NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Minty
04-05-2006, 20:09
[RPG] Tajemnica 2 - trailer
Autor Wiadomość
Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy

33795 Prestiż
Wysłany: 04-05-2006, 22:10   

Nie wiem, czy wy nie widzieliście zakończenia albo co? Fajny trailer, odważny... może zbyt ryzykowny. Temporal: Nie wszyscy potrafią stosować twój tok myślenia, dlatego też nie wszyscy "rozszyfrują" twoje podteksty. Następnym razem zrób coś bardziej oczywistego, bo ludziom po prostu nie chce się nad tym rozmyślać.

Cytat:
Heh widocznie mój przekaz nie był jasny a klikowcy nie wignią

Najwidoczniej wiginią. Wiginiać każdy może, trochę lepiej, lub... nieważne :)

McO 
Bohater
WujasheQ

Główny edytor: TGF
Drugi edytor: MMF2 Dev

15161 Prestiż
Wysłany: 04-05-2006, 22:27   

No to już :!: chyba :!: troche rozumiem Temporal'a :cool: !!!
Chyba chodzi Ci o to, że trzeba oceniać gry troche bardziej wg siebie, a nie wg gatunku czy autora... nie wiem czy dobrze myśle ;)

Temporal napisał/a:
Jeśli wy wolacie oceniać obiektywnie to weźcie się za subiektywizm bo jakoś niszczycie twórczośc.

Znów nie rozumiem - czyli jak nie podobają mi się np platformówki to mam je tępić? Coś chyba nie tak... Mówiąc "obiektywnie" miałem na myśli to, żeby właśnie tego nie robić...

Temporal napisał/a:
Ci co zostali pochłonieci przez PSK zostali zgubieni.

W jakim sensie zgubieni? Uwięzieni w bezdennych, ogarniętych przeszywającą ciemnością czeluściach PSK ;) ?...

Temporal 
Podporucznik
CP user

Główny edytor: GameMaker Studio 2

383 Prestiż
Wysłany: 04-05-2006, 22:34   

Heh kolejne posty napisałem w odp na wasze ale główna idea jest w trailerze.

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

Fred 
Bohater

Główny edytor: TGF

3404 Prestiż
Wysłany: 04-05-2006, 22:55   

Sam trailer nie jest zły, ale oczekiwałem bardziej krótkiego przedstawienia postaci, fabuły możliwości gry. Natomiast, co do tego pochłonięcia przez PSK itp. to w rzadnym stopniu nie masz racji ;)

PS; PSK JEST potrzebna ;)

Kaytek 
Chorąży

6902 Prestiż
Wysłany: 04-05-2006, 23:17   

Kolejna próba zgadnięcia o co chodziło:

Nieważne jak ją (grę) zbesztasz my i tak będziemy chcieli/chociaż zagramy?

PoW 
Chorąży
Dziękuję, postoję.

Główny edytor: MMF2

24468 Prestiż
Wysłany: 05-05-2006, 00:30   

Oto i moja interpretacja: Chodzi o klikowców i PSK, bo często wychodzi na to, że jak mówimy o klikowcach, mówimy o kimś, kto jest kimś pokroju Eustachego*. Klikowiec jest pewnym negatywnym sterotypem i przez to sama nazwa nabiera negatywnego ładunku. PSK natomiast jest to także termin sztuczny, natrętny, zły, niedobry i w ogóle. Nazwa "scena" przynajmniej nie kojarzyłą się tak negatywnie....

*Czytaj Ślimaczka.

Temporal 
Podporucznik
CP user

383 Prestiż
Wysłany: 05-05-2006, 16:17   

Widzę że jedni są na tyle inteligentni i potrafią zrozumieć co miałem do przekazania a inny są tak ślepi że myślą że chodzi tu nadal o mnie i T2.

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

Jakim 
Młodszy chorąży
Mjuzik Mejker

Główny edytor: GameMaker
Pojedynki: tak

21763 Prestiż
Wysłany: 05-05-2006, 16:20   

Temporal napisał/a:
Widzę że jedni są na tyle inteligentni i potrafią zrozumieć co miałem do przekazania a inny są tak ślepi że myślą że chodzi tu nadal o mnie i T2.

Nie są ślepi, tylko myślą inaczej. Nie każdy ma taki sam tok myślenia jak Ty.

Temporal 
Podporucznik
CP user

383 Prestiż
Wysłany: 05-05-2006, 16:30   

Też prawda. Też wiem że nie wszystkich klikowców się wytępi ale jeśli chociaż jeden się nawróci to było warto.

Soundcloud

msg napisał/a:

k@rgul 
Sierżant

Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: nie

3999 Prestiż
Wysłany: 05-05-2006, 19:36   

Cytat:
Zawsze będe wrogiem PSK i klikowców.

Jeżeli tak nienawidzisz tejże tzw. sceny to zadaj sobie proste pytanie "co ja tutaj jeszcze robię ?"...

Temporal 
Podporucznik
CP user

383 Prestiż
Wysłany: 05-05-2006, 19:45   

Nawracam błądzących a także patrzę na poczynania twórców. Może o tym nie wiecie ale na NB nie tylko są klikowcy.

/Albo wypowiadacie się na temat gry, albo zamykam temat; RomanX/

Soundcloud

msg napisał/a:
Ostatnio zmieniony przez Minty 05-05-2006, 19:57, w całości zmieniany 1 raz  

Tasmpol 
Bohater
young god

Główny edytor: MMF2

24606 Prestiż
Wysłany: 05-05-2006, 22:43   

Nie rozumiem Twojej postawy Temporalu, chcesz robić nowy kult? Tworzysz nową filozofie, nowy stereotyp by pokazać, że jesteś "jedyny zdrowy"? Nasza rodzina się powiększyła - teraz klikowcem jest ON, zdecydował się kupić Coca-Cole zamiast Pepsi, bo ma bardziej znaną marke! Zrozum, nie ma człowieka, który ocenia coś przez pryzmat autora.
Nie rozumiem przesłania, jestem klikowcem. Gram w gry znanych autorów, z super grafiką. Jestem niższą formą materii.
W tym momencie nie inni, tylko Ty źle działasz! Bo widzisz, robisz z każdego klikowca jakiegoś Eustachego, a sam się do tego nie przyznajesz, wywyższasz się. Rozumiesz?

Temporal 
Podporucznik
CP user

383 Prestiż
Wysłany: 05-05-2006, 22:45   

Ostatnio off top: jutro na czacie CP o 20:00 wszystko wyjaśnię.

Soundcloud

msg napisał/a:

pepe9donkey 
Bohater
Strup Parzyłapa

Główny edytor: MMF2 Dev

18099 Prestiż
Wysłany: 06-05-2006, 00:21   

No to ja może na temat bety :D . Co prawda grałem w nią kilka chwil zaledwie, ale już mogę kilka wniosków sformułować.

Po pierwsze - muzyka. Bardzo, bardzo dobrze dobrana, naprawdę o wiele lepiej gra się dzięki właśnie niej.

Po drugie - fabuła, a raczej jej początek, nawet niezła. Troszkę przeszkadza mi imię Bhaal, ale co tam ;)

Po trzecie - silnik. Lepiej niż w jedynce, ale nadal są pewne bugi. Ogólnie da się przeżyć.

No i niestety po czwarte - grafika. Wiem Temporal, że graficy Cię w konia zrobili, niemniej jednak tutaj zdecydowanie mogłeś się bardziej postarać. Już nie mówię o samej grafice, bo ona by uszła, ale te białe otoczki, animacje...

No i na razie tyle. Jak przejdę napszę więcej :D

A teraz offtop, bo mi się wydaje, że nieco rozumiem Temporala. Ze mną jest np. tak, że chociaż ubieram się na czarno, noszę długie włosy i słucham metalu, to metalem nie jestem. Nie lubię jak mnie tak nazywają. "Metale", prezentują swą postawą wzorce i zachowania, których nie pochwalam i śmieszy mnie np., że ktoś uważa się za metala i mówi to z wyraźną dumą. Według filozofii Temporala (tak mi się przynajmniej wydaje), to klikowcy są właśnie takimi metalami. Nic nie robią, a jak robią to nie tak jak powinni, a chwalą się tym, jakby to było jakąś wielką zasługą. Ci, którzy robią gry - nieważne, czy dobre, czy słabe, ale się starają i nie chlubią się, nie zadzierają nosa i wygłaszają wielkich mów, nie zakładają kolejnych idiotycznych tematów. Robią gry i to jest dobre - nie są zatem klikowcami.

Nie wiem czy moja interpretacja jest dobra, to tylko takie przypuszczenia ;)

A na koniec jeszcze
Cytat:
Nienawidzę klikowców i psk!!!

sulge 
Sierżant

3935 Prestiż
Wysłany: 11-05-2006, 15:33   OKi

Temporal ma racje w 100%. Jak chce się coś zrobic, albo się juz zrobi to się jest albo olewanym, albo krytykowanym ze wzgledu na karzdą pierdułkę.

Odpowiedz do tematu