|
|
|
|
Bitwa o NukeBoards & Bitwa o EFactory - The Klik Box |
| Autor |
Wiadomość |
K@czor
Kapral

Główny edytor: 
867 Prestiż
|
Wysłany: 13-12-2025, 01:00 Bitwa o NukeBoards & Bitwa o EFactory - The Klik Box
|
|
|
Tytuł: The Klik Box - Pakiet gier 'Bitwa o NukeBoards' i 'Bitwa o EFactory'
Gatunek: Strzelanki/platformówki
Autorzy:
Gry stworzone przez:
WOLF Software
przy współpracy z:
Piotr 'PoW' Pochanke
Aleksander 'Cage' Kowalczyk
Alicja 'Crazy' Piekarczyk
Data wydania:
13.12.2025
Fabuła:
Bitwa o EFactory:
Organizacja Zło atakuje forum EFactory... tylko przypadkowy User #5693 może zapobiec katastrofie.
Bitwa o NukeBoards:
Organizacja Zło ponownie atakuje polską scenę klikową, tym razem obierając za cel forum NukeBoards… User #5693 musi zatem znów ratować sytuację.
Sterowanie:
Bitwa o EFactory:
Kursory - Poruszanie
Control - Strzał
Shift - Skok
1,2,3,4 lub A,Z - Wybór broni
L - Latarka (tylko poziom 3)
Bitwa o NukeBoards:
Kursory - Poruszanie
Control - Strzał
Shift - Skok
1,2,3,4,5,6 lub A,Z - Wybór broni
Z - Atak specjalny (w poziomach Bonusowych)
Opis:
Po 17 latach hibernacji i dwóch niewypałach z "premierą", z czego jedną w styczniu tego roku (PoW, patrze na Ciebie), ostatecznie prezentujemy Wam "Bitwę o NukeBoards", planowaną na 2008, uśpioną, wybudzoną i doprowadzoną do porządku.
Bitwa o NukeBoards to kontynuacja dobrze przyjętej strzelanki Bitwa o EFactory (LINK), stworzonej na cześć forum EFactory, istniejącego w latach 2002-2006. Po zamknięciu EFactory narodził się pomysł stworzenia BoNB dla nowego forum NukeBoards. Premiera planowana była na 2008/2009 jednak z powodu zawirowań w życiach prywatnych autorów projekt został porzucony... aż do tego roku.
Po zebraniu całego oryginalnego zespołu z lat 2006-2008 prace ruszyły pełną parą. Cage postanowił nawet narysować całą grę od nowa.
W międzyczasie odnalazły się także pliki z wersji 1.6 Bitwy o EFactory, więc powstał pomysł wydania obu gier w jednym pakiecie - Finalnej wersji Bitwy o Nukeboards oraz Ostatecznej wersji (1.6) Bitwy o EFactory. Tak zrodziła się idea na "The Klik Box" - pakiet obu gier.
Zrzuty ekranu (BoNB):
Steam Deck:
Bitwa o Nukeboards jest dostosowana do działania na Steam Decku!
Żeby zagrać na Steam Decku należy dodać grę jako 'Non-Steam Game' i ustawieniach gry wybrać Compatibility Tool "GE-Proton9-27" (na tym konkretym ekran jest dobrze skalowany, ale pewnie inne z wersji 9 też będą działać OK). Następnie należy przypisać klawisze do przycisków na Steam Decku wedle uznania. Po uruchomieniu gry trzeba wybrać tryb graficzny 'Full Screen'.
Download:
Pobierz The Klik Box!
I już! Miłego grania!
I pamiętajcie:
Po co niszczyć, skoro można zniszczyć? |
|
|
|
 |
Cage
Plutonowy Popychacz pixeli

Główny edytor: 
2553 Prestiż
|
Wysłany: 13-12-2025, 01:25
|
|
|
Mała rzecz, a cieszy Największą przyjemnością dla mnie było odświeżenie starych kontaktów i przypomnienie jaką frajdą potrafi być praca przy projekcie freeware, nad którym nie ciąży presja i odpowiedzialność - w czasie kiedy akurat bardzo tego potrzebowałem.
Mam nadzieję, że wasza frajdy z gry będzie równie duża jak moja z odkopania starego, skrzypiącego TGFa i zrobienia paru prostych grafik.
| K@czor napisał/a: | | Cage postanowił nawet narysować całą grę od nowa. |
Fake news, dementuję. K@czor lubi nadmiernie chwalić ludzi. Ja tylko poprawiłem parę rzeczy które były trochę brzydsze, niekonsekwentne albo mało pasujące do reszty, ideowo całość oprawy została niezmieniona. Jest to nadal BoNB w tym kształcie w jakim powstawała wtedy, tylko odrobinę ładniejsza - zdecydowanie nie chciałem tu robić zmian w stylu Special Edition Gwiezdnych Wojen.
Miłego grania! |
_________________ Supplice - projekt retro FPS na którym obecnie pracuję:
https://store.steampowered.com/app/1693280/Supplice/ |
|
|
|
 |
PoW
Chorąży Dziękuję, postoję.

Główny edytor: 
24468 Prestiż
|
Wysłany: 15-12-2025, 09:06
|
|
|
Kiedy wysyłałem 16.06.2006 wiadomość z szablonem Usera do BoNB, aby użytkownicy mogli stworzyć własne postacie - myśleliśmy, że to będzie szybka przygoda. Tymczasem tygodnie zamieniły się w miesiące a miesiące w długie lata.
Nie sądziłem, że w końcu się uda |
_________________ Mówię po polsku, bo myślę po polsku.
Choć nie zawsze. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|