|
|
|
|
Muzyka |
| Autor |
Wiadomość |
bmatrix
Starszy sierżant

Prestiż
|
Wysłany: 14-06-2006, 22:19 Muzyka
|
|
|
No więc na rozruszanie forum proponuję temat o muzyce. Czego słuchacie (zespoły, artyści, gatunki muzyczne)? Może zacznę od siebie, generalnie obracam się w kręgach rocko-metalowo-alternatywno-elektronicznych z szczyptą (garścią ) rapu. Jeśli chodzi o zespoły to są to np.: Limp Bizkit, Rage Against the Machine, The Prodigy, ostatnio także Black Light Burns (http://myspace.com/blacklightburns/ ), no i ogólnie to co mi się spodoba . |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

Prestiż
|
Wysłany: 15-06-2006, 01:09
|
|
|
Ja słucham metal, hard-core, punkrock, hard rock, punk, trochę bluesa. A są to między innymi takie zespoły jak: Metallica, Nirvana, Avenged Sevenfold, Bullet fo my valentine, N.O.F.X., A.F.I, The Offspring, Sum 41, Trochę Green Day, Bad Religion, DŻEM, Riders, Black Sabbath, Deep Purple, Perfect, Kobranocka, Apocalyptica (ale troche tylko), Jimi Hendrix , Joe Satriani i tak dalej, i tak dalej. To mnie więcej tyle. |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
Fred
Bohater

Prestiż
|
Wysłany: 15-06-2006, 10:16
|
|
|
Ja słucham głównie hip-hopu (WWO, HG, Peja), rapu(Xzbit, Eminem, Dr.Dre) i techno(klubowe, nie chce mi się wymieniać DJ'ów ). |
|
|
|
 |
McO
Bohater WujasheQ

Prestiż
|
Wysłany: 16-06-2006, 12:25
|
|
|
| Ja słucham muzyki określanej mianem progresywnej - Markus Schulz, Özgür Can, Ljungqvist, Blank & Jones, Boom Jinx, Gabriel & Dresden, itd. |
|
|
 |
Mateusz
Starszy chorąży GT member

Prestiż
|
Wysłany: 16-06-2006, 13:52
|
|
|
| Fred napisał/a: | | Ja słucham głównie hip-hopu (WWO, HG, Peja), rapu(Xzbit, Eminem, Dr.Dre) i techno(klubowe, nie chce mi się wymieniać DJ'ów ). |
Dodam jeszcze Jazz, Blues, Trance, Techno, House, Metal ( Vader i Disturbed, oraz Lordi ). No i rózne kawałki, jak na Viva pojawi się jakiś fajny utworek, to też go wysłucham. Dobra wspomnienia mam z zespołem Black Eyed Peas.
Pozdro! :-P |
_________________ http://romanx.webd.pl/kli...tle=Mateusz9206 Mój profil na Klikipedii.
 |
|
|
|
 |
Kaytek
Chorąży

Prestiż
|
Wysłany: 16-06-2006, 14:41
|
|
|
| Black Eyed Peas, AD/CD, Guns n' Roses, Prodigy, Sting, Paktofonika i Pokahontaz, co lepsze kawałki Santany, czasem Manowar. |
|
 |
pepe9donkey
Bohater Strup Parzyłapa

Prestiż
|
Wysłany: 16-06-2006, 14:46
|
|
|
Ekhem...
Neofolk - Ain Soph, Novy Svet, Calle della Morte, In Gowan Ring
Black i Death Metal - Soilwork, Immortal
Inne - Moonlight, czasem Proletariat |
_________________ \,,/, (o_O) ,\,,/ |
|
|
|
 |
Fred
Bohater

Prestiż
|
Wysłany: 16-06-2006, 18:17
|
|
|
| Big Smoke napisał/a: | Dodam jeszcze Jazz, Blues, Trance, Techno, House, Metal ( Vader i Disturbed, oraz Lordi ). No i rózne kawałki, jak na Viva pojawi się jakiś fajny utworek, to też go wysłucham. Dobra wspomnienia mam z zespołem Black Eyed Peas. |
Przyznam, że też czasami tego słucham, więc mamy bardzo podobne upodobania muzyczne |
|
|
|
 |
K@czor
Kapral

Prestiż
|
Wysłany: 16-06-2006, 18:37
|
|
|
Ja słucham głownie metalu i rocka, chociaz czasami pojedynczych kawałków z innych gatunków muzycznych. Ale i tak metal i rock przede wszystkim |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Pojedynki: być może
Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 16-06-2006, 19:10
|
|
|
A ja wam powiem, że niczego nie słucham Jakby co, to ewentualnie klasyka, jakieś chóry, ale tylko jeden (lub mniej) pełny przesłuch. Przesłuchałam w ten sposób ½ albumu Gregorian koleżanki, po czym proces Winampa szlag trafił.
Jedna z hipotez mówi, że po prostu do tej pory nie wymyślono muzyki, która by mi się podobała.
Mam jednak z tego znaczne oszczędności - nigdy nie kupiłam, ani nie kupię żadnej płyty z muzyką, kasety, choćby najmniejszego pliku z neta - bo i tak nie będę słuchała |
|
|
|
 |
Mateusz
Starszy chorąży GT member

Prestiż
|
Wysłany: 16-06-2006, 19:32
|
|
|
O RomanX, ja na bank bym tak nie mógł xD
I właśnie, zapomniałem dodać. Wszystkie chorały gregoriańskie
chóry średnioweczne itp. Uwielbiam taką grobową muzykę!
Jakby ktoś miał linki, to się przydadzą do SIB'a!
Lubię też czasem pieśni operowe i spokojniejszą muzykę. No,
choć czasem jak jestem normalny to słucham tego co wypisałem
powyżej
Pozdro! :-P |
_________________ http://romanx.webd.pl/kli...tle=Mateusz9206 Mój profil na Klikipedii.
 |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

Prestiż
|
Wysłany: 16-06-2006, 19:36
|
|
|
Właśnie. Taką spokojniejszą niż wyżej wymieniłem to lubię też od czasu do czasu- posłuchać orkiestr symfonicznych - ale zagranicznych jakoś bardziej mi się podobają. Bardzo fajnie takie utwory z orkiestrą symf. pasują do właśnie zapowiedzi gier, filmów oraz do samych filmów takich jak np. Władca Pierścieni. takie rzeczy to wchodzą!!! |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Prestiż
|
Wysłany: 16-06-2006, 23:53
|
|
|
Muzyka marszowa w rosyjskich klimatach...
A tak na serio - Głownie skoncentrowałem się na 3 wykonawcach - Fatboy Slim, The Prodigy i Chemical Brothers. Chętnie przerzuce się na to czego popularnie się słucha (nie, nie chodzi mi o techno itp.) - rock itp. Mieszkam na ostatnim końcu świata gdzie jest tylko jedna czy dwie tancbudy, w których tylko HH leci (a jedyny kawałek który mi się podoba to taki z soundtracka GTA:SA - Ice Cube (a może Ice-T) - "Today was a good day"), więc raczej do techno/trance itp. sie nie nadaje :)
A Lordi to to co zwyciężyło na Eurowizji? Fajny jest ten track :D |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
bmatrix
Starszy sierżant

Prestiż
|
Wysłany: 17-06-2006, 11:27
|
|
|
Taa, wygrali Ale osobiście nie przepadam za nimi . |
|
|
|
 |
Ufosz
Sierżant ...L6

Prestiż
|
Wysłany: 19-07-2006, 19:53
|
|
|
| Ja słucham Techna i czasami muzy z lat 50 tych. :-P |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|