Przesunięty przez: Minty 12-02-2012, 16:58 |
Seria filmów animowanych techniką plastelinową |
| Autor |
Wiadomość |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 13-05-2006, 20:15 Seria filmów animowanych techniką plastelinową
|
|
|
Zacznę od tego że, niektórzy mogą się doczepić iż piszę o tym właśnie w "Planach" skoro to jest związane z filmikami, a nie grami klikowymi. Więc daję tu ten temat ponieważ pod spodem piszę, że dział jest dla tych którzy chcą COŚ stworzyć - a nie akurat grę .
incognito....
Planuję zająć się robieniem filmów animowanych techniką plastelinową- coś jak Wallce i Grommit, Uciekające Kurczaki, ale nie tak zaawansowane . Tzn. historyjki krótkie paru postaci - albo i jednej. Nie dawno właśnie zacząłem "bawić" się w takie cuś. I mi się to nawet spodobało . Robienie gier w TGF mi się narazie trochę znudziło (chwilowo), a w sumie i tak nic wielkiego w tym nie stworzyłem odkąd jestem na tym forum.
I mam też pewien dylemat związany z takimi produkcjami. Niewiem czy mam tworzyć filmy brutalne, krwiste, masakryczne, z czarnym humorem takim jak w Happy Tree Friends , czy też spokojne, miłe dla oka "bajeczki" przygodowe w stylu "Sądziedzi" - Pat & Mat Czeskiej produkcji. Poradźcie co by było lepsze --> agresja czy też nie ?!
Acha, i przydałby się jakiś chętny do współpracy, mogący zająć się np. montażem, efektami, muzyką, dźwiękami, napisami końcowymi. Ja bym głównie tworzył klatki cyfrówką i praktycznie modelowaniem postaci.
Napiszcie co o tym moim pomyśle sądzicie. Planuję tak wypuścić jakieś dwa ocinki przed wakacjami, żeby tu trochę poszczuć niektórych zainteresowanych . Reszta - i cała praca serii odc. odbyła by się w wakacje, bo jakoś nie zapowiada się żebym gdzieś na dłużej wyjeżdżał.
A więc dawajcie komenty !!!! |
|
|
|
 |
PoW
Chorąży Dziękuję, postoję.

Główny edytor: 
24468 Prestiż
|
Wysłany: 14-05-2006, 11:28
|
|
|
Ja może niezupełnie na temat dodam:
http://www.newgrounds.com/collection/clay.html
Największy zbiór amatorskich filmików o plastelinie tworzonych metodą poklatkową. |
_________________ Mówię po polsku, bo myślę po polsku.
Choć nie zawsze. |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 14-05-2006, 20:00
|
|
|
Oooo, fajna stronka . Thnx PoW. Jednak, jak robić takie animacj plastelinowe, to ja wiem, tylko nie mam pomysłu ciekawego . Najlepiej gdyby to było humorystyczne, a nawet mogło by być związane z tym forum i klikami . Jednak nic mi nie przychodzi do głowy .... jak coś stworzę to napewno tu zamieszczę. |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
Moro
Sierżant

538 Prestiż
|
Wysłany: 15-05-2006, 15:05
|
|
|
| Niezle. Zawsze lubielm ta technike tylko nie bylem pewien jak ja zrobic. |
|
|
|
 |
Avenged
Młodszy chorąży A7X fan!

925 Prestiż
|
Wysłany: 20-05-2006, 12:30
|
|
|
Bardzo łatwo. Największy problem tkwi jednak w scenariuszu. Nie wiadomo w sumie o czym robić taki film. A jak na początkującego to polecam prostą zabawę z plasteliną- tzn. wziąć najlepiej ulepić kulkę, i klatka po klatce(robić zdjęcia cyfrówką lub kamerą- pamiętając że musi być ustawiony nieruchomo po każdym zrobieniu zdjęcia), formować ją na różne kształty. Nie długo zrobię Pierwszy taki, nie za krótki- film serii- "Black Art" nazwa serii może się zmienić, ale mi się podoba jak narazie. |
_________________ Windows has found a virus in this post. Press and hold down Alt+F4 to begin windows recovery.
 |
|
|
|
 |
|
|