Przesunięty przez: Minty 04-05-2006, 20:09 |
[RPG] Tajemnica 2 - trailer |
| Autor |
Wiadomość |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 04-05-2006, 22:10
|
|
|
Nie wiem, czy wy nie widzieliście zakończenia albo co? Fajny trailer, odważny... może zbyt ryzykowny. Temporal: Nie wszyscy potrafią stosować twój tok myślenia, dlatego też nie wszyscy "rozszyfrują" twoje podteksty. Następnym razem zrób coś bardziej oczywistego, bo ludziom po prostu nie chce się nad tym rozmyślać.
| Cytat: | | Heh widocznie mój przekaz nie był jasny a klikowcy nie wignią |
Najwidoczniej wiginią. Wiginiać każdy może, trochę lepiej, lub... nieważne |
|
|
|
 |
McO
Bohater WujasheQ

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15161 Prestiż
|
Wysłany: 04-05-2006, 22:27
|
|
|
No to już :!: chyba :!: troche rozumiem Temporal'a :cool: !!!
Chyba chodzi Ci o to, że trzeba oceniać gry troche bardziej wg siebie, a nie wg gatunku czy autora... nie wiem czy dobrze myśle
| Temporal napisał/a: | | Jeśli wy wolacie oceniać obiektywnie to weźcie się za subiektywizm bo jakoś niszczycie twórczośc. |
Znów nie rozumiem - czyli jak nie podobają mi się np platformówki to mam je tępić? Coś chyba nie tak... Mówiąc "obiektywnie" miałem na myśli to, żeby właśnie tego nie robić...
| Temporal napisał/a: | | Ci co zostali pochłonieci przez PSK zostali zgubieni. |
W jakim sensie zgubieni? Uwięzieni w bezdennych, ogarniętych przeszywającą ciemnością czeluściach PSK ?... |
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 04-05-2006, 22:34
|
|
|
| Heh kolejne posty napisałem w odp na wasze ale główna idea jest w trailerze. |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
Fred
Bohater

Główny edytor: 
3404 Prestiż
|
Wysłany: 04-05-2006, 22:55
|
|
|
Sam trailer nie jest zły, ale oczekiwałem bardziej krótkiego przedstawienia postaci, fabuły możliwości gry. Natomiast, co do tego pochłonięcia przez PSK itp. to w rzadnym stopniu nie masz racji
PS; PSK JEST potrzebna |
|
|
|
 |
Kaytek
Chorąży

6902 Prestiż
|
Wysłany: 04-05-2006, 23:17
|
|
|
Kolejna próba zgadnięcia o co chodziło:
Nieważne jak ją (grę) zbesztasz my i tak będziemy chcieli/chociaż zagramy? |
|
 |
PoW
Chorąży Dziękuję, postoję.

Główny edytor: 
24468 Prestiż
|
Wysłany: 05-05-2006, 00:30
|
|
|
Oto i moja interpretacja: Chodzi o klikowców i PSK, bo często wychodzi na to, że jak mówimy o klikowcach, mówimy o kimś, kto jest kimś pokroju Eustachego*. Klikowiec jest pewnym negatywnym sterotypem i przez to sama nazwa nabiera negatywnego ładunku. PSK natomiast jest to także termin sztuczny, natrętny, zły, niedobry i w ogóle. Nazwa "scena" przynajmniej nie kojarzyłą się tak negatywnie....
*Czytaj Ślimaczka. |
_________________ Mówię po polsku, bo myślę po polsku.
Choć nie zawsze. |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 05-05-2006, 16:17
|
|
|
| Widzę że jedni są na tyle inteligentni i potrafią zrozumieć co miałem do przekazania a inny są tak ślepi że myślą że chodzi tu nadal o mnie i T2. |
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
Jakim
Młodszy chorąży Mjuzik Mejker

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
21763 Prestiż
|
Wysłany: 05-05-2006, 16:20
|
|
|
| Temporal napisał/a: | | Widzę że jedni są na tyle inteligentni i potrafią zrozumieć co miałem do przekazania a inny są tak ślepi że myślą że chodzi tu nadal o mnie i T2. |
Nie są ślepi, tylko myślą inaczej. Nie każdy ma taki sam tok myślenia jak Ty. |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 05-05-2006, 16:30
|
|
|
| Też prawda. Też wiem że nie wszystkich klikowców się wytępi ale jeśli chociaż jeden się nawróci to było warto. |
Soundcloud
|
|
|
|
 |
k@rgul
Sierżant

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
3999 Prestiż
|
Wysłany: 05-05-2006, 19:36
|
|
|
| Cytat: | | Zawsze będe wrogiem PSK i klikowców. |
Jeżeli tak nienawidzisz tejże tzw. sceny to zadaj sobie proste pytanie "co ja tutaj jeszcze robię ?"... |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 05-05-2006, 19:45
|
|
|
Nawracam błądzących a także patrzę na poczynania twórców. Może o tym nie wiecie ale na NB nie tylko są klikowcy.
/Albo wypowiadacie się na temat gry, albo zamykam temat; RomanX/ |
Soundcloud
|
| Ostatnio zmieniony przez Minty 05-05-2006, 19:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 05-05-2006, 22:43
|
|
|
Nie rozumiem Twojej postawy Temporalu, chcesz robić nowy kult? Tworzysz nową filozofie, nowy stereotyp by pokazać, że jesteś "jedyny zdrowy"? Nasza rodzina się powiększyła - teraz klikowcem jest ON, zdecydował się kupić Coca-Cole zamiast Pepsi, bo ma bardziej znaną marke! Zrozum, nie ma człowieka, który ocenia coś przez pryzmat autora.
Nie rozumiem przesłania, jestem klikowcem. Gram w gry znanych autorów, z super grafiką. Jestem niższą formą materii.
W tym momencie nie inni, tylko Ty źle działasz! Bo widzisz, robisz z każdego klikowca jakiegoś Eustachego, a sam się do tego nie przyznajesz, wywyższasz się. Rozumiesz? |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 05-05-2006, 22:45
|
|
|
| Ostatnio off top: jutro na czacie CP o 20:00 wszystko wyjaśnię. |
Soundcloud
|
|
|
|
 |
pepe9donkey
Bohater Strup Parzyłapa

Główny edytor: 
18099 Prestiż
|
Wysłany: 06-05-2006, 00:21
|
|
|
No to ja może na temat bety . Co prawda grałem w nią kilka chwil zaledwie, ale już mogę kilka wniosków sformułować.
Po pierwsze - muzyka. Bardzo, bardzo dobrze dobrana, naprawdę o wiele lepiej gra się dzięki właśnie niej.
Po drugie - fabuła, a raczej jej początek, nawet niezła. Troszkę przeszkadza mi imię Bhaal, ale co tam
Po trzecie - silnik. Lepiej niż w jedynce, ale nadal są pewne bugi. Ogólnie da się przeżyć.
No i niestety po czwarte - grafika. Wiem Temporal, że graficy Cię w konia zrobili, niemniej jednak tutaj zdecydowanie mogłeś się bardziej postarać. Już nie mówię o samej grafice, bo ona by uszła, ale te białe otoczki, animacje...
No i na razie tyle. Jak przejdę napszę więcej
A teraz offtop, bo mi się wydaje, że nieco rozumiem Temporala. Ze mną jest np. tak, że chociaż ubieram się na czarno, noszę długie włosy i słucham metalu, to metalem nie jestem. Nie lubię jak mnie tak nazywają. "Metale", prezentują swą postawą wzorce i zachowania, których nie pochwalam i śmieszy mnie np., że ktoś uważa się za metala i mówi to z wyraźną dumą. Według filozofii Temporala (tak mi się przynajmniej wydaje), to klikowcy są właśnie takimi metalami. Nic nie robią, a jak robią to nie tak jak powinni, a chwalą się tym, jakby to było jakąś wielką zasługą. Ci, którzy robią gry - nieważne, czy dobre, czy słabe, ale się starają i nie chlubią się, nie zadzierają nosa i wygłaszają wielkich mów, nie zakładają kolejnych idiotycznych tematów. Robią gry i to jest dobre - nie są zatem klikowcami.
Nie wiem czy moja interpretacja jest dobra, to tylko takie przypuszczenia
A na koniec jeszcze
| Cytat: | | Nienawidzę klikowców i psk!!! |
 |
_________________ \,,/, (o_O) ,\,,/ |
|
|
|
 |
sulge
Sierżant

3935 Prestiż
|
Wysłany: 11-05-2006, 15:33 OKi
|
|
|
| Temporal ma racje w 100%. Jak chce się coś zrobic, albo się juz zrobi to się jest albo olewanym, albo krytykowanym ze wzgledu na karzdą pierdułkę. |
|
|
|
 |
|
|