|
Roboty2 |
| Autor |
Wiadomość |
mathew
Plutonowy

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
4238 Prestiż
|
Wysłany: 02-06-2006, 22:19 Roboty2
|
|
|
Tytuł: Roboty2
Gatunek: Hmmm... strzelanka??platformowa??zręcznościowa??
Autor: Mathew
Grafika: MichU,Stan20
Dźwięk: Internet
Muzyka: MichU
Opis:
Klon wormsów... Tylko że zamiast robaczków są roboty i tylko 1 robot dla gracza. Broni jest około 12.Bazooka,pistolecik,CKM(NIE czasopismo z gołymi babami!!)azooka zdalnie sterowana,bomba nuclearna,miotacz ognia,laser,mina,granat,teleport i UFO. Gra jest turowa. Zapraszam do ściągnięcia demka (niestety tylko 1 broń do dyspozycji) ale można się "ROZERWAĆ" w wolnych chwilach. Aha tam nie ma animacji wybuchu tylko efekt robiony od podstaw .
Zrzuty ekranu:
Demo lepsze
Download:
http://ultrashare.de/f/7825/roboty2beta_demo.rar.
Lub
http://www.megaupload.com/?d=QH2PD2NP.
Uwagi:
Gra posiada BUG który raczej nie jest moją winą tylko tgfa, otuż: pocisk z bazooki czsami zaczyna się kręcić naokoło (ni umie wyjaśnić, sami zobaczycie). I wypisujcie tu zauważone bugi tov się z chęciom ich pozbyje . |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 02-06-2006, 22:24
|
|
|
Nono, ładne, grafika estetyczna, ale nic więcej, tylko paskudna ta woda... i ryba pływa bardzo schematycznie. To można poprawić. Widzę, że broni będzie dużo. To świetnie. Z niecierpliwością czekam na full.
EDIT: I co najważniejsze dobierzcie dobrze dźwięki!.
Domyślam się też, dlaczego torpeda się kręci. Jest ustawione jako grawitacja:
Every 0'10 -> Set dir "pocisk" to dir "pocisk" +1 (coś takiego). Powinno jeszcze oprócz every 0'10 być "X Dir is "Dół"". Sprawdźcie to... |
|
 |
mathew
Plutonowy

Główny edytor: 
4238 Prestiż
|
Wysłany: 02-06-2006, 22:31
|
|
|
Dałem
zawsze co 0,10 sek
+ torpeda nie jest w kierunku / i \(dolne lewo i prawo) to w tedy obracaj o + 1 ale tgf jakoś to omija...
EDIT:
Coś takiego mam... |
| Ostatnio zmieniony przez mathew 02-06-2006, 22:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
Wysłany: 02-06-2006, 22:34
|
|
|
Zamień warunki miejscami (every na dół wrzuć), czasem pomaga |
|
 |
mathew
Plutonowy

Główny edytor: 
4238 Prestiż
|
Wysłany: 02-06-2006, 22:37
|
|
|
Nie pomaga |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 02-06-2006, 22:42
|
|
|
Miałem identyczny problem. TGF za późno porównuje kierunki. Porównanie 1 kierunku zajmuje mu ok. 00:00:10...
Wniosek: Robić oddzielne zdarzenie dla każdego kierunku.
A Roboty 2 ogólnie fajne.
BTW: Widzę, że masz problem z rakietami - tylko zmieniasz kierunek... Mogę pomóc? :biggrin: |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
mathew
Plutonowy

Główny edytor: 
4238 Prestiż
|
Wysłany: 02-06-2006, 22:52
|
|
|
hehehe. Jaki problem ?? |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40082 Prestiż
|
|
|
|
 |
Fadex

Główny edytor: 
51612 Prestiż
|
Wysłany: 02-06-2006, 23:17
|
|
|
Misieksamgame - To też nie jest to co powinno być
http://ultrashare.de/f/76...rfect_shoot.gam - tutaj zależne jest też od grawitacji (można regulować [00:00:15 - domyślnie]), kierunku i siły (można regulować).
Czyli ogółem jest to to samo co w wormsach
Tylko nad kierunkiem muszę trochę popracować |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
mathew
Plutonowy

Główny edytor: 
4238 Prestiż
|
Wysłany: 03-06-2006, 09:56
|
|
|
Nie moge ściągać z ultra share, rapid share i megaupload
EDIT:O nie przytrafiła się straszna rzecz pewnemu bugowi. Uwziałem się na bug z armatką i go... go... ZABIŁEM!!! Teraz pojawia się baaardzo rzadko. |
|
|
|
 |
Fadex

Główny edytor: 
51612 Prestiż
|
|
|
|
 |
mathew
Plutonowy

Główny edytor: 
4238 Prestiż
|
Wysłany: 03-06-2006, 18:53
|
|
|
Już nie trzeba ale i tak ściągne. Teraz naprawiłem że ten bug nigdy nie występuje.
EDIT: Hmmmm... Podoba mi się. Może użyje w grze.
EDIT: TAK użyje! W Creditsach Będzie wielki napis z podziękowaniami do Fadexa.
EDIT: Oj wykryłem błąd. Chodzi o to że ten sposób by nie działał z 2 graczami bo armatą można jakby sterować.:( a takie fajne to było
JEST NASTĘPNE DEMO!!! Posiada 5 broni i poprawiony zostal bug z armatą.
http://ultrashare.net/hosting/fl/119a630661/
ZAPRASZAM DO ŚCIĄGANIA!!! |
|
|
|
 |
Don_Sotto
Bohater

Główny edytor: 
2783 Prestiż
|
Wysłany: 03-06-2006, 19:15
|
|
|
Odpaliłem grę, a pierwsze moje słowa to:"O mój Boże, co to jest??????". RAŻĄ czerwone liczniki, interface jest nieintuicyjny, w pierwszej chwili totalnie nie wiedziałem, o co chodzi. Grafika - czy taka ładna, to nie wiem. Wypowiedzi niektórych wskazują na wodę, zresztą słusznie. Ale ogólnie rzecz biorąc totalnie niedopracowana. Szczególnie denerwowały mnie "przeskoki" robota podczas celowania z lewej strony na prawą. Jedyne, co mi się spodobało, to "odłamki" ziemi - wyglądały jako-tako. Ogólnie jestem na nie. Najpierw dopracuj to demo pod względem estetyki i grywalności. Ta gra jest na tury? Bo coś tak to wyglądało... ale chyba nie było żadnego komunikatu typu "GRACZ 1: TWOJA TURA".
I jeszcze jedno: demo wychodzi po to, by zaciekawić gracza pełną wersją. Demo pod ŻADNYM względem NIE POWINNO mieć ŻADNYCH błędów, które rzucałyby się w oczy. Cóż, to demo mnie nie przekonało. :doubt: |
_________________ A ty - czy lubisz grać w słabe gry? Nie czyń drugiemu, co Tobie nie miłe. / www.donsotto.pl / |
|
|
|
 |
mathew
Plutonowy

Główny edytor: 
4238 Prestiż
|
Wysłany: 03-06-2006, 19:35
|
|
|
| przecież pisze na górze Gracz1 lub Gracz2 |
|
|
|
 |
Don_Sotto
Bohater

Główny edytor: 
2783 Prestiż
|
Wysłany: 03-06-2006, 19:41
|
|
|
| Napis zbyt mało widoczny, przy zmianie tury powinno być coś takiego jak PAUZA. Poza tym o ile się nie mylę, to ten napis nie prezentował się zbyt dobrze. |
|
|
|
 |
|
|