|
|
|
|
Arkanoid XP (brak nazwy) |
| Autor |
Wiadomość |
macned
Starszy szeregowy

81 Prestiż
|
Wysłany: 10-04-2006, 19:01 Arkanoid XP (brak nazwy)
|
|
|
Skoro jest to dział plany, to chętnie napisze tu o swoim pomyśle. Jeśli chodzi o The Games Factory to "bawię się" nim od niedawna. Ostatnio znalazłem trochę czasu, więc postanowiłem coś zrobić. Mój pierwszy pomysł to - arkanoid.
Moja gra pod pewnym względem będzie inna*... od pozostałych tego typu. Chodzi o inną scenerię, Windowsową. Sami wiecie - ikonki zamiast bloków, menu start jako paletka do odbijania itp. Dźwięki (część, ofkorz) będą pochodzić z Windowsa, grafika również (trochę ją zmienie, ale nie na tyle aby popsuć ), z muzyką może być problem (może 'Windows XP - Autostart.wav' w wersji techno )
Dziś zacząłem pracę, ale nie śpieszę się - jeśli juz udostępnie, to na pewno nie będzie to "jednogodzinny" kicz Właśnie wyciągam grafikę z systemowych .dll'ów Muszę pomyśleć i wszystko zaplanować. Zastanawiam się nad jakąś nazwą, na pewno nie będzie to nic w stylu "The best breakout: Windows-noid XP" a w samej grze mogą pojawić się elementy parodii systemu (jak będe mial wenę twórczą i dobry humor).
Co o tym sądzicie? Może jakies sugestie (głowię się jaki bonus może być ukryty pod ikoną Kosza )? Planowana premiera, to powiedzmy 15 kwietnia.... ehkem... 2007 roku A tak serio to w stylu 3D Realms - When it's done (czyt: najwcześniej po świętach, a prawdopodobnie w następnym miesiącu).
PS. To mój debiut, pierwszy topic, pierwsza gra ...
*i ani trochę podobna do Aquanoida, chylę czoła Fadexowi |
|
|
|
 |
Cruise
Plutonowy Mechwarrior

Główny edytor: 
998 Prestiż
|
Wysłany: 10-04-2006, 19:08
|
|
|
Moim zdaniem pomysł bardzo ciekawy i nie omieszkam zagrać..
btw, nie mozesz po prostu prtscreenem grafike zajumac? To chyba mniej roboty niz grzebanie w Dll'ach
Trzymam kciuki |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 10-04-2006, 19:10
|
|
|
Mam pomysł na muzykę. Windows XP pakuje do folderu Moje dokumenty folder Moja muzyka, tam z kolei jest folder Przykładowa muzyka, a tam - 2 muzyczki:
Dziewiąta symfonia Beethovena (Scherzo).wma
Nowe historie (autostradowy blues).wma (tytuł: Highway Blues, album: Speakin' Out, autor: Marc Seales).
Podoba mi się koncepcja gry. Nie wiem, czego masz zamiar użyć jako piłki, ale zalecam kulkę śmieci, przez co Kosz będzie wyrzucał kilka dodatkowych piłek |
|
|
|
 |
Xaus
Plutonowy LOL?!

2392 Prestiż
|
Wysłany: 10-04-2006, 19:15
|
|
|
Ładnie, ładnie się zapowiada. Pomysł ciekawy, a jak ma to być twój debiut, to postaraj się o coś specjalnego, np. bonusy Pod koszem może być bonus usuwania kilku[nastu] losowych klocków
Tyle. Czekam na gre |
|
|
|
 |
macned
Starszy szeregowy

81 Prestiż
|
Wysłany: 10-04-2006, 20:58
|
|
|
| Cruise napisał/a: | Moim zdaniem pomysł bardzo ciekawy i nie omieszkam zagrać..
btw, nie mozesz po prostu prtscreenem grafike zajumac? To chyba mniej roboty niz grzebanie w Dll'ach |
>>Niekoniecznie, wystarczy w IrfanView otworzyć plik shell32.dll z folderu Windows. Tam są wszystkie ikony (łącznie ponad 1000).
| Cruise napisał/a: | Trzymam kciuki |
>>Dzięki
| RomanX napisał/a: | Mam pomysł na muzykę. Windows XP pakuje do folderu Moje dokumenty folder Moja muzyka, tam z kolei jest folder Przykładowa muzyka, a tam - 2 muzyczki:
Dziewiąta symfonia Beethovena (Scherzo).wma
Nowe historie (autostradowy blues).wma (tytuł: Highway Blues, album: Speakin' Out, autor: Marc Seales). |
>>Pomysł ciekawy, thx.
| RomanX napisał/a: |
Podoba mi się koncepcja gry. Nie wiem, czego masz zamiar użyć jako piłki, ale zalecam kulkę śmieci, przez co Kosz będzie wyrzucał kilka dodatkowych piłek |
>>Obecnie jest to windowsowy, nieco zmieniony ('kulkowaty), czerwony przycisk [X], ale pomyślę nad alternatywą |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 10-04-2006, 21:08
|
|
|
Ooo czyżby gra za polityką anty-windows? |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
macned
Starszy szeregowy

81 Prestiż
|
Wysłany: 10-04-2006, 22:17
|
|
|
Kto wie czy wśród ukrytych bonusów nie będzie nielota i jabłek Każdy pomysł postaram się zrealizować |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|