|
|
|
|
[Wyniki Bitwy NB] 1 |
| Kto twoim zdaniem najlepiej wykonał pracę na Bitwę? |
| Crazy Corkin |
|
26% |
[ 4 ] |
| Pepe9donkey |
|
53% |
[ 8 ] |
| MrKnife |
|
20% |
[ 3 ] |
| Michał |
|
0% |
[ 0 ] |
| Michu |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 15 |
| Wszystkich Głosów: 15 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
33795 Prestiż
|
Wysłany: 03-11-2005, 20:53 [Wyniki Bitwy NB] 1
|
|
|
Oto oficjalne wyniki Pierwszej Bitwy NukeBoards!
1. miejsce: Crazy Corkin (Wojna)
2. miejsce: Pepe9donkey (Ojoj)
3. miejsce: MrKnife (WWI: War in the Air)
Poza podium:
4. miejsce: Michał (Invalid Command)
5. miejsce: Michu (The Machinegunner)
Poniżej minirecenzje prac i ich oceny (skala 0-10):
Wojna (Crazy Corkin):
Zręcznościówka w stylu retro przypominająca side-scroller - totalny oldskul Lecąc za sterami dowódczego śmigłowca walczymy przeciwko armii IV Rzeszy. Poza standardowym uzbrojeniem jest możliwość wezwania wsparcia lotniczego. Ciekawa technicznie gierka, której grywalność może przyciągnąć na nieco dłużej.
Gatunek: zręcznościówka
OCENA: 9/10
Ojoj (Pepe9donkey):
Dosyć trudna i mocno zabugowana* platformówka, w której walczymy na wojnie przeciwko Wielkiemu Imperatorowi Pikusiowi jako niesforny żołnierz, który mieści się we własnym hełmie. Gra jest całkiem ładna, w tle przygrywa muzyczka... niestety dźwięk jest bardzo cichy, więc prawie go nie słychać
Gatunek: platformówka
OCENA: 8/10
WWI: War in the Air (MrKnife):
Pseudo-trójwymiarowa strzelanka, w której jako pierwszowojenny pilot zasiadamy za drążkiem płatowca. Na początku sterowanie wydaje się dziwne, ale łatwo można zauważyć, że w zwykłych symulatorach lotu kontrolki są podobne. Oprawa nie jest zła, grywalność również jest w porządku, co plasuje grę na 3-im miejscu.
Gatunek: symulator
OCENA: 7/10
Invalid Command (Michał):
Jako bezimienny żołnierz ponownie musimy stawić czoła hordom wrednych wrogów, przedzierając się przez kilka etapów, w tym jeden, wieloczęściowy, pojedynek z bossem. Grafika jest dosyć skąpa, sterowanie jest mocno ograniczone, AI wrogów minimalne. Mimo wszystko gra się całkiem przyjemnie, a oprawa audio również jest znośna
Gatunek: strzelanka survival
OCENA: 6/10
The Machinegunner (Michu):
Prosta, uboga w multimedia gierka o człowieku "ostatniej szansy", w którego wciela się oczywiście gracz. Siedząc w bunkrze z ciężkim, stacjonarnym karabinem walczymy z napierającymi wojskami wroga. Sterowanie klawiaturą sprawia, że trzeba planować ostrzał z wyprzedzeniem, aby wolny obrót karabinu (działka?) nie spowodował przejścia wrogich wojsk. W grze występują trzy rodzaje wrogów, jednak mechanizm rozgrywki jest zbyt prosty.
Gatunek: strzelanka survival
OCENA: 4/10
*Błędy krytyczne gier:
Ojoj (Pepe9donkey) - Na niektórych konfiguracjach pojawia się problem z odtwarzaniem dźwięku w misjach (gra się zawiesza), rozwiązaniem jest zrobienie wszystkich akcji DMC2 jeszcze raz. |
|
|
|
 |
Michu
Plutonowy :o

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
2083 Prestiż
|
Wysłany: 03-11-2005, 21:27
|
|
|
Wiedziałem że bede miał ostatnie miejsce Zrobiłem gre pierwszy,cóż mogłem ją troche udoskonalić jescze miałem tyle czasu ale w końcu mi sie nie chciało Może następna bitwa mi sie poszczęsci |
|
 |
pepe9donkey
Bohater Strup Parzyłapa

Główny edytor: 
18099 Prestiż
|
Wysłany: 03-11-2005, 21:35
|
|
|
| Gierka Mr Knife'a jest po prostu genialna... Mam pytanie... na tym samym enginie opierasz ISIS? |
_________________ \,,/, (o_O) ,\,,/ |
|
|
|
 |
Aethera
Bohaterka

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
10120 Prestiż
|
Wysłany: 03-11-2005, 21:52
|
|
|
| Co moge powiedzieć... Gierka pepe mi się spodobała więc na nią zagłosowałem chociaż miałem dylemat bo gierka Knife'a też mimo wszystko jest grą na poziomie. |
_________________ Aka : Wolf / Crazy / Natie / Fallen Angel / Alicja / Mrs Evil |
|
|
|
 |
Mr Knife
Bohater

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
13819 Prestiż
|
Wysłany: 03-11-2005, 21:53
|
|
|
No nareszcie mam czas, aby na spokojnie zajrzeć na NB. O są już wyniki bitwy ( czerwony rzucający się napis powiada. Nie zwlekając sprawdzam na które miejsce tym razem mnie zarzuciło. Co widzę... hehe znowu trzecie miejsce, tylko tym razem nie było 3 uczestników ( robie postępy ). To był jednak dobry ruch obcinając połowę planów i ukończenie chociaż 50% gry. Opłacało się A World War 1: War in the Air wróce niebawem, na spokojnie dokończe sobie tą gierkę, bez limitów itp., zrobie najpierw mały projekcik i już biore się do pracy by z wersji 0.6 zrobić 1.0 A jeszcze głosowanie zostało hmm... trudny wybór, ale powrót do przeszłości, klimat i moja słabość do Apache wygrają.
Co do pytania o ISIS, odpowiadam NIE, NIE i jeszcze raz NIE. Nie przyrównujcie tych dwóch gier. Ten silnik jest jednopoziomowy, brakuje odświeżania ( przez co walczymy tylko z jednym wrogiem naraz - nie zmieściłem się w czasie i limicie zdarzeń ), proste AI, multi dla dwóch osób... W ISIS przed wirusem miałem już ponad 300 zdarzeń silnika, a zaczynałem dopiero inteligencje robić i te wszystkie elementy kokpitu. Do tego dochodzi jeszcze misja, gdzieś około 100 zdarzeń, aby to wszystko zagrać i inteligencja nawigatorki, gdzieś tyle samo zdarzeń. Jak widać nie należy porównywać tych dwóch projektów, nawet silniki są zupełnie inne i różnica między zręcznościowym symulatorem, a symulatorem jest przecież dość duża. |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 03-11-2005, 23:35
|
|
|
No to mnie zaskoczyłeś, z początku nie wierzyłem, że osiągniesz taki poziom tworząc MECH`a, zobaczyłem WWI:WiA i się zdziwiłem, naprawdę, było świetnie zrobione. I jeszcze mówisz, że ISIS będzie jeszcze bardziej zaawansowane? No, to zasługujesz na rangę Innowator, rozszerzasz horyzonty klikowe Cieszę się, że w klikach można tworzyć pseudo 3D. Poza tym ten tryb multiplayer przez Internet. No cudo
Ojoj... Spodobała mi się gra, dużo humoru, świetna grafika. A silnik platformowy? Hmm... czy to nie jest ten wbudowany w TGF z usuniętym przyspieszeniem? Bo w built - in`ie jest że jak stoisz przy ścianie, podskoczysz i klikniesz strzałkę w kierunku ściany to nawet jak przeskoczysz ścianę to wciąż będziesz leciał w górę, nie w bok, nad ścianą. To typowy bug z wbudowanego, więc nie wiem, czy masz własny.
Gra Corkina także mi się spodobała - miała swój klimat, fajnie się grało itp. Ale gra była za krótka i za łatwa - lecisz, omijasz helikopterki, rozwalasz bazę i po minucie masz grę z głowy Ale tak to reszta ok.
To była dobra batalia jak na pierwszą na stosunkowo młodym forum. Mam nadzieję, że postęp będzie jednostatjnie przyspieszony i następna batalia będzie jeszcze lepsza |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
Aethera
Bohaterka

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
10120 Prestiż
|
Wysłany: 03-11-2005, 23:48
|
|
|
| Tasmpol napisał/a: |
To była dobra batalia jak na pierwszą na stosunkowo młodym forum. Mam nadzieję, że postęp będzie jednostatjnie przyspieszony i następna batalia będzie jeszcze lepsza |
Forum młode ale strona nie, może to powinno być żelazną zasadą? Że tworzy się najpierw strony, konkurencja pada to dorabia się forum?
Również z niecierpliwością czekam na następną batalie |
| Ostatnio zmieniony przez Minty 24-08-2013, 15:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 04-11-2005, 00:09
|
|
|
A ja druga batalia i jak zawsze - czwarte miejsce XD
Dajcie się ucieszyć chłopakowi i przyznajcie mi nagrodę publiczności XD
Głosuję na...
ojoj.... Co teraz?
OJOJ!!! |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Aethera
Bohaterka

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
10120 Prestiż
|
Wysłany: 04-11-2005, 00:21
|
|
|
No to pepe nagrode publiczności ma chyba w kieszeni.... |
_________________ Aka : Wolf / Crazy / Natie / Fallen Angel / Alicja / Mrs Evil |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
33795 Prestiż
|
Wysłany: 08-11-2005, 19:43
|
|
|
Nagrodę Publiczności zdobywa... Pepe9donkey za wielokrotne przebicie xD |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|