NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Arkanoid XP (brak nazwy)
Autor Wiadomość
macned
Starszy szeregowy

81 Prestiż
Wysłany: 10-04-2006, 19:01   Arkanoid XP (brak nazwy)

Skoro jest to dział plany, to chętnie napisze tu o swoim pomyśle. Jeśli chodzi o The Games Factory to "bawię się" nim od niedawna. Ostatnio znalazłem trochę czasu, więc postanowiłem coś zrobić. Mój pierwszy pomysł to - arkanoid.
Moja gra pod pewnym względem będzie inna*... :) od pozostałych tego typu. Chodzi o inną scenerię, Windowsową. Sami wiecie - ikonki zamiast bloków, menu start jako paletka do odbijania itp. Dźwięki (część, ofkorz) będą pochodzić z Windowsa, grafika również (trochę ją zmienie, ale nie na tyle aby popsuć :) ), z muzyką może być problem (może 'Windows XP - Autostart.wav' w wersji techno ;) )
Dziś zacząłem pracę, ale nie śpieszę się - jeśli juz udostępnie, to na pewno nie będzie to "jednogodzinny" kicz :) Właśnie wyciągam grafikę z systemowych .dll'ów :D Muszę pomyśleć i wszystko zaplanować. Zastanawiam się nad jakąś nazwą, na pewno nie będzie to nic w stylu "The best breakout: Windows-noid XP" ;) a w samej grze mogą pojawić się elementy parodii systemu (jak będe mial wenę twórczą i dobry humor).
Co o tym sądzicie? Może jakies sugestie (głowię się jaki bonus może być ukryty pod ikoną Kosza ;) )? Planowana premiera, to powiedzmy 15 kwietnia.... ehkem... 2007 roku :P A tak serio to w stylu 3D Realms - When it's done (czyt: najwcześniej po świętach, a prawdopodobnie w następnym miesiącu).

PS. To mój debiut, pierwszy topic, pierwsza gra ...

*i ani trochę podobna do Aquanoida, chylę czoła Fadexowi

Cruise 
Plutonowy
Mechwarrior

Główny edytor: MMF2

998 Prestiż
Wysłany: 10-04-2006, 19:08   

Moim zdaniem pomysł bardzo ciekawy i nie omieszkam zagrać.. :)
btw, nie mozesz po prostu prtscreenem grafike zajumac? To chyba mniej roboty niz grzebanie w Dll'ach

Trzymam kciuki :P

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy

33795 Prestiż
Wysłany: 10-04-2006, 19:10   

Mam pomysł na muzykę. Windows XP pakuje do folderu Moje dokumenty folder Moja muzyka, tam z kolei jest folder Przykładowa muzyka, a tam - 2 muzyczki:
Dziewiąta symfonia Beethovena (Scherzo).wma
Nowe historie (autostradowy blues).wma (tytuł: Highway Blues, album: Speakin' Out, autor: Marc Seales).

Podoba mi się koncepcja gry. Nie wiem, czego masz zamiar użyć jako piłki, ale zalecam kulkę śmieci, przez co Kosz będzie wyrzucał kilka dodatkowych piłek :)

Xaus 
Plutonowy
LOL?!

2392 Prestiż
Wysłany: 10-04-2006, 19:15   

Ładnie, ładnie się zapowiada. Pomysł ciekawy, a jak ma to być twój debiut, to postaraj się o coś specjalnego, np. bonusy :P Pod koszem może być bonus usuwania kilku[nastu] losowych klocków :)
Tyle. Czekam na gre :)

macned
Starszy szeregowy

81 Prestiż
Wysłany: 10-04-2006, 20:58   

Cruise napisał/a:
Moim zdaniem pomysł bardzo ciekawy i nie omieszkam zagrać.. :)
btw, nie mozesz po prostu prtscreenem grafike zajumac? To chyba mniej roboty niz grzebanie w Dll'ach

>>Niekoniecznie, wystarczy w IrfanView otworzyć plik shell32.dll z folderu Windows. Tam są wszystkie ikony (łącznie ponad 1000).
Cruise napisał/a:
Trzymam kciuki :P

>>Dzięki

RomanX napisał/a:
Mam pomysł na muzykę. Windows XP pakuje do folderu Moje dokumenty folder Moja muzyka, tam z kolei jest folder Przykładowa muzyka, a tam - 2 muzyczki:
Dziewiąta symfonia Beethovena (Scherzo).wma
Nowe historie (autostradowy blues).wma (tytuł: Highway Blues, album: Speakin' Out, autor: Marc Seales).

>>Pomysł ciekawy, thx.
RomanX napisał/a:

Podoba mi się koncepcja gry. Nie wiem, czego masz zamiar użyć jako piłki, ale zalecam kulkę śmieci, przez co Kosz będzie wyrzucał kilka dodatkowych piłek :)

>>Obecnie jest to windowsowy, nieco zmieniony ('kulkowaty), czerwony przycisk [X], ale pomyślę nad alternatywą :)

Tasmpol 
Bohater
young god

Główny edytor: MMF2

24606 Prestiż
Wysłany: 10-04-2006, 21:08   

Ooo czyżby gra za polityką anty-windows? :D

macned
Starszy szeregowy

81 Prestiż
Wysłany: 10-04-2006, 22:17   

Kto wie czy wśród ukrytych bonusów nie będzie nielota i jabłek :D Każdy pomysł postaram się zrealizować

Odpowiedz do tematu