko jeszcze?
ta łapka kikut mogłaby być nieco dłuższa, zgięta w łokciu i kołysać się... bo reszta animacji istoty głównej naprawdę miła oku. to robokot? :--D
trzymam kciuki, naprawdę niespotykana, osobista i porządna produkcja w drodze. skończ!!! |
|
|
|
 |
kamiledi15
Kapitan

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
8594 Prestiż
|
Wysłany: 21-10-2015, 19:32
|
|
|
Muzyka mi się nie podoba, ale to kwestia gustu, więc się nie czepiam. Jest parę ciekawych pomysłów - wspomniane przez deera wzmocnienie skoku, które zbiera się wcześniej ze świecącej skały, albo zmienne kolory Beholderów, zależne od tego, ile im zostało energii. Co by się przydało poprawić - kolor glutów trwa bardzo długo, zanim się zmieni i potem zmienia się nagle bez żadnego ostrzeżenia - mogłyby na przykład zamigać sekundę przed zmianą. Kolizje z kolcami są trochę niedopracowane, bo wystarczy ich dotknąć nawet bokiem, żeby zginąć, co wygląda dość głupio. Wiem, że ma być trudno, ale skoro tak, to może dodaj też kolce od boku? Wyglądałoby lepiej.
Oprócz tego - zwykła platformówka, ale dzięki tym dwóm pomysłom nieco się wyróżnia na plus. |
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 |
|
|
|
 |
Rexu
Bohater

Główny edytor: 
Pojedynki: być może
22306 Prestiż
|
Wysłany: 22-10-2015, 14:50
|
|
|
"Megacl*t"
A o grze to: Magicite z gorszą grafiką. Linkin Park w menu z dzwoneczkami #partyhard. WAIT - nawet nie tylko w menu, w grze nadal leci to samo. Grafika jest ok, fajna oprócz wyglądu postaci i kwadraciaków w platformach. Te odłamki jak się zabije potwora są satysfakcjonujące.
Zmień hosting na dropbox/google drive/onebox i zmień nazwę gry, albo taką zostaw (kontrowersja = popularność) |
_________________ Communities so toxic i forgot to take my hazmat gear off. |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 22-10-2015, 16:01
|
|
|
| Mi tam akurat muzyka nie pasuje, ale bardziej ze względu na stylistyke pozostałych odgłosów w grze. Skoro wszystkie dźwięki brzmią jakby pochodziły z pegazusa, czy innego atari, to dlaczego muzyka nagle jest w jakosci godnej współczesnej gry? |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 22-10-2015, 17:11
|
|
|
| jarlfenrir napisał/a: | | Skoro wszystkie dźwięki brzmią jakby pochodziły z pegazusa, czy innego atari, to dlaczego muzyka nagle jest w jakosci godnej współczesnej gry? |
Żeby ci uszy nie zwiędły.
oraz
Bo to nie jest gra na pegazusa. |
|
 |
Ishimura
Chorąży

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
4531 Prestiż
|
Wysłany: 24-10-2015, 11:44
|
|
|
Siemka, mam pomysł aby dodać ograniczenie strzelania w postaci paska, który oznacza "przegrzanie" się sprzętu i uniemożliwienie strzelania.
Czyli np. nasz pasek ma 100 i za każdy strzał dodaje nam do niego 20. Jak mamy = 80 to nie mozemy strzelac. Pasek na sekundę opada np o 10. Czyli np na pustym pasku możemy szybko strzelić 6-7 razy, a wolno ile chcemy. |
|
|
|
 |
duur
Starszy sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
19 Prestiż
|
Wysłany: 24-10-2015, 22:08
|
|
|
| przechodziłem grę bez użycia strzału... praktycznie w tym układzie plansz nieprzydatny. |
|
|
|
 |
Ishimura
Chorąży

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
4531 Prestiż
|
Wysłany: 25-10-2015, 11:00
|
|
|
| Pierwszy poziom jest dość prosty i faktycznie, jeśli się ktoś uprze to może przejść bez strzelania. Strzelanie będzie także służyć do np. niszczenia bloków żeby zrobić przejście. |
|
|
|
 |
|
|