NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Bitwa o NukeBoards & Bitwa o EFactory - The Klik Box
Autor Wiadomość
K@czor 
Kapral

Główny edytor: TGF

867 Prestiż
  Wysłany: 13-12-2025, 01:00   Bitwa o NukeBoards & Bitwa o EFactory - The Klik Box

Tytuł: The Klik Box - Pakiet gier 'Bitwa o NukeBoards' i 'Bitwa o EFactory'

Gatunek: Strzelanki/platformówki

Autorzy:

Gry stworzone przez:
WOLF Software

przy współpracy z:
Piotr 'PoW' Pochanke
Aleksander 'Cage' Kowalczyk
Alicja 'Crazy' Piekarczyk

Data wydania:
13.12.2025

Fabuła:
Bitwa o EFactory:
Organizacja Zło atakuje forum EFactory... tylko przypadkowy User #5693 może zapobiec katastrofie.

Bitwa o NukeBoards:
Organizacja Zło ponownie atakuje polską scenę klikową, tym razem obierając za cel forum NukeBoards… User #5693 musi zatem znów ratować sytuację.

Sterowanie:
Bitwa o EFactory:

Kursory - Poruszanie
Control - Strzał
Shift - Skok
1,2,3,4 lub A,Z - Wybór broni
L - Latarka (tylko poziom 3)

Bitwa o NukeBoards:

Kursory - Poruszanie
Control - Strzał
Shift - Skok
1,2,3,4,5,6 lub A,Z - Wybór broni
Z - Atak specjalny (w poziomach Bonusowych)

Opis:
Po 17 latach hibernacji i dwóch niewypałach z "premierą", z czego jedną w styczniu tego roku (PoW, patrze na Ciebie), ostatecznie prezentujemy Wam "Bitwę o NukeBoards", planowaną na 2008, uśpioną, wybudzoną i doprowadzoną do porządku.

Bitwa o NukeBoards to kontynuacja dobrze przyjętej strzelanki Bitwa o EFactory (LINK), stworzonej na cześć forum EFactory, istniejącego w latach 2002-2006. Po zamknięciu EFactory narodził się pomysł stworzenia BoNB dla nowego forum NukeBoards. Premiera planowana była na 2008/2009 jednak z powodu zawirowań w życiach prywatnych autorów projekt został porzucony... aż do tego roku.

Po zebraniu całego oryginalnego zespołu z lat 2006-2008 prace ruszyły pełną parą. Cage postanowił nawet narysować całą grę od nowa.

W międzyczasie odnalazły się także pliki z wersji 1.6 Bitwy o EFactory, więc powstał pomysł wydania obu gier w jednym pakiecie - Finalnej wersji Bitwy o Nukeboards oraz Ostatecznej wersji (1.6) Bitwy o EFactory. Tak zrodziła się idea na "The Klik Box" - pakiet obu gier.

Zrzuty ekranu (BoNB):

Steam Deck:

Bitwa o Nukeboards jest dostosowana do działania na Steam Decku!

Żeby zagrać na Steam Decku należy dodać grę jako 'Non-Steam Game' i ustawieniach gry wybrać Compatibility Tool "GE-Proton9-27" (na tym konkretym ekran jest dobrze skalowany, ale pewnie inne z wersji 9 też będą działać OK). Następnie należy przypisać klawisze do przycisków na Steam Decku wedle uznania. Po uruchomieniu gry trzeba wybrać tryb graficzny 'Full Screen'.

Download:
Pobierz The Klik Box!

I już! Miłego grania!

I pamiętajcie:

Po co niszczyć, skoro można zniszczyć?

Cage 
Plutonowy
Popychacz pixeli

Główny edytor: Inny

2553 Prestiż
Wysłany: 13-12-2025, 01:25   

Mała rzecz, a cieszy ;) Największą przyjemnością dla mnie było odświeżenie starych kontaktów i przypomnienie jaką frajdą potrafi być praca przy projekcie freeware, nad którym nie ciąży presja i odpowiedzialność - w czasie kiedy akurat bardzo tego potrzebowałem.

Mam nadzieję, że wasza frajdy z gry będzie równie duża jak moja z odkopania starego, skrzypiącego TGFa i zrobienia paru prostych grafik. ;)

K@czor napisał/a:
Cage postanowił nawet narysować całą grę od nowa.

Fake news, dementuję. K@czor lubi nadmiernie chwalić ludzi. Ja tylko poprawiłem parę rzeczy które były trochę brzydsze, niekonsekwentne albo mało pasujące do reszty, ideowo całość oprawy została niezmieniona. Jest to nadal BoNB w tym kształcie w jakim powstawała wtedy, tylko odrobinę ładniejsza - zdecydowanie nie chciałem tu robić zmian w stylu Special Edition Gwiezdnych Wojen. ;)

Miłego grania!

PoW 
Chorąży
Dziękuję, postoję.

Główny edytor: MMF2

24468 Prestiż
Wysłany: 15-12-2025, 09:06   

Kiedy wysyłałem 16.06.2006 wiadomość z szablonem Usera do BoNB, aby użytkownicy mogli stworzyć własne postacie - myśleliśmy, że to będzie szybka przygoda. Tymczasem tygodnie zamieniły się w miesiące a miesiące w długie lata.

Nie sądziłem, że w końcu się uda :)

Odpowiedz do tematu