NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Muzyka
Autor Wiadomość
bmatrix 
Starszy sierżant

Prestiż
Wysłany: 14-06-2006, 22:19   Muzyka

No więc na rozruszanie forum proponuję temat o muzyce. Czego słuchacie (zespoły, artyści, gatunki muzyczne)? Może zacznę od siebie, generalnie obracam się w kręgach rocko-metalowo-alternatywno-elektronicznych z szczyptą (garścią ;) ) rapu. Jeśli chodzi o zespoły to są to np.: Limp Bizkit, Rage Against the Machine, The Prodigy, ostatnio także Black Light Burns (http://myspace.com/blacklightburns/ ;) ), no i ogólnie to co mi się spodoba :P .

Avenged 
Młodszy chorąży
A7X fan!

Prestiż
Wysłany: 15-06-2006, 01:09   

Ja słucham metal, hard-core, punkrock, hard rock, punk, trochę bluesa. A są to między innymi takie zespoły jak: Metallica, Nirvana, Avenged Sevenfold, Bullet fo my valentine, N.O.F.X., A.F.I, The Offspring, Sum 41, Trochę Green Day, Bad Religion, DŻEM, Riders, Black Sabbath, Deep Purple, Perfect, Kobranocka, Apocalyptica (ale troche tylko), Jimi Hendrix :D , Joe Satriani i tak dalej, i tak dalej. To mnie więcej tyle.

Fred 
Bohater

Prestiż
Wysłany: 15-06-2006, 10:16   

Ja słucham głównie hip-hopu (WWO, HG, Peja), rapu(Xzbit, Eminem, Dr.Dre) i techno(klubowe, nie chce mi się wymieniać DJ'ów ;) ).

McO 
Bohater
WujasheQ

Prestiż
Wysłany: 16-06-2006, 12:25   

Ja słucham muzyki określanej mianem progresywnej - Markus Schulz, Özgür Can, Ljungqvist, Blank & Jones, Boom Jinx, Gabriel & Dresden, itd.

Mateusz 
Starszy chorąży
GT member

Prestiż
Wysłany: 16-06-2006, 13:52   

Fred napisał/a:
Ja słucham głównie hip-hopu (WWO, HG, Peja), rapu(Xzbit, Eminem, Dr.Dre) i techno(klubowe, nie chce mi się wymieniać DJ'ów ).

:)

Dodam jeszcze Jazz, Blues, Trance, Techno, House, Metal ( Vader i Disturbed, oraz Lordi ). No i rózne kawałki, jak na Viva pojawi się jakiś fajny utworek, to też go wysłucham. Dobra wspomnienia mam z zespołem Black Eyed Peas. :)

Pozdro! :-P

Kaytek 
Chorąży

Prestiż
Wysłany: 16-06-2006, 14:41   

Black Eyed Peas, AD/CD, Guns n' Roses, Prodigy, Sting, Paktofonika i Pokahontaz, co lepsze kawałki Santany, czasem Manowar.

pepe9donkey 
Bohater
Strup Parzyłapa

Prestiż
Wysłany: 16-06-2006, 14:46   

Ekhem...
Neofolk - Ain Soph, Novy Svet, Calle della Morte, In Gowan Ring
Black i Death Metal - Soilwork, Immortal
Inne - Moonlight, czasem Proletariat

Fred 
Bohater

Prestiż
Wysłany: 16-06-2006, 18:17   

Big Smoke napisał/a:
Dodam jeszcze Jazz, Blues, Trance, Techno, House, Metal ( Vader i Disturbed, oraz Lordi ). No i rózne kawałki, jak na Viva pojawi się jakiś fajny utworek, to też go wysłucham. Dobra wspomnienia mam z zespołem Black Eyed Peas. :)

Przyznam, że też czasami tego słucham, więc mamy bardzo podobne upodobania muzyczne :P

K@czor 
Kapral

Prestiż
Wysłany: 16-06-2006, 18:37   

Ja słucham głownie metalu i rocka, chociaz czasami pojedynczych kawałków z innych gatunków muzycznych. Ale i tak metal i rock przede wszystkim :)

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Pojedynki: być może
Steam:

Prestiż
Wysłany: 16-06-2006, 19:10   

A ja wam powiem, że niczego nie słucham :P Jakby co, to ewentualnie klasyka, jakieś chóry, ale tylko jeden (lub mniej) pełny przesłuch. Przesłuchałam w ten sposób ½ albumu Gregorian koleżanki, po czym proces Winampa szlag trafił.

Jedna z hipotez mówi, że po prostu do tej pory nie wymyślono muzyki, która by mi się podobała.

Mam jednak z tego znaczne oszczędności - nigdy nie kupiłam, ani nie kupię żadnej płyty z muzyką, kasety, choćby najmniejszego pliku z neta - bo i tak nie będę słuchała :)

Mateusz 
Starszy chorąży
GT member

Prestiż
Wysłany: 16-06-2006, 19:32   

O RomanX, ja na bank bym tak nie mógł xD
I właśnie, zapomniałem dodać. Wszystkie chorały gregoriańskie
chóry średnioweczne itp. Uwielbiam taką grobową muzykę! :D
Jakby ktoś miał linki, to się przydadzą do SIB'a! ;)

Lubię też czasem pieśni operowe i spokojniejszą muzykę. No,
choć czasem jak jestem normalny to słucham tego co wypisałem
powyżej ;)

Pozdro! :-P

Avenged 
Młodszy chorąży
A7X fan!

Prestiż
Wysłany: 16-06-2006, 19:36   

Właśnie. Taką spokojniejszą niż wyżej wymieniłem to lubię też od czasu do czasu- posłuchać orkiestr symfonicznych - ale zagranicznych :P jakoś bardziej mi się podobają. Bardzo fajnie takie utwory z orkiestrą symf. pasują do właśnie zapowiedzi gier, filmów oraz do samych filmów takich jak np. Władca Pierścieni. :D takie rzeczy to wchodzą!!!

Tasmpol 
Bohater
young god

Prestiż
Wysłany: 16-06-2006, 23:53   

Muzyka marszowa w rosyjskich klimatach...

A tak na serio - Głownie skoncentrowałem się na 3 wykonawcach - Fatboy Slim, The Prodigy i Chemical Brothers. Chętnie przerzuce się na to czego popularnie się słucha (nie, nie chodzi mi o techno itp.) - rock itp. Mieszkam na ostatnim końcu świata gdzie jest tylko jedna czy dwie tancbudy, w których tylko HH leci (a jedyny kawałek który mi się podoba to taki z soundtracka GTA:SA - Ice Cube (a może Ice-T) - "Today was a good day"), więc raczej do techno/trance itp. sie nie nadaje :)
A Lordi to to co zwyciężyło na Eurowizji? Fajny jest ten track :D

bmatrix 
Starszy sierżant

Prestiż
Wysłany: 17-06-2006, 11:27   

Taa, wygrali :D Ale osobiście nie przepadam za nimi :P .

Ufosz 
Sierżant
...L6

Prestiż
Wysłany: 19-07-2006, 19:53   

Ja słucham Techna i czasami muzy z lat 50 tych. :-P

Odpowiedz do tematu